Stala se mi dost nemilá věc. Pracoval jsem na PC a měl otevřeno více programů (Total commnader, ICQ atd.), znáte to. Měl jsem otevřený i jeden textový soubor ve wordpadu (asi formát rtf ted si nejsem jistý). Chtěl jsem spustit jeden program a najednou buch, PC se natvrdo restartlo jakobych dal reset na skříni PC... Poslední dobou se mi to děje při spouštění různých programů docela často. Pc mi zase nabootovalo ale ani neproběhl scandisk, tak jako vždy když se mi tedka poslední dobou nějak divně restartne (před nějakou dobou jsem to skanoval, vir tam nebyl).
Problém, že když se mi to PC samo restartlo, tak jsem měl otevřený ten textový dokument a myslím že i aktivní okno bylo zrovna to okno wordpadu. Bohužel, po tom restartu nemuzu tenhle textový soubor otevřít! A je pro mě životně nutný, informace v něm obsažené...! Hlásí to chybu disk read error. Program neotevřu ani v Notepadu, ani přes F4 v total commanderovi (oetvře se prázdné okno). Nefungoval ani program na zachranu dat (zachranil prazdny soubor). Tento poškozený textový soubor nejde ani překopírovat někam jinam (disk read error). Zálohy tohoto souboru mám ale jsou staré! Potřebuju nějak ten soubor zachránit... Nenachází se jeho kopie třeba někde v Temp složce windowsu! Jak mám zachránit ten obsah tohoto textového souboru? Vážně to životně nutně potřebuju... Poradí mi někdo?
Neotevřu dokument; počítač se restartoval a asi ho poškodil*
Neotevřu dokument; počítač se restartoval a asi ho poškodil*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 07 bře 2009 21:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: úprava nadpisu
Důvod: úprava nadpisu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nemilá věc...
Vítám Tě na Pc-help! Stáhni si program "Recuva". Google najde, kde jej stáhnout. Je free a umí obnovit soubory. Nastav si slovensky, protože češtinu nemá. Ovládání je skutečně jednoduché. Možná pomůže.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Nemilá věc...
Nebo zkus LiveCD Linuxu.
Re: Neotevřu dokument; počítač se restartoval a asi ho poškodil*
Live CD linuxu proč, jak konkrétně a jak mi pomůže...?
No zkusím ten program ale já už jeden zkoušel jak jem psal a nepomohlo to...
No zkusím ten program ale já už jeden zkoušel jak jem psal a nepomohlo to...
Z Live CD Linuxu uvidíš co máš na disku. Soubory si pak můžeš eventuálně někam přetahat, třeba na flashku, CD (DVD) nebo jiný disk.
Tak jsem to zkusil (tu recuvu) a fakt je to dost divný... Ono to totiž nenajde vůbec žádné soubory...!? Což je teda dost divný... Mám jen jeden fyzický disk ale rozdělený na části, soubor nebyl na systémovém disku ale na jiném a na daném disku to nic nenajde... Vůbec zadne soubory (pres tu recuvu)... Co mam delat
...

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi ho při prvním pokusu obnovování obnovil na stejný disk jako byl původně, tak se s ním můžeš rozloučit
podruhé už se ti správně nepodaří obnovit 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Co zkusit PSpad?
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
Takhle teď vidím z Linuxu část disku, na kterém mám WXP. Tedy tam je vidět všechno.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
to jde i u XP pokud v nástrojích - možnosti složky - zobrazení - nastavíš, ať se neskrývají systémové a chráněné soubory
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Ale roamn přece píše, že mu to z Windows nejde otevřít. Z Linuxu to obvykle jde.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1908
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:17