Zatuhnutí PC při instalaci z klonu
Zatuhnutí PC při instalaci z klonu
Mám problém. Při instalování her z klonu mi zatuhne počítač. Používám Daemon Tools verzi 4.30.2, zkoušel jsem i Alcohol, ale nepomohlo to. Mám Windows XP Service Pack 3. V nouzovém režimu proběhne instalace bez problému, ale zabere mnohem víc času a navíc v něm některé instalace nejdou spustit. Jeden známý má stejný problém a údajně je to tím Service Packem 3. Prosím o radu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zatuhnutí PC při instalaci z klonu
Vítám Tě na PC-help! Pěkně jsi to nazval, ale chybička se vloudila. Klon je identické dvojče, ale co máš ty, je asi pirátská kopie. SP3 s tím nemá nic společného. Takže lituji, toto zde neřešíme. Přečti si laskavě pravidla fóra.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
V tom případě se omlouvám, můžeme to klidně nazvat image nebo obraz disku. Nebo také problém s používáním souborů s příponou .iso, .mds, .cue, .ccd, .pdi a tak dále... A ještě abych to upřesnil: Nemusí jít zrovna o instalaci nějakého programu. Počítač zatuhne i tehdy, když například kopíruji soubory z onoho obrazu disku do samostatné složky. Moc Vás prosím o radu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj paměť programem Memtest, a zkus i kontrolu disku s opravou případných chyb. Aktuální možností je, že máš v PC nezvaného hosta. Zkontroluj programem Mwav.exe.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Chyba může být i v programu virtuální mechaniky. Zkus jí odinstalovat a jít na to jiným způsobem. Můžeš mít v PC taky ochranu StarForce.
Pokud by to opravdu bylo tím, že mám v počítači ochranu StarForce, dá se jí nějak zbavit aniž bych musel přeinstalovávat Windows nebo formátovat disk?
Uvedu ještě několik podrobností tohoto problému:
1) K zatuhnutí nedochází v nouzovém režimu, takže bych vyloučil možnost, že mám poškozený harddisk. Spíš to vypadá, že se v běžném režimu virtuální mechanika "hádá" s nějakým programem.
2) K zatuhnutí dochází někdy dřív, někdy později. Několikrát se mi dokonce podařilo bez problému nainstalovat celou hru, ale šance je asi tak 1 ku 10.
3) K zatuhnutí počítače dochází jen tehdy, pokud image používám přes virtuální mechaniku. Když jsem zkoušel obsah image extrahovat pomocí WinRaru, k zatuhnutí nedošlo. Takže to opravdu vypadá na nějakou ochranu.
4) Zkoušel jsem instalovat z jednoho harddisku (který zaručeně není poškozený ani zavirovaný - obsahuje pouze čistou instalaci Windows XP SP2) na druhý harddisk (tady si už tak jistý nejsem a je na něm SP3) - opět došlo k zatuhnutí.
Zatím jsem přišel na dvě řešení, jak se tomuto problému vyhnout:
1) Namísto použití virtuální mechaniky extrahovat soubory z image do samostatné složky.
2) Instalaci z image spouštět v nouzovém režimu. Tady je ale problém v tom, že nouzový režim některé instalace nepovolí.
Ideální by samozřejmě bylo kompletně se tohoto problému se zatuhováním zbavit. Pokud by Vás napadlo nějaké řešení, byl bych Vám velice moc vděčný...
Uvedu ještě několik podrobností tohoto problému:
1) K zatuhnutí nedochází v nouzovém režimu, takže bych vyloučil možnost, že mám poškozený harddisk. Spíš to vypadá, že se v běžném režimu virtuální mechanika "hádá" s nějakým programem.
2) K zatuhnutí dochází někdy dřív, někdy později. Několikrát se mi dokonce podařilo bez problému nainstalovat celou hru, ale šance je asi tak 1 ku 10.
3) K zatuhnutí počítače dochází jen tehdy, pokud image používám přes virtuální mechaniku. Když jsem zkoušel obsah image extrahovat pomocí WinRaru, k zatuhnutí nedošlo. Takže to opravdu vypadá na nějakou ochranu.
4) Zkoušel jsem instalovat z jednoho harddisku (který zaručeně není poškozený ani zavirovaný - obsahuje pouze čistou instalaci Windows XP SP2) na druhý harddisk (tady si už tak jistý nejsem a je na něm SP3) - opět došlo k zatuhnutí.
Zatím jsem přišel na dvě řešení, jak se tomuto problému vyhnout:
1) Namísto použití virtuální mechaniky extrahovat soubory z image do samostatné složky.
2) Instalaci z image spouštět v nouzovém režimu. Tady je ale problém v tom, že nouzový režim některé instalace nepovolí.
Ideální by samozřejmě bylo kompletně se tohoto problému se zatuhováním zbavit. Pokud by Vás napadlo nějaké řešení, byl bych Vám velice moc vděčný...

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Lituji, ale stále řešíš nelegální instalace, což je v rozporu s pravidly fóra a tak zamykám!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 7982
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4061
-
od MonikaVavrova
Zobrazit poslední příspěvek
11 dub 2025 11:07
-