Ahoj,
prejdu k veci. Mam Notebook a k nemu windows. Kdyz ho nainstaluju vse je ok teda az po dnesnim formatovani. Kdyz na cokoliv kliknu na plose pise mi to nemate dostecna opravneni. Pritom jsem admin... To by byl prvni problem - nemuzu absolutne nic:(
Dalsi vec pro me dulezitejsi. Nechci enjake Fujistu modifikovane windows...
Zkousel jsme Instalovat i z jineho media co ma SP2 ale pri instalaci mi to pise nemuzu nalezt disky. Mam tam SATA disk ... Mozna si vzpomenete ze prvni desky se SATA radici mely tento problem bylo potreba dat disketu s ovladaci. Ty ja samozrejme nemam a disketovku taky ne. Jak by jste resili problem na mem miste?
Shrnuti mam instalacni medium s SP2 ktere nemuze nalezt disk - ja ho potrebuju nutne instalit stoji mi prace:((
Zařazení SATA ovladačů na instalační médium
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zařazení SATA ovladačů na isnatalační médium
s tou instalací (zrovna včera jsem tak instaloval:))
jsou dvě možnosti:
1) budeš mít štěstí tak v biosu můžeš zakázat SATA (něco jako "SATA native" dej disable)
2) když ne, tak buď přes externí disketovku, nebo budeš muset pomocí programu např. ,,nlite" tam nakopat ovladače na sata disk, viz např. http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4
jsou dvě možnosti:
1) budeš mít štěstí tak v biosu můžeš zakázat SATA (něco jako "SATA native" dej disable)
2) když ne, tak buď přes externí disketovku, nebo budeš muset pomocí programu např. ,,nlite" tam nakopat ovladače na sata disk, viz např. http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4
Re: Zařazení SATA ovladačů na instalační médium
Mockrat dekuju za radu. Na ten nLite jsm etaky narazil... ale jeste jedna vec. OVLADACE NA DISK. Jak se k nim dostat? Jsem jeste stara skola a ovladace znam pod priponou .sys. Nasel jsm esamozrejme na strance vyrobce nejaky exac. Pocital jsem ze po spusteni se "rozbali" a najdu tam kyzene .sys. Pri spusteni napsal ze Chipset ktery detekoval je jiny a tudiz se nezozbali:(
Ted jsem vypnul v BIOSu AHCI - disk to naslo. A instalim. Muzu to doinstalovat... naistalit sata ovladace... reset->AHCI zapnout? Nebo to pak se zapnutym AHCI nenajede popripade bude mit jine nasledky?
Diky za rady tlaci me cas
Ted jsem vypnul v BIOSu AHCI - disk to naslo. A instalim. Muzu to doinstalovat... naistalit sata ovladace... reset->AHCI zapnout? Nebo to pak se zapnutym AHCI nenajede popripade bude mit jine nasledky?
Diky za rady tlaci me cas
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jj, mělo by to fungovat, když tam pak doinstaluješ ve Windows ty ovladače (bylo by to fungovat možná i bez nich) a v biosu pak zase zapneš AHCI
AHCI vypnuto->xp nainstalovany, ale jak pak zapnu AHCI tak uz nenajedou. Zkusim jeste install SP3. Co navrhujete kdyz se mi to nepodari s SP3? Bud AHCI nezapinat a nebo ten nLITE? Jo jinak drivery od vyrobce nejdou rozbalit --- resp. jdou ale napise to pri instalaci nekompatibilni HW.
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hm, bez těch ovladačů to asi opravdu nepůjde. Napiš přesný typ notebooka, zkusíme najít.. Ale myslím že nějakou pozorovatelnou změnu nepoznáš když to bude zapnuté, pokud neděláš nějaké speciální činnosti. Je dobrý jen na hot-swap nebo NCQ .
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
lze i podle návodu změnit položku v registru woken a ahci zapnout ale u notebooku je to zbytečná práce - jejich disky jsou stejně tak malé a pomalé že hot-swap či ncq na nic nepotřebují...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Uz mi tecou nervy!!!
Jeste jednou:) Zamysleme se:) Mam Notas Fujitsu Amilo PRO V 2085. K tomuto notasu mam Orig CD XP SP2. Vse jede jak ma akorat ze tady ty firemni CD co Vam tam naser*** plno veci co nechcete ...dale podivna "funkcnost". Mam skolni CD z MSDN. S tim mi nenajde disk pri zaplem AHCI. Ale firemni CD Fujitsu ho najde -> na to firemnim CD MUSI! byt ty drivery! Hledam vse co ma priponu inf a sys. Ve windowsech ktere jsem nainstalil s vypnutym AHCI z MSDN CD mam ve spravci zarizeni 3 polozky ktere znaci ze neni driver -> me zajima "radic velkokapacitniho zarizeni". Programem SIW jsme si zjistil chipset typ diku PROSTE VSE! S prominutim ti DEBILOVE od WD nmaji nikde ovladace na sata disk? Co je to dopr**** za podporu? Zkousel jsme chipset od intelu -> nasel ale u konce instalace to napise ze HW neni kompatibilni. To same mi pise SW od Fujitsu na jejich strankach. PROSIM VAS JE TOTO NORMALNI??? Jasne bez AHCI muzu jet ...ale pouzivam kvuli skole virtualizaci a potrebuju fakt max z toho kramu dostat. A navic z principu nechci valit na kompu kde jsou nenaistalovane polozky ve spravci zarizeni.
Takze ted sem hodim presnou konfiguraci:
http://abebe.wz.cz/
Tady je export programu SIW. Timto se zaroven omlouvam ze rupnute nervy.
Jeste jednou:) Zamysleme se:) Mam Notas Fujitsu Amilo PRO V 2085. K tomuto notasu mam Orig CD XP SP2. Vse jede jak ma akorat ze tady ty firemni CD co Vam tam naser*** plno veci co nechcete ...dale podivna "funkcnost". Mam skolni CD z MSDN. S tim mi nenajde disk pri zaplem AHCI. Ale firemni CD Fujitsu ho najde -> na to firemnim CD MUSI! byt ty drivery! Hledam vse co ma priponu inf a sys. Ve windowsech ktere jsem nainstalil s vypnutym AHCI z MSDN CD mam ve spravci zarizeni 3 polozky ktere znaci ze neni driver -> me zajima "radic velkokapacitniho zarizeni". Programem SIW jsme si zjistil chipset typ diku PROSTE VSE! S prominutim ti DEBILOVE od WD nmaji nikde ovladace na sata disk? Co je to dopr**** za podporu? Zkousel jsme chipset od intelu -> nasel ale u konce instalace to napise ze HW neni kompatibilni. To same mi pise SW od Fujitsu na jejich strankach. PROSIM VAS JE TOTO NORMALNI??? Jasne bez AHCI muzu jet ...ale pouzivam kvuli skole virtualizaci a potrebuju fakt max z toho kramu dostat. A navic z principu nechci valit na kompu kde jsou nenaistalovane polozky ve spravci zarizeni.
Takze ted sem hodim presnou konfiguraci:
http://abebe.wz.cz/
Tady je export programu SIW. Timto se zaroven omlouvam ze rupnute nervy.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
debilové od WD žádné ovladače nepotřebují - je to v režii řadiče na desce -> Intel
AHCI to nepřinese vůbec žádný výkon navíc - takže nevím co řešíš
AHCI to nepřinese vůbec žádný výkon navíc - takže nevím co řešíš
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
NCQ kdyz mam SATA tak aby to bylo nativni SATA. Hotovo slus - zustanu bez toho. Trochu se jen bojim aby disk nebyl pomaly. Potrebuju aby opravdu je na sto procent.
Dam na Vas a ukoncuji tim tedy toto tema.
Dam na Vas a ukoncuji tim tedy toto tema.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pokud víš jak funguje NCQ tak taky víš že v notebookovém disku v osobním PC je to naprosto k ničemu.
Ano vim jak funguje. Ted jsme doinstaloval vsechny programy a s hruzou zjistuju ze ve spravci disku mi nejde vytvorit disk z nealokovanych 30GB. Pouziju nastroj treti strany ...snad to pujde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3266
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50