grafická karta? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

grafická karta?

Příspěvekod Fucza » 25 srp 2008 14:49

Zdravím. Mám problém s počítačem (jak jinak). Delší dobu se sem tam restartovával, většinou po přímém otevření nějaké přílohy (např. z mailu). Nyní po restartu se objeví pouze No signal (na chvilku) a počítač běží dál, ale monitor nikoliv. Vyměnil jsem monitor, pokud by to byl kabel, ale tím to není. Vytáhl jsem grafickou kartu - tedy doufám, že to je ono - zda-li není třeba špatně upevněna.
// Na tom železném jsou nápisy VGA , pod tím S-VIDEO a dole nějaké numerko.
//Na papírovém štítku nalepeném je Radeon 700 32M DDR TVO
// Doufám, že to tedy je grafická karta (samostatná, nebo integrovaná??? Hledal jsem na netu nějaké obrázky a nemohl je najít takové, abych po rozdělání věděl co je co.
Po opětovném zasunutí a zapnutí počítače systém dlouho najížděl a pak se objevila chybová hláška, že cosi se softwarem a hardwarem a jednořádkový výpis se samými nulami. Pak opět nešlo nic.
Poradí mi někdo, jak dále nejlépe postupovat? Možná to tou grafickou kartou není, ale někde jsem se dočetl, že po překontrolování káblů, se většinou jedná o grafickou kartu, no. Díky předem.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: grafická karta?

Příspěvekod jaro3 » 25 srp 2008 14:56

Bude nějaká letitá karta...Nejspíše bude odpálená, musíš asi koupit jinou-podle základní desky a slotu na grafiku( PCI, PCIe, AGP). Napiš jméno základní desky (MB).Integrovanou z desky nedostaneš, jedině kladivem..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 srp 2008 15:01

možná to bude aji zdrojem nebo ovladačem gk....dělalo to furt nebo to začlo dělat teď vzpomeň co si instaloval
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 25 srp 2008 15:09

To asi bude letité. Jsem v tom trochu laik. Počítač používá více lidí, tak nemůžu říct, ale myslím, že se nic neinstalovalo. Pořád to nedělalo, postupně to začínalo restartovat, potom čím dále častěji a teď toto (viz nahoře)
Pár otázek: Nemáte někdo screen jak vypadá ta integrovaná grafická karta?
Kde zjistím název základní desky? Ten slot na kartu je 3 části:-)
Můžu já nějak zjistit jestli ten zdroj popř. ovladač grafické karty je v pořádku?

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 25 srp 2008 15:15

Poplet jsem to. Není tam 700, ale 7000.
Myslím, že by to mohlo být toto:
http://www.businesscriticaltechnology.c ... VIDCON0045
ale nevím, jen jsem googlil.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 srp 2008 15:17

Když se Ti to restartuje, tak to vypadá na grafiku, i zdroj možný. Na základní desce by mohl být název, mušíš vypnout comp a otevřít.Slot na grafiku je na 3 části? Integrovanou asi mít nebudeš.Dej ten názecv základky-přesný.
Edit: tak 7000, proto. Nejlepší by bylo vyzkoušet v compu jinou grafiku, slot je AGP.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 25 srp 2008 15:25

No když tam dám jinou grafickou, tak se ještě chci zeptat, tato se nějak instaluje? Počítám, že určitě.
Kolik stojí takováto grafická karta asi?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 srp 2008 15:28

No to je různé ( AGP rozhraní):
http://www.alza.cz/graficke-karty/dle-r ... 843654.htm
Záleží jakou máš MB a procesor , abys nekupoval zbytečně drahou.
Naposledy upravil(a) jaro3 dne 25 srp 2008 15:30, celkem upraveno 1 x.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 srp 2008 15:28

docela si mě rozesmal tím creenem intefrované grafiky:-D...většinou je to čip kterej je ukrytej po chladičem měla by být pod procesorem pokud ji máš ale to co ty uvádíš tak není integrovaná a měla by to být tato http://www.lan-shop.cz/graficke-karty/sapphire/43251 ale atto má 64Mb paměti ale to je jedno na co potřebuješ obrázek??...http://ati.amd.com/support/drivers/xp/r ... 00-xp.html ovladače na gk skus je nainstalovat

//edit: nainstaluješ jen ty drivery co budeš mít u té nové karty ale je zbytečnost kupovat novou gk do takovýho pc a eště k tomu si myslím že s ní nic není
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 25 srp 2008 15:39

Zbytečnost to je, ale ten počítač se musí rozjet, Když mi nenaskočí monitor, tak těžko něco nainstaluju. Co myslíš tedy, že je po......., když ne gk?

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 srp 2008 15:42

ajo on se nerozjede tak to potom joa když ho zapneš tak pípá nebo něco....vím že si skoušel gk vytakovat ale skus to eště jednou třeba se koukni na kontakty esi nejsou zasraný skontroluj všechny kabely co jdou k monitoru a taky koukni na štítek zroje kde je značka a watáž protože zdroj to muhl vzdat

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 srp 2008 15:43

Když vyndáš grafiku tak se comp zapne? Nevypadává? Tak bych tipoval tu grafiku. Pokud je grafika správně uasezená a PC se restartuje , nepomohou Ti ovladače. Nemáš možnost si od někoho půjčit grafiku ( jakoukoliv) do slotu AGP? Samozřejmě pokud je vše O.K: nainstalovat i ovladače.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4198
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Nová Grafická karta