Ahoj. mam problem se zobrazovanim stranek- viz. screen. nevite cim by to mohlo byt? pouzivam mozzilu a takhle se mi to zobrazuje jen na nekterych internetovych adresach.
Spatne zobrazovani stranek Vyřešeno
Re: Spatne zobrazovani stranek
dej sem link může to být chyba stránky a co máš za kodeky protože ty obrázky místo písmen mě něco připomínají
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
karlikar:
Odpovědí je zcela jednoznačně špatně definovaná znaková sada, respektive neurčená.
Zkus si projít menu prohlížeče Zobrazit — Znaková sada a tam vyber některou ze tří možností:
— Středoevropské jazyky (ISO 8859-2)
— Středoevropské jazyky (Windows 1250)
— Unicode (UTF-8)
Víc informací o znakových sadách najdeš třeba na http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
A nezapomeň pak po opuštění daného webu nastavit kódování zpátky na autodetekci.
zao:
Kodeky nemají se zobrazováním stránek nic společného.
Odpovědí je zcela jednoznačně špatně definovaná znaková sada, respektive neurčená.
Zkus si projít menu prohlížeče Zobrazit — Znaková sada a tam vyber některou ze tří možností:
— Středoevropské jazyky (ISO 8859-2)
— Středoevropské jazyky (Windows 1250)
— Unicode (UTF-8)
Víc informací o znakových sadách najdeš třeba na http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
A nezapomeň pak po opuštění daného webu nastavit kódování zpátky na autodetekci.
zao:
Kodeky nemají se zobrazováním stránek nic společného.
vim ale viděl sem v tom ffd show 

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
zao píše:vim ale viděl sem v tom ffd show
V čem?
Stránku jsem vyhledal (poptal jsem se strejdy Gůůgla):
http://www.tucnacek.org/~kutin/logaritm.htm
Je to kódovou stránkou – FF se přepne na první pohled netuším proč do UTF-8 (snad že tohle kódování posílá server v HTTP hlavičce), ale ta stránka je windows 1250.
takze vzdycky kdyz se mi stranka spatne nacte musim manualne prepnout znakovou sadu? neda se to nejak v mozile nastavit aby to delala sama?
Mám obavu, že nedá, protože jak má prohlížeč poznat, že načetl špatně znakovou sadu? To poznáš ty jako uživatel a ty to taky změníš. Prohlížeč načte to, co je mu naservírováno a jestliže HTTP hlavička říká „jsem UTF-8“, může být potom v <head> sekci stránky cokoli, ale prohlížeč zcela správně zobrazí stránku špatně; on to tak musí udělat, protože dostal autoritativní špatnou informaci. On si to nemá jak zkontrolovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2557
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
11 led 2025 15:10
-
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5975
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
-
-
Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu - 1
- 1699