Tip na notebook cca. 25-30 tis

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

amaroun
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Tip na notebook cca. 25-30 tis

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 16:25

Budet mít někdo tip na notebook cena tak 25-30 tis, peferuji především výdrž baterie a výkonný procesor, grafika není až tak důležitá, může být sdílená, na gamesy mám stolní PC a stejně na ně není čas.Líbí se mi Sony Vaio ale je mi jasné, že se tam platí značka, aneb máte někdo zlusšenosti ze Sony?

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Tip na notebook cca. 25-30 tis

Příspěvekod memphisto » 16 bře 2008 16:32

u Sony je kvalita dobrá, ale jak už jsi zmínil, platí se hodně za značku. hned dopíšu tip na booku. podle tvých požadavků bede asi vyhovovat ASUS nebo Fujitsu Siemens. preferuješ s OS nebo bez?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 16 bře 2008 16:42

kdyžtak uveď i použití tohoto notebooku..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 bře 2008 16:47

naprosto luxusní a plně dostačující :Asus F3SV-AS293C C2D 2,2GHz 4MB cache, 3GB ram, 25OGB HDD, grafika 8600M GS, WIFI, BT, DVD vypalovačka s LightScribe, hybridní TV tuner s dálkovým ovladačem, čtečka otisků prstů, VIsta Home Premium 26 456Kč
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 17:24

memphisto píše:u Sony je kvalita dobrá, ale jak už jsi zmínil, platí se hodně za značku. hned dopíšu tip na booku. podle tvých požadavků bede asi vyhovovat ASUS nebo Fujitsu Siemens. preferuješ s OS nebo bez?

Raději bez OS, nějak se mi do té Visty nechce.Asus jsem měl a moc mi neuspokojovala výdrž baterie sotva 2 hoďky,ale ten co píšeš je velmi dobrý, jen Fujitsu bude mít větší výdrž baterie.Ale ty Soňáky jsou krásný.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 bře 2008 17:36

v této cenové relaci (25-30k) neseženeš book bez OS.už mají všechny. ten ASUS, co jsem doporučil je naprosto luxusní. za ty peníze nic lepšího neseženeš, ty Sony jsou pěkné desingnem, ale výbavově pokulhávají.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 18:14

Co nějaký Fujitsu, Asus je luxusní, ale malinko mi vadí ta slabá výdrž baterie a stříbrná barva šasi, strašně náchylná na oděr.Když jsem byl v Londýně, tak mi ho ty buz...celňasové probrali, že zůstal nahoře trochu odřený.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 18:18

Crave píše:kdyžtak uveď i použití tohoto notebooku..

Víceméně kanc.věci, žádné hraní her, možné nějaké graf.práce s obrázky v rámci tvorby katalogu.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 bře 2008 18:27

Tak od FS se nabízí tento model, ale ani zdaleka nedosahuje výbavy toho ASUS. U takovýchto výkonných booků nemůžeš počítat s dlouhou výdrží baterky:Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428 - CCN:CRE-110117-001 C2D 2,2GHz 4MB L2 cache, 2GB ram, 160GB HDD, rozlišení jen 1280x800, grafika 8600M GS, výdrž baterky 2h, váha 3Kg, černý plast, na tom uvidíš ještě víc škrábance, Vista Home Premium, 25147Kč

PS: u ASUSu vydrží baterka o hodinu déle než u FS, ASUS podporuje vyšší rozlišení, má větší HDD, paměť, TV tuner, a další serepatičky. v této cenové relaci výbavově a cenově na ASUS prostě nic nemá

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 16 bře 2008 19:54

souhlasím s memphistosem,ASUS jasně vede a co víc,ASUS patří ve svém oboru ke špičce.Já osobně ho mám a plná spokojenost.Jinak je fakt,že při častém nošení slézá na rozích barva..toho jsem si už také všiml..ale co je dle mě další plus tak je to,že ASUS si převážnou část komponent vyrábí sám,a proto i v některých HP či Toshibách jde najít shodná "střeva" jako v ASUSU,protože právě oni berou od ASUSU komponenty do svých modelů. Já bych neměnil..
PS.: Jo Sonáči jsou na vzhled,ale co jsem slyšel o výbavě,tak to je docela slabý..

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 16 bře 2008 20:12

Tomina píše:memphistosem
:D :D
jinak ASUS ber..

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 16 bře 2008 20:14

Co třeba tato Toshiba?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50704
nebo tohle, ale to bych musel trochu přitlačit na pilu.
http://www.100p.cz/frontoff/?d=1498017

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”