Hi!
Mám notebook Dell, několik měsíců už používám mobilní připojení od Vodafonu - přes Vodafone Mobile Connect kartu. Hardwarově i softwarově je notebook vybaven dobře a vše je legální. Poslední dobou mi však v mé kanceláři - v Praze - začaly problémy s připojením. Když se totiž připojím jako vždy k síti (přes GPRS), ukáže se mi, že mám sice plný signál, jenže když se otevře okno prohlížeče, načítá to dlouhou dobu a nakonec se stejně nenačte nic (jak v IE, tak v Mozille Firefox). Nepomohl ani opakovaný restart celého notebooku. Nechal jsem to tedy prověřit počítačovým odborníkem, který udělal diagnostiku jak hardwaru tak softwaru a nezjistil žádné chyby. U něj v práci fungovalo připojení normálně, stejně tak jako mně na Moravě. Jinde než v mé kanceláři v Praze tento problém nemám. Nenapadá mě už nic, čím by to mohlo být způsobeno, když podle důkladné diagnostiky je všechno s notebookem v pořádku. Tak mě napadla už jen jediná věc, která by to teoreticky mohla ovlivnit. Ve vedlejší kanceláři sídlí nějaká počítačová firma, která možná používá k připojení na internet WI-FI stanici. Může mít WI-FI ve vedlejší místnosti vliv na připojení přes Vodafone GPRS? Ještě víc mi nejde do hlavy, že ukazatel připojení ukazuje, že signál je opravdu plný a že je notebook připojen. Jen ty data tam nějak nemohou proudit...
Thanks!
Problém s mobilním připojením
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s mobilním připojením
Může jít o nějaké rušení, i když kmitočty mobilní sítě a Wifi sítě jsou rozdílné. Zkusit internet o několik desítek metrů dále, pokud je to možné. Tak by se potvrdilo, že problém je v té kanceláři a nejbližším okolí. Jde-li o rušení muselo by potvrdit měření, což zajišťují telekomunikace, ale nevím zda jsou to ochotni provést bezplatně. Za telefonický dotaz to možná stojí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3384
-
od lukas222