Zdravím všechny:)
prosím o jakoukoli radu, při zapnutí PC se klasicky na monitoru objeví nabíhání systému až po " nápis Windows XP , kde pod nápisem nabíhá vodorovně několikrát ta čárečka:) " poté se standartně objeví modrý podklad s nápisem vítejte atd. , ale právě v tom momentě co doběhne ta čárečka pod nápisem Wimdows a má se objevit vítejte atd.
mi zčerná obrazovka a nic se na monitoru neukáže. Ovšem systém celý naběhne. Jednak v ropro je slyšet že naběhnul a zkoušel jsem přehrát i CD a vše funguje, pouze obrazovka je černá.
Prosím o radu, díky
hady9
Problém při spouštění PC
-
- Pohlaví:
Re: Problém při spouštění PC
Vítám Tě na PC-Help. Napiš jakou máš konfiguraci a jestli to začalo znenadání anebo po instalaci či po odinstalování nějakého software. Zkontroluj, jestli GK sedí ve slotu, je možné, že ten náběh systému probíhá na základní graficde a karta nefunguje.
Vyzkoušej následující: Do spustit napiš dxdiag a odentruj. Počkej až se vše načte a tam uvidíš, jestli nejsou problémy s DirectX. Na kartě zobrazení otestuj tlačítkem (je to intuitivní) DirectDraw a Direct3D a napiš co ta bedna tropí.
Vyzkoušej následující: Do spustit napiš dxdiag a odentruj. Počkej až se vše načte a tam uvidíš, jestli nejsou problémy s DirectX. Na kartě zobrazení otestuj tlačítkem (je to intuitivní) DirectDraw a Direct3D a napiš co ta bedna tropí.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus zda se dostaneš do nouzového režimu, případně mrkni do Biosu, zda tam nemáš nějakou zradu, na př. integrovanou GK na Enable a p. Pokud máš ovšem GK integrovanou na základní desce je Enable správná volba.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Změn rozlišení monitoru nebo i obnovovací frekvenci podle toho jakou monitor podporuje.
zdravím,
takže den před jsem normálně byl na PC a žádný náznak problému, takže to udělalo z nenadání, do nouzového režimu se dostanu, v biosu jsem byl, ale o tom toho moc nevim, ale GK integrovanou nemám, takže se kouknu jestli sedí ve slotu.
Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz , deska GA-965P-S3, Sapphire ATI Radeon X1950PRO 256 MB, PCI-E, Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz Kit , Seagate Barracuda - 320GB 16MB SATA II , atd.
Ještě taky zkusím to rozlišení monitoru, ale snad to nebude nic vážného.
může to dělat třeba ten monitor? Mám klasickej CTR repasovanej starší, ale zase si říkám, když se tam objeví ten počátek toho nabíhání, tak je to divný.
nebo jestli něco zkusit v tom nouzovim režimu?
Díky za další poznatky:)
takže den před jsem normálně byl na PC a žádný náznak problému, takže to udělalo z nenadání, do nouzového režimu se dostanu, v biosu jsem byl, ale o tom toho moc nevim, ale GK integrovanou nemám, takže se kouknu jestli sedí ve slotu.
Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz , deska GA-965P-S3, Sapphire ATI Radeon X1950PRO 256 MB, PCI-E, Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz Kit , Seagate Barracuda - 320GB 16MB SATA II , atd.
Ještě taky zkusím to rozlišení monitoru, ale snad to nebude nic vážného.
může to dělat třeba ten monitor? Mám klasickej CTR repasovanej starší, ale zase si říkám, když se tam objeví ten počátek toho nabíhání, tak je to divný.

nebo jestli něco zkusit v tom nouzovim režimu?
Díky za další poznatky:)
Když ti to předtím chodilo tak ovladače se samy neodinstalují-leda že by jsi instal.nějaký program který by je přepsal..Jaký máš zdroj - na tuto kartu je potřeba zdroj zaručující
alespoň 350W.
alespoň 350W.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V nouzovém režimu mrkni do Správce zařízení, zda tam není někde otazník, nebo vykřičník. Pokud PC skutečně naběhne a tradičně pípne, i když je monitor černý, pak je podezřelý kabel (překontrolovat zde sedí v konektorech) a nebo přímo monitor, pokud jsi nenastavil rozlišení a obnovovací frekvenci, kterou nezvládá. Nejlépe odzkoušet jiný monitor.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nedávno som riešil ten istý problém, resp. prejavoval sa presne tak ako si to opísal. Začalo mi to robiť z ničoho nič bez toho aby som inštaloval nejaký program alebo niečo pod. Problem bol v grafickej karte - jednoducho po 2 rokoch doslúžila.
Zdravím,
děkuji za poznatky, ten zdroj má 400W Forton, v nouzovém režimu jsem koukal na správce zařízení, ale vše bylo ok.
ještě zkusím ten monitor a tu grafiku.
Děkuji všem , dám vědět
děkuji za poznatky, ten zdroj má 400W Forton, v nouzovém režimu jsem koukal na správce zařízení, ale vše bylo ok.
ještě zkusím ten monitor a tu grafiku.
Děkuji všem , dám vědět

zdroj je OK takže to je podle mě špatná grafická karta.Po startovaci obrazovce přechází Windows do grafického režimu a vypadá to že ho karta nezapne.Proto jsem se ptal jakou frekvenci a rozlišení monitoru máš nastaveno.
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkuz sytem rozjet Integ. gfickou kartou jestli ji deska ma.
zdravím, zkoušel jsem psát na czechcomputer a poradili mi zkusit aktualizovat ovladače GK v nouzovém režimu, ale při instalaci v nouzovém režimu mi to píše chybu a nejde ani otevřít Catalyst Control Center, napíše že není nainstalován a nebo není funkční ovladač , je to tím že je PC v nouzové režimu?
Díky
Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4748
-
od NIESRA
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 11:29
-
-
- 4
- 4015
-
od petr22