DVD mechanika LG GSA-4167B Vyřešeno
DVD mechanika LG GSA-4167B
Asi dva roky používám DVD mechaniku LG GSA-4167B. Celou dobu jsem s ní neměl sebemenší potíže, ale za poslední dva měsíce mi už třikrát přestala náhle jít. Vůbec nenačítá ani CD a ani DVD. Poprvé ji stačilo trochu profouknout, podruhé jsem musel aktualizovat firmware z DL11 na DL13, no a teď napotřetí už nevím, nepomáhá prostě nic. Netuším ani, proč to přijde vždycky tak náhle, i když teď naposledy jsem před tím nainstaloval vypalovací program FAB Platinum (ještě z instalačního CD) a poté už nešla. Předpokládám ale, že tím to zřejmě nebude...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: DVD mechanika LG GSA-4167B
Start - Spustit - napiš: devmgmt.msc - ve Správci zařízení klikni na Řadič IDE ATA zařízení a pak vyber primární či sekundární kanál, podle toho, kde máš mechaniku připojenou a podívej se, zda běží v DMA módu v záložce "Upřesnit nastavení. Jestliže běží v PIO módu vyber v řádku Režim přenosu "DMA" a potvrď "OK".
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
A jedna HW rada: zkus čistící CD (s kartáčkem). Vyfouknutí prachu může pomoci, na čočce laseru se ale časem usazuje humus, na který pouhé fouknutí neplatí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Záleží na prostředí a četnosti použití, ale 2 roky je docela dost....
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: DVD mechanika LG GSA-4167B Vyřešeno
Pokud jsi odvážnější, můžeš mechaniku rozdělat a čočku vyčistit ručně. Je to lepší než nějaké čistící CD, které svým kartáčkem čočku akorát poškrábe. Tady máš můj návod, jak si mechaniku vyčistit: http://www.bastleni.eu/obsah/udrzba_mechanika.pdf
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Tak jsem to vyzkoušel vše, postupně od shora dolů, jen místo čistícího CD jsem zvolil rovnou ruční vyčištění a právě to pomohlo. Přesto díky vám všem za reakce! V těchto záležitostech jsem doposud problémy neměl, proto ta (vám nesrozumitelná) řeč.
Ale člověk se stále učí...

- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš tedy problém vyřešen, označ toto vlákno za vyřešené.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Měl jsem podobný problém; dioda se po vložení CD nebo DVD rozsvítila, ale mechanika je nenačetla. Všechny přehrávací programy (Power dvd, Media Player, WinAp, Real Player i Nero) tvrdily, že v mechanice není disc. Nepomohlo nic z toho, co jste zde navrhovali a proto jsem mechaniku rozebral, všechny kontakty na tištěné desce rozpojil, kontaktová pole očistil od oxidů a opět mechaniku složil. Teď už zase načítá bez problémů. Možná tento postup pomůže i jiným.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2264
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51