syst.HD: diagnoza+záchrana dat

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petrofff
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

syst.HD: diagnoza+záchrana dat

Příspěvekod petrofff » 07 dub 2008 08:39

Možná že to souvisí s okamžikem, kdy vzdálený blesk "cuknul" s napětím v síti - počítač se vypnul. A během dvou tří dnů problémy vygradovaly do tohoto stadia:
Asi se něco stalo s C(250Gb NTFS) diskem; win XP se sice spustí, ale stačí delší ponechání v nečinnosti (a předtím, než jsem virtualní paměť+IEcache přesunul na druhý disk tak stačilo aby si browser nebo hra chtěla něco zapsat ) => comp. se zablokuje (kontrolka disku si už ani neblikne).
Rovněž při spuštění SCANu disku (stav načítání se nehne z místa, LEDka mlčí).
Zkusil jsem nabootovat CD s utilitou HUTIL, vše je OK až do doby kdy běží úplná kontrola povrchu, hlásí to nějaký Ecc ERROR.
Myslíte že jde o fyz.problém a disk je v háji ???
Počítač mám rok a nenapadlo mě dělat zálohu celého disku (je to asi 50GB dat).
Mám děsný dilema:
1) zachraňovat data sám ...nechtěl bych si např. instalací zálohovacího programu (který nemám) způsobit úplnou nefunkčnost disku
2) nechat to na opravně ...slyšel jsem o možnosti tzv. přenesení WIN dat ze staré do nové instalace
Díky za radu.

PS. nevíte jak se dělá ve FF export BOOKMARKS (mám tam jen volbu import)

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: syst.HD: diagnoza+záchrana dat

Příspěvekod memphisto » 07 dub 2008 08:48

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

stáhni si Ultimate boot CDa otestuj ten disk. bude na něm nejspíš něco poškozeno a nebo odešla nějaká jiná součást PC
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 07 dub 2008 11:18

Z Ultimate BOOT CD jsem použil právě diag.program HUTIL.EXE (disk je SAMSUMG SP2504C).
Prioritou je zachování dat.Takže poté, co se během kontroly povrchu objevilo upozornění na chybu Ecc jsem to stopnul (v návodu varují, že použití programu může způsobit smazání obsahu).
Úplná kontrola by měla smysl v případě že by šlo zjistit, které soubory/složky dávají při čtení chybné údaje.
Bohužel nevím jak - v balíku Ultimate je sice utilita FILESYSTEM, ale nepoužitelná: načtení 1 složky trvá desítky sekund

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 dub 2008 21:58

Add FF ve správci záložek je i export...

K záchraně viz: viewtopic.php?f=58&t=7206&p=34708#p34708
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Problémy s hardwarem”