Dobrý den,
rád bych poprosil o radu ohledně monitoru. Máme půl roku LCD monitor Samsung a do této doby bez problému. Zapojený ho máme přes DVI konektor (digitál).
Minulý týden jsem zapnul PC, ale monitor nejel-bylo černo (pouze blikala ledka, že je v elektrice). Vypnul jsem PC, kabel DVI odpojil, zapojil a monitor zase jel. Dnes se bohužel situace opakovala. Kabel jsem odpojil a zapojil přes druhý kabel do konektoru D-sub (analog). Monitor nejdříve signalizoval "Check Signal Cable," ale po zapnutí PC se rozjel.
Bohužel nevím, kde může být chyba (v monitoru, v kabelu (analog nebo digital), v grafické kartě???). Nechápu, že to jelo, pak se vyplo, týden jelo a zase se vyplo... Navíc v case jsou dva DVI výstupy - může hrát roli, do kterého výstupu je monitor zapojen?
Děkuji mnohokrát za Vaše rady a pomoci.
Kde může být u monitoru problém?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kde může být u monitoru problém?
Vítejte na PC-HELP
Zdravím,
doporučil bych prohodit monitor s jiným PC. Vzhledem k tomu, že se problém nevyskytuje pokaždé, tak je to na dlouhodobější testování. A Pokud je problém už pří zapnutí PC, nepůjde o problém driverů nebo software obecně.
Jinak když PC zapnete, máte puštěný zvuk - neběhne systém (podle úvodní znělky)? Pokud ano, tak je s největší pravděpodobností problém v monitoru (nebo jeho kabelu). Pokud systém nenabíhá, potom je na vada grafické karty, případně jiné HW - zdroj, deska, paměť.
/* rozdíl v těch DVI není, pokud není jeden z nich vadný */
Zdravím,
doporučil bych prohodit monitor s jiným PC. Vzhledem k tomu, že se problém nevyskytuje pokaždé, tak je to na dlouhodobější testování. A Pokud je problém už pří zapnutí PC, nepůjde o problém driverů nebo software obecně.
Jinak když PC zapnete, máte puštěný zvuk - neběhne systém (podle úvodní znělky)? Pokud ano, tak je s největší pravděpodobností problém v monitoru (nebo jeho kabelu). Pokud systém nenabíhá, potom je na vada grafické karty, případně jiné HW - zdroj, deska, paměť.
/* rozdíl v těch DVI není, pokud není jeden z nich vadný */
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
d1amond: děkuji Vám za odpověď - zkusím tedy dlouhodobější testování. Díky taktéž za připomínku kontroly úvodní znělky Windows (bedny zapínám vždy posléze). Snad se to nějak "vyvrbí." 

- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Měl jsem podobný problém...
3dny mi to pořád blbnulo tak jsem se vlezl do počítače a vypojil GK... Byl mezi kontakty PCI slotu a grafickou kartou takový nános prachu, že mi bylo zle... Tak jsem to vyčistil zapojil GK a od tý dob je to v pořádku, zkus to taky udělat..
3dny mi to pořád blbnulo tak jsem se vlezl do počítače a vypojil GK... Byl mezi kontakty PCI slotu a grafickou kartou takový nános prachu, že mi bylo zle... Tak jsem to vyčistil zapojil GK a od tý dob je to v pořádku, zkus to taky udělat..
Aha, opět zajímavý podnět - děkuji - zkusím.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Opatrně na to čištění - vytáhnout PC ze zásuvky, čistit pouze vzduchem (na PCIE nebo AGP slotu se nic nepokazí ani vysavačem - jemně). Může být i vyskakovací karta, to se pozná, že by byla hodně napružno nebo hodně volně usazená ve slotu a neptatrný pohyb kabelu by ji mohl špatně posunout na kontaktech.
No doufám, že to zvládnu. Vzduchem myslíte klidně vysavačem na slabší výkon? Je potřeba gafickou kartu vydělat nebo pouze osát. Bojím se, že když ji vyndám, už ji nezandám... Zkusím to prozkoumat - snad se všechno vyjde.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kartu vytáhnou ze základní desky, není to nic složitého. Potom ten slot, ve kterém je usazena přejet vysavačem, klidně naplno. Není tam krom prachu co vycucnout:) Lihem můžete očistit ty kontaktní spoje na grafické kartě, nic jiného - ventilátor, případně pasiv chladič na gk nechte bez povšimnutí, ten problém nezpůsobuje.
Jinak pokud to není vyloženě 1 rok a více starý počítač, tak nemá cenu jej čistit - spíš se podívat, jestli není karta příliš volná.
Jinak pokud to není vyloženě 1 rok a více starý počítač, tak nemá cenu jej čistit - spíš se podívat, jestli není karta příliš volná.
Když bliká ledka, není to režim spánku monitoru?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Porovnaní sestavy + kde muže být problém? Příloha(y)
od Ribendik » 12 pro 2024 11:04 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 845
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 12:26
-
-
- 4
- 3228
-
od petr22