Vista - neůspěšně nainstalované aktualizace Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Vista - neůspěšně nainstalované aktualizace

Příspěvekod Marek Lučin » 17 bře 2009 19:25

Pravidelně docházím k synovcovi, který po mě zdědil PC a instaluji mu přes Windows Update dostupné aktualizace.Čas od času se nějaká aktualizace nenainstaluje a v seznamu nainstalovaných aktualizací je pak u ní uvedeno, že se instalace nezdařila.
Jde mi o to, zda-li jde z toho seznamu tyto aktualizace nějak odebrat, smazat.

Reklama
PinkGirl
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vista - neůspěšně nainstalované aktualizace

Příspěvekod PinkGirl » 17 bře 2009 20:51

Kdyz se aktualizace nezdarila, ...vyber ji a instauj -znova-, preci. Kdyz se to ma instalovat, je to doporucenne a nebo nezbytnne, a tak ji prece musis vyinstalovat, kdyz to na poprve napise, ze se nezdarila.
Podivat se na jeji prehled, k cemu ta aktualizace je, abys mel prehled, a potom dat instalovat znova.
Kdyz to nepujde, a nejde opakovane, ..musis si cislo aktualizace (KB knowledge base) vyhledat, stahnou a instalovat takto.
Prece, nenachas kompl bez aktualizaci, ktere se maji udelat a jsou pro system doporucene, ..kdyz se nezdarila.

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 17 bře 2009 21:45

Jasně že chci PC aktualizovat, proto to sem píšu, ale zajímá mne jestli jde se seznamu "Historie aktualizací" odstranit ty zápisy o neůspěšně provedených aktualizacích.To je jasný že se je pokusim nainstalovat znovu.

PinkGirl

Příspěvekod PinkGirl » 17 bře 2009 22:00

V okamziku, kdy se k neuspesne aktualizaci vratis, a provede se, tak se prepise, ze probehla.
Kdyz kliknes na Vyhledani aktualizaci, tak jsou prece stale v nabidce, protoze dosud neprobehly. (Pripadne i pod polozkou obnovit skryte akt. )

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 17 bře 2009 22:02

Pokud je to tak jak píšeš, že se přepíše, tak je to super.
Díky.Budu to zkoušet.

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 18 bře 2009 09:05

Tak bohužel.
Aktualizaci se mi nakonec podařilo nainstalovat, ale ty záznamy o neúspěšných instalací aktualizací v "Zobrazit historii aktualizací" zůstaly.
Takže žádné přepsání.
Neví někdo jak tyto záznamy odstranit?
Určitě to jde, nejspíš přes registry.

A co kdybych vyprázdnil složku c/windows/softwaredistribution?
Ta s aktualizacemi souvisí.

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 18 bře 2009 11:23

Žádný zkušený uživatel neví?

PinkGirl

Příspěvekod PinkGirl » 18 bře 2009 12:08

A jak se zapsala ta uspesna aktualizace ? ..normalne je u ni datum provedeni, a stary zapis zustal v historii aktualizaci. Kdyz proveris dostupnost aktualizaci, takje kompl v -idelanim nastaveni-, zadna aktualizace se nenabizi? SoftDistribution urcite ne.

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 18 bře 2009 13:15

Nová aktualizace (ta úspěšně provedená) se zapsala úplně stejně jako ta neúspěšně provedená, jen je u ní poznámka úspěšné.Včera se nepodařila 3x nainstalovat (takže tam jsou 3 samostatné záznamy o neúspěšně nainstalované aktualizaci), dnes ano.Jink jsem už nainstaloval všechny dostupné aktualizace a PC hlásí, že Windows je aktuální.
Jen ty 3 nepodařené zápisy zůstaly v "Historii aktualizací" a to mě štve.
Rád bych je nějak odstranil.
Podle mě to půjde, ale přes registry.
Přes registry jdou třeba i vymazat dávno nepoužívané ikonky v oblasti oznamování (tray, lišta dole napravo).
Tak si myslím, že půjde i tohle.

PinkGirl

Příspěvekod PinkGirl » 18 bře 2009 13:56

No tray-lista vpravo dole, se ovlada standartne pres nastaveni, skryt/zobrazit aktivni/neaktivni ikony.Zadna ikona se tam nema objevovat, jesltize ani neprinalezi k programu (ze pises, ze jsi ji jakoze odstarnoval a uz k nicemu nepatrila). Na te liste bezi jen prave bezici procesy, nebo, jak se tomu rekne, a nic co nenalezi a neni prirazeno k programu se tam nezobrazuje, jakoze treba zapomenuta ikona na plose a nebo v liste rychle spusteni (v levo dole) po odinstalaci.
Pres registry lze jiste udelat ledacos, vsechno, ale urcite ne vymazani zaznamu aktualizaci. To je neco jako info-zaznam o provedenych zmenach v systemu a podle me se v nem neco jen-tak menit neda prave z tohoto duvodu.
Kdyz na to kliknes prevym, tak ti to da na vymer info o prubehu, kdyz das zobrait detaily.
A jinak ...kdyz je porovnas, ty jakoze zapsane neprovedene a ty nakonec provedene aktualizace, ...jsou to opravdu tytez ? I kdyz pises, ze asi ano, a ze zadne aktualizace nejsou jiz nabidnuty, ale vyjimecne se stalo, ze to aktualizaci nenabidne a musis ji najit ve skrytych aktualizacich, jakoze opomenutyvh. Ja to mam anglicky v okne aktualizaci odshora-dolu je to: check for - change settings - view history - restore (to je ono) - faq
Ja vice nevim, ..hlavni je, ze se ti podarilo zaktualizovat koml, a zadna aktualizace se jiz nenabizi, ..takze cemu vadi ten zapis o neuspesne aktualizaci, kdyz nema vliv a nevyskakuje to jako systemova informace o nutne aktualizaci co by mela byt provedena?

...jo, ty ses ten bojovnik s My Space ;)

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 18 bře 2009 18:35

Díky ti v každym případě, že to tu se mnou alespoň ty řešíš.
V jedný věci se ale pleteš.
Ty ikonky v trayi skutečně jdou přes registry promazat.
Ano, máš pravdu, dají se skrývat a nebo zobrazovat přes nastavení v dolní liště, ale stává se, že po odinstalování programů ti právě zůstanou ikonky toho programu v nastavení (klik na dolní líštu, vlastnosti, oblast oznámení, upravit).
A tam často zůstavají ikonky po dávno odinstalovaných programech.
Časem jich tam může být opravdu hodně.
A to se právě dá přes registry smazat (najdeš si klíč TrayNotify, smažeš, ve správci úloh ukončíš proces explorer.exe a vzápětí jej zase jako novou úlohu spustíš a je to, v oblasti máš jen ikony nainstalovaných a aktivních programů).
Proto si myslím že by to mohlo jít i v tomto případě, ale asi máš pravdu a nejde to.
Fakticky tam ty zápisy vůbec nevadí, systém je aktuální, všechny aktualizace úspěšně nainstalovány, ale jde mi jen o ten fakt, že je tam nějakej negativní záznam a zajímá mě to hlavně teoreticky, jestli jde takový záznam smazat.
Jo jo, Myspace jsem tu řešil.Už ho naštěstí úspěšně používám.
Takže ještě jednou dík za komunikaci :)

PinkGirl

Příspěvekod PinkGirl » 18 bře 2009 18:53

No, ja jen vim, jak jsi bojoval s My Space, jak jsem ti tam psala.
Ja tady dobojovala, necham zrusit nick. Jak pises, ...dik, ze to se mnou apson ty resis ...jo, vsimla jsem si, ze malo-kdo ma zajem neco podrobne vysvetlit tak, aby i zacatecnik pochopil aspon neco. Tady jsou lidi -nad veci-.
Mej se
Ahojda

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Aktualizace Win.11
    od DancaDvor » 27 srp 2024 06:54 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3306
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    28 srp 2024 19:35
  • Aktualizace 22H2
    od Tomas72 » 24 črc 2024 14:52 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2830
    27 črc 2024 13:30
  • Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
    od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    4060
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    20 lis 2024 12:00
  • help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
    od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw)
    4
    2610
    05 led 2025 16:38
  • Aktualizace pro Windows Security platform – KB5007651
    od mmmartin » 06 úno 2025 15:29 » v Windows 11, 10, 8...
    14
    10299
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    21 úno 2025 17:21

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”