Přeji skvělý večer možná den všem,
mám dotaz, odešel mi můj při stěhování spadl stěhovákům asi z pátého patra dolů. Stěhovák zakopl a pc seltěl. Kompenzaci jsem dostal. Prostě takové věci se mohou stát jsme jen lidé! PC kde jsem měl procesor Ryzen 5900x, G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo for Ryzen 3000, ASUS ROG STRIX X570-F GAMING, ARCTIC Liquid Freezer II 360.
-----------------------------------------------
Rád si občas zahraji hry ty nejnovější, ale spíše pracuji v Adobe , rád dělám grafiku.
Celkem mi to bylo líto co se stalo, ale má žena byla akční a zakoupila mi dárek aby mi udělala radost. Přiznám se opravdu mne velmi potěšila. Nicméně pc jsem ještě nesložil, ale všiml jsem si věcí, na které se chci zeptat, než se do toho pustím
Intel Core Ultra 7 265K, ARCTIC Liquid Freezer III 280 Black, G.SKILL 48GB KIT DDR5 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB Black, MSI Z890 GAMING PLUS WIFI, zdroj Corsair RM850x (2021) mám doma.
-------------------------------------------------
Můj dotaz směřuje převážně k paměti. Nejspíš osoba, která mé ženě pomáhala z výběrem vybrali DDR5 8000MHz CL40, Na alze tato informace třeba není ale na jiném webu jsem se dočetl, že Procesor Intel Ultra 7 podporuje 6400 Mhz. Když jsem zadal reg.číslo na webu výrobce MSI desky, tak pamětí jsou podporovány deskou.
-------------------------------------------------
1) Jaký vliv bude mít chod pokud paměti mají 8000 mhz. Je nutné paměti raději vrátit a zakoupit například plácnu 6400 CL30 třeba? Jde o to, že nejsem expertem v nastavování BIOSU, proto než složím PC chci se někoho zeptat dokud jsou komponenty zabalené.
2) nemám pc case. Jsem milovníkem MSI , ale logicky není podmínka. Hledám nějakou dobrou PC case v rámci třeba max 2500 Kč. Našel jsem Corsair FRAME 4000D RS ARGB Black, ale tá ma zapínání od spodu.
3) S tím směřuje dotaz i k vodnímu chlazení. Všiml jsem si že ARCTIC Liquid Freezer III 280 Black je celkem dost široký a ani nevím , zda tento výběr je správny.
Závěr : Mám tedy dotaz ohledně pamětí, hledám pomoc s výběrem PC case a možná hledám jiné vodní chlazení v podobné cenové kategorii, tak aby mi komponenty dobře seděli v PC Case. Chci poděkovat všem, kteří mi rozumne poradí.
PS: Všechny stávající komponenty jsou zabalené a je možnost je stále v případě nutnosti vrátit a vybrat jiné. Je lepší se zetat , než se pustit do nečeho co by nemuselo dobře dopadnout. Děkuji
HW - rada u komponentů
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: HW - rada u komponentů
Vratil bych Intel procesor se zakladni deskou a vodni chlazeni. Co to je za napady, kupovat v roce 2025 Intel procesory?
Krome toho, ze v zatezi topi (250W na 100%), tak pokud se opet projevi vyrobni vada jako u predchozich generaci, budes
reklamovat procesory a Intel je bude vymenovat s tim ze po par mesicich je budes reklamovat znovu.
Porid opet AMD a kvalitni vzduchovy chladic.
Doporucuji se nikdy neptat v prodejne s PC co koupit - zakaznikovi, co tomu nerozumi vnuti neprodejne kousky, jako cpu od Intelu.
Krome toho, ze v zatezi topi (250W na 100%), tak pokud se opet projevi vyrobni vada jako u predchozich generaci, budes
reklamovat procesory a Intel je bude vymenovat s tim ze po par mesicich je budes reklamovat znovu.
Porid opet AMD a kvalitni vzduchovy chladic.
Doporucuji se nikdy neptat v prodejne s PC co koupit - zakaznikovi, co tomu nerozumi vnuti neprodejne kousky, jako cpu od Intelu.
Souhlas s Petrem, AMD Ryzen 7 9700X + MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI + Be quiet! Dark Rock Pro 5 a to celé narvat do be quiet! Pure Base 500DX Black.
Co tam bude za GPU si nám nenapsal. K frekvenci RAM - rozdíl poznáš hlavně v cenovce, stačí 6000/6400 kit s dobrým časováním, viz: https://www.phoronix.com/review/ryzen-7 ... dr5-8000/2
Co tam bude za GPU si nám nenapsal. K frekvenci RAM - rozdíl poznáš hlavně v cenovce, stačí 6000/6400 kit s dobrým časováním, viz: https://www.phoronix.com/review/ryzen-7 ... dr5-8000/2
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já vás zdravím děkuji moc za rady. Jen se zeptám skrze tu desku proč ne třeba novější generaci desek? Jen se ptám jinak omlouvam se gpu mám 4070 super
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Kontrola komponentů herní sestavy
od PARKR » 18 led 2025 18:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1774
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
18 led 2025 18:42
-
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6151
-
od Overlord
14 bře 2025 11:54
-
-
- 4
- 1753
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
- 3
- 3268
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2120
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”