Vadná MB?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Virgo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vadná MB?

Příspěvekod Virgo » 23 říj 2008 17:48

Zdravim, mam opet problem..
Pocitac z niceho nic uplne zamrznul a po tvrdem resetu uz nenajel ani do BIOSu. Nekdy je cerna obrazovka a pocitac jede, pak se zobrazi obraz s najizdenim biosu, ale tam se to zasekne a vetsinou pokazde zacne neprerusovane piskat speaker. Myslite si, ze je vadna deska? Nebo by to mohlo byt i necim jinym? Resetovat bios jsem zkousel, ale bezuspesne..
Teploty jsou v pohode, vsechny chladice maji od 30 do 45 stupnu (laserovy teplomer).
Deska je ASUS Striker II Formula.

Predem diky

Reklama
CrasherKill
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vadná MB?

Příspěvekod CrasherKill » 23 říj 2008 17:52

Vítám tě na PC-help

Napiš celou tvojí sestavu.Ten počítač zamrznul opravdu z ničeho nic?Nebylo to třeba po instalaci nějakého SW?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 říj 2008 18:13

Zkontroluj jestli jsou všechny karty dobře zasunuté ve slotech, včetně RAM. Prohlédni napájecí konektory, zkontroluj kondenzátory zda nejsou nafouklé či vytečené.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Virgo
nováček
Stav:

Příspěvekod Virgo » 23 říj 2008 20:29

Diky za privitani..

Z niceho nic, spustil jsem Counter-Strike, uprostred nacitani hry se zaseknul zvuk ve sluchatkach, zamrznul pocitac a po restartu uz nenajel ani bios.

Karty jsem zkontroloval, zkousel jsem i pameti dat do druhych slotu, grafiku taky, ale nic, vsechny kabliky byly taky zasunute spravne.

Kondiky jsou v poradku, prohlidnul jsem dopodrobna celou desku. Ani nic nesmrdelo, jako ze by neco bylo spalene.

Sestava je - Asus striker II formula, core 2 duo e8500, grafika asus eah4870, pameti corsair 2x1GB ddr2 800, zdroj corsair 650W.

Sestava za 25000,- a na houby.. :D

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 říj 2008 21:59

Jaký je v ní zdroj?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 říj 2008 22:02

Zkus nechat ve slotu jen jednu paměť případně je prostřídat.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Virgo
nováček
Stav:

Příspěvekod Virgo » 23 říj 2008 22:37

Pic píše:Jaký je v ní zdroj?

CORSAIR TX650, 650W, ATX2.2, aktivní PFC
El Diablo píše:Zkus nechat ve slotu jen jednu paměť případně je prostřídat.

To jsem zkousel jako prvni, vim jake jsou problemy s pametma, ale bez vysledku.. Zkousel jsem tam i pameti z jineho PC, A-Data.

Vypada to, ze asi budu muset jit reklamovat.. :mad:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 říj 2008 22:59

Podíval bych se ještě, zda grafická karta sedí správně ve slotu a i na její dodatečné napájení. Může to být i samotná GK. Pokud toto nepomůže, tak asi reklamovat. Pokud víš značku BIOSu, tak dej vyhledat Googlem "Beep Code" a podívej se, co znamená nepřetržité pískání.
Edit: Tady jsou ty kódy - http://www.computerhope.com/beep.htm
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Virgo
nováček
Stav:

Příspěvekod Virgo » 24 říj 2008 12:00

Pic: Mno, tezko soudit.. Mam tam AMI Bios, ale to pipani na tom odkazu jsem tam nenasel.. Vcera to najelo do BIOSU, tak jsem dal Load Setup Defaults, ale pak uz zase nic. Ponesu na reklamaci celou sestavu, at to odzkouseji a vymeni, co je vadne. Asi to fakt vypada na desku.

Diky za pomoc a rady. :wink:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 říj 2008 13:22

Podle všeho máš problém s pamětí. Nech tam v prvém slotu vždy jen jednu a tak je vystřídej. Pokud máš možnost půjč si zaručeně dobrou. Při výměně pozor na statický náboj. Zkontroluj také zda paměti řádně sedí v soklu (zacvaknuté krajní západky).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    4988
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04

Zpět na “Problémy s hardwarem”