Opraveno mirelon
odhlučnění - mirelon
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior
odhlučnění - mirelon
mam takový netradiční dotaz. Mohl by mirelon nebo ja se tomu přesně nadává (dává se to pod lina myslím) použít jako odhlučňovací hmota ? 
Opraveno mirelon
Opraveno mirelon
Naposledy upravil(a) Fox8 dne 10 črc 2008 23:18, celkem upraveno 1 x.
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
-
guest
Re: odhlučnění - miralon
Jako odhlučnění se dá jistě použít kde co, otázkou je jaký bude efekt. Spíš bych hledal něco, co je k tomu přímo určené. Ale nedáš nic za to, když to vyzkoušíš. Ale pozor ! Pokud budeš takhle laborobat, tak dej bacha jestli ty materiály "nevyrábí" a nedrží statickou elektřinu.
Pokud se nepletu akustické izolace má spíš otevřenou strukturu. (molitan, filc a tak) Miralon ma uzavřené bublinky a je to spíš tepelná izolace. Něco si o tom ale najdi než bdueš laborovat určitě
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
- bulterierjirka
- Level 2

Já jsem 3mm mirelonem, co mi zbyl z podlah, vylepil zevnitř celou skříň. Šlo to okamžitě poznat , ale dokonalé to není. Ale za ty prachy 
bulterierjirka: No ale pokud je ten matroš izolace tepelná - to asi nebyl moc moudrý tah. Nevaří se ti komponenty?
Na odhlučněni je dobrý nějaký molitan nebo něco takového co vyapdá jako karton od vajíček.
- bulterierjirka
- Level 2

No právě že je to chlazení spíš lepší. Vpředu mám nasávací ventilátor a vzadu zdroj táhne vzduch ze skříně. Tím mirelonem jsem zatěsnil všechny nesmyslné otvory a vzniknul tak dokonalý tunel, kde vzduch proudí jedním směrem. Akorát jsem nechal pár volných dírek vzadu dole. A tím jak nalepíš na plech ten mirelon, tak zmizí takové to plechové drnčení levné skříně. Ale samozřejmě jsou lepší materiály, které jsou přímo na to určené 
- pikaso.andreas
- Level 4

- Kontaktovat uživatele:
Když už jste u podlahářských materiálů, zkuste místo Mirelonu (ano, ne MIRALON, ale MIRELON!!!) třeba Hobru :-) Já mám v PC "tlumič" Akasa. Je to černý materiál trochu podobný Mirelonu, ale je to lepší... Zvuk to těsní skvěle!!
- bulterierjirka
- Level 2

Už to běžím nařezat