Dobrý den,
prosím o radu , koupili jsme kartovou videokameru Panasonic HDC-SD5 , rozlišení AVCHD a bohužel nám nejde ani zkopírovat video do PC. k propojení s PC jsem použila přiložený USB kabel, jiný vstup kamera asi ani nemá. Nainstalovali jsme přiložený HD Writer, pomocí kterého by mělo jít přetáhnout video z SD karty do PC.Po připojení kamery ji počítač rozezná a nabídne přehrární videa právě v uvedeném programu i jiných. Když si Writer otevřu a chci zkopírovat video , nastane problém. Program je rozdělený na 2 části, jedna je "kamerová", SD kartu program normálně načetl a zobrazily se mi jednotlivé scény z videa. druhá část je "počítačová", tam si mám určit, kam chci video zkopírovat.
Zkoušela jsem tam různý možnosti, novou složku, obrázky, nějakou stávající složku na Céčku , ale po zadání žádné z nich mi tlačítko Copy to PC nešlo stisknout. Bohužel jsme si neověřili předem, jak výkonný musí být náš PC ke zpracování videa AVCHD. Může být i tady kámen úrazu? už jsem zoufalá, nikde jsem nenašla odpověď. Ještě popíšu náš počítač, který máme asi 4 roky.
Win XP Profesional
Procesor : Intel Celeron D320, 2400 MHz
Paměť : 768 MB
61% volného místa na C
grafická karta: ATI Radeon 9250
moc díky za vaše názory a rady.
taky jsem si začala myslet, jestli to nemůže být procesorem, v návodu k programu HD Writer jsou uvedeny tyto požadavky na PC
Osobní počítač kompatibilní s IBM® PC/AT s procesorem Intel® Pentium® III 1.0 GHz nebo vyšším (včetně
kompatibilních procesorů) (Pro využití funkce přehrávání SD/DVD a ukládání ve formátu MPEG2 se doporučuje Procesor Intel® CoreTM 2 Duo 1.86 GHz nebo rychlejší, případně Intel® Pentium® D 3.0 GHz nebo rychlejší.)
formát AVCHD
-
- Pohlaví:
Re: formát AVCHD
Vítám Tě na PC-Help. Procesorem to jistě není. Spíš než na popis PC by se to chtělo zaměřit na Návod ke kameře. Máte ho?
návod mám, dělám vše podle něj a nic se neděje. asi zkusím zavolat do panasonicu, aby mi poradili tam. ale jak jsem se dozvěděla, tak nám náš stávající PC nebude na zpracování formátu AVCHD stačit. přemýšlíme tedy o tom, že ho dovybavíme potřebnými komponenty, ale jsem z toho jelen, chtěli bychom už Windows Vista, ale jaký? procesor Intel Core 2 Duo, ale je jich několik ! nebo pořídit rovnou Notebook, ale stačil by mi na AVCHD? asi se nejspíš budeme muset obrátit na nějakou prodejnu a servis počítačů, bednu jim tam odnést, vysvětlit problém a dát na jejich názor a doporučení. jinak to nevidím. s minimální znalostí počítačů to asi sami nedokážeme. děkuju
-
- Pohlaví:
Na filmy z kamery tvoje PC stačí, pokud se nic neděje je prolém někde kameře případně v nastavení PC apod.
Nebude to žádná rychlost, ale půjde to. Napiš jak to máš zapojený a jak to děláte a jistě se s něčí a boží pomocí dopracujeme ke zdárnému konci. Takovéto problémy jsou zpravidla způsobeny nějakou prkotinou v nastavení atd.
Pokud byste chtěli PC Upgradovat (má-li to smysl) pak sem napiš všechny komponenty a jistě ti někdo poradí. Ještě napiš jakou máš desku a zdroj, případně velikost HDD.
Potřepné informace (mimo zdroje-ten musíš vypátrat někde na faktuře anebo se podívat na štítek) pomůže nalézt CPU-Z, ten si stáhni a pak je to už intuitivní. Neinstaluje se!
Nebude to žádná rychlost, ale půjde to. Napiš jak to máš zapojený a jak to děláte a jistě se s něčí a boží pomocí dopracujeme ke zdárnému konci. Takovéto problémy jsou zpravidla způsobeny nějakou prkotinou v nastavení atd.
Pokud byste chtěli PC Upgradovat (má-li to smysl) pak sem napiš všechny komponenty a jistě ti někdo poradí. Ještě napiš jakou máš desku a zdroj, případně velikost HDD.
Potřepné informace (mimo zdroje-ten musíš vypátrat někde na faktuře anebo se podívat na štítek) pomůže nalézt CPU-Z, ten si stáhni a pak je to už intuitivní. Neinstaluje se!

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”