Zdravím!
Mám problém se systémovým souborem Ntfs.sys, Windows se nespustí, píše to, že soubor je odstraněn nebo poškozen. Chtěl bych se to pokusit opravit Konzolou na Win XP CD, ale cd se mi automaticky nespustí. Před dvěma dny se spustilo, ale to jsem ještě neměl návod, jak se pokusit soubor opravit. Zkoušel jsem už snad všechno, v Biosu, ale teď prostě nic. Windows XP mám originální (SP1a).
Pokud teda víte nebo máte nějaký tip, prosím, napište ho tady, sedím v internetové kavárně a tím pádem nebudu moci vaše rady hned zkusit, ale taky odsud ještě nemizím.
Automatický start Windows XP CD
- mopik
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
GOOGLE na me vyplivnul toto: http://support.microsoft.com/kb/q228888/
asi budes muset pouzit boot z zachranneho cd nebo dvd,pripadne live distribuci linuxu.
asi budes muset pouzit boot z zachranneho cd nebo dvd,pripadne live distribuci linuxu.
V Biosu to mám správně ale cd se nespustí. Před dvěma dny to normálně šlo a mezitím jsem s počítačem vůbec nic nedělal, zkusil jsem i druhou mechaniku ale také nic. Nevím, proč to teď nejede...zkontroloval jsem i veškeré zapojení mechanik kdyby náhodou v tom byla chyba, ale nebyla.
Vzal jsem si sem to cd a zkopíroval si Ntfs.sys na disketu, takže to doma zkusím ještě takto.
Vzal jsem si sem to cd a zkopíroval si Ntfs.sys na disketu, takže to doma zkusím ještě takto.
Takže omlouvám se, chyba byla opravdu u mě v Biosu, jednu kolonku jsem tam měl blbě nastavenou. Děkuji za rady, jinak bych tomu nevěnoval větší pozornost.
Problém jsem teda odstranil, ale objevil se další. Chtěl bych se ještě zeptat, sice to nepatří do tohoto témata, ale nechci zakládat možná banální zprávu. Když si stáhnu samostatný Service Pack na cd a pak ho vložím do mechaniky, pustí se instalace? Myslím tím stejně, jak to mělo být s Win XP CD, hned po startu počítače. Chtěl bych se to pokusit ještě takto opravit.
Problém jsem teda odstranil, ale objevil se další. Chtěl bych se ještě zeptat, sice to nepatří do tohoto témata, ale nechci zakládat možná banální zprávu. Když si stáhnu samostatný Service Pack na cd a pak ho vložím do mechaniky, pustí se instalace? Myslím tím stejně, jak to mělo být s Win XP CD, hned po startu počítače. Chtěl bych se to pokusit ještě takto opravit.
O bootování ze SP jsem nikdy neslyšel.
Buď ho doinstalovat z již běžících windows, nebo si (například pomocí nLite) vytvořit sloučením SP + původní instalačky windows nové instalační CD Windows, ve kterém již pak bude SP zahrnutý a znovu windows nainstalovat.
Buď ho doinstalovat z již běžících windows, nebo si (například pomocí nLite) vytvořit sloučením SP + původní instalačky windows nové instalační CD Windows, ve kterém již pak bude SP zahrnutý a znovu windows nainstalovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4671
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 11:01
-
-
-
Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT) - 0
- 18549