Zdarec, mám takový větší problém se svým počítačem. Nejdříve se to projevovalo tak, že se sekal v různých grafických aplikacích(hrách), ale později se objevilo i pár BSOD a celý počítač pak zamrzal i při startu(buď vůbec nenaběhl, nebo naběhl až po několika restartech a někdy se seknul i v průběhu startu či až ve Windows). Reklamoval jsem ho, ale byl mi vrácen s tím, že se frimě chyba neprojevila. Pak byl 2 dny klid a chyba se opakovala stejně. Opět reklamace, s tím že se chyba opět neprojevila ale byl proveden jak test pamětí, tak grafiky a nakonec byla preventivně vyměněna zákl. deska. Potom co jsem počítač opět dostal, jsem provedl čistou instalaci WinXp a byl tak měsíc klid. Teď se mi objevuje pár BSOD, s tím že jsou opět problémy se startem. BIOS jsem zkoušel updatovat...nezabralo...takže jsem ho vrátil do Fail-Safe Defaults...ale chyba se startem a sekáním i v systému se stále opakuje.
P.S: Poslední BSOD: STOP 0x0000008E (0x00000005, 0x7F63BBBB, 0xBACC3010, 0x00000000) STOP 0x0000008E (0x00000005, 0x8054B10D, 0xB5C586F0, 0x00000000)
Sestava: ASUS P5K(LGA775, IntelP35 +ICH9, FSB 1333MHz, Dual Ch. DDR2 1066, Heat Pipe, 8ch audio - Realtek HD), Core 2 Duo E8200 @ 2.66 GHz, 2.0 GB DDR2 800Mhz Corsair, WD Caviar 500GB SATA II 7200ot., XFX GeForce 8800GS 384 MB.
Několik nepravidelných BSOD + PC "tuhne" i při startu Vyřešeno
Několik nepravidelných BSOD + PC "tuhne" i při startu
Dream as you'll live forever, live as if you'll die today. James Dean
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Několik nepravidelných BSOD + PC "tuhne" i při startu
drivery na grafiku instaluješ jaké? nejaktuálnější z netu? zkus je odinstalovat, pročistit registry třeba CCleanerem (odkaz v podpisu) a nainstalovat ty na CD co bylo ke grafice. ty by měly fungovat bez problémů.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Dík, zkusim to a pak dám vědět...btw.: ještě dotaz: neomezí to výkon grafiky když nainstaluju ovladače z toho CD když je tam verze 169.23 a nejnovější od nvidie je 175.19???...
Tak modrá smrt se zatim neobjevila, ale je to furt stejný...při startu to musim restartovat asi 10 krát aby se to pak vůbec rozběhlo...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Víš značku a výkon zdroje v počítači?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Je to CoolerMaster Extreme Series...výkon 460W....
Tak BSOD se objevila nová plus jsem zjistil jednu docela zajímavou věc. Jak jsem psal, že PC musim při startu i několikrát restartovat, tak teď když to nejde do něj stačí lehce majznout nad zdrojem, restartovat a rozjede se úplně v klidu. Takže začínám mít pocit, že je asi problém ve zdroji...nebo tam prostě něco v tý krabici vadí...:)...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Několik nepravidelných BSOD + PC "tuhne" i při startu Vyřešeno
Doporučuji při vypnutém PC a odpojeném od el. sítě rozpojit všechny kabely mezi komponentami v pc a základní deskou včetně zdroje a bedny. Může to být volný, nebo oxidovaný či znečištěný kontakt některé propojky, či úplně nedoražený.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7175