Prosím o radu a pomoc - síťová karta

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Lomik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Prosím o radu a pomoc - síťová karta

Příspěvekod Lomik » 12 lis 2008 12:53

Zdravím,
od pondělka řeším problém s integrovanou síťovou kartou na mojí desce Asus A8N-E. Stávající připojení k netu jsem měl donedávna vyřešené tak, že net byl vedený před modem do wifi routeru a odtud pak do mého PC. V pondělí jsem instaloval nový fan na CPU a naistaloval si program SpeedFan a od té doby se síťová karta zbláznila. Nejdříve jsem kontaktoval svého providera, zda není zas nějaký výpadek ale vše je v pořádku. Pak jsem otestoval síťový kabel, ale po zapojení do druhého pc (notebooku) fungoval. Modem i wifi router je v pořádku. Takže problém je zřejmě v síťové kartě ale nevím zda hardwarový či softwarový. Nejdříve jsem otestoval první možnost. Světla na konektoru problikávají, síťovka se v Windows hlásí v pořádku. Ovladače jsou naistalovány. Co je mi ale divné, tak to je, když si otevřu síťová přípojení, tak síťová karta odesílá pakety jako vzteklá, ale žádné nepřijímá. Když vyzkouším funkci "opravit" připojení, tak místo aby se IP nastavila automaticky - přiřazeno serverem DHCP, tak nastaví jakousi soukromou (privátní) IP adresu a problém se nevyřeší. Zkoušel jsem se podívat o jakou IP se jedná a lokace je někde v US. Tak to mě hlava nebere. Jenom dodám, že odinstalování síťové karty, restart Windows a znova naistalování nepomáhá. Nepomáhá ani naistalovat novější ovladače. Prostě nic. Zkoušel jsem se i mrknout zda není nic povolené (během montáže nového fanu na cpu), ale všechno je v pořádku.
Jinak počítač jsem projel několika antiviry a nic. Zkoušel jsem i nouzový režim, ale prostě nic nepomáhá.
Napadá Vás něco? Díky za rady...

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu jak předělat PC
    od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2453
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 12:10