Dobrý den, jsem "šťastným" majitelem této sestavy:
HDD Western Digital Caviar Green, 3,5" SATA II, 32MB - 1TB
CPU Intel Core 2 Duo E8500 BOX (3.16GHz)
Zdroj Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W (12cm fan, 80PL 1
DVD-R/+R Samsung SH-S223F, SATA, černá (black), Bulk
MB Asus P5Q PRO - Intel P45, DDR2, s. 775 ATX
VGA PowerColor HD4850 512MB GDDR3 (256bit), PCI-E, HDMI/DVI/
RAM Corsair 2x2GB DDR2 PC1066 Twinx Dominator TWIN2X4096-850
OS Vista Bussiness 64bit
A trápí mě problém s častými restarty bez varování... Už od začátku se počítač sem tam restartoval, ale většinou po BSOD, momentálně se počítač restartuje "jen tak". Například zrovna v případě, když kliku na javaskript menu v prohlížeči, nastavím si, že chci zobrazovat skryté soubory, kliknutím na tlačítko start a při hraní her (rozložení vskutku náhodné.) Mám podezření, že za to může grafická karta (ovladače z půlky února), několikrát již aktualizované. Občas vista nahlásí problém s ovladačem a restartuje ho... Občas mi přes plochu hází žluté kostičky (viz příloha) .
Provozní teploty jsou v normálu (restartuje se to třeba jen 10 minut po zapnutí) a restarty jsou tak průměrně 1 denně. Vůbec nevím, co bych s tím měl dělat... prosím pomozte.
díky.
PS: antivirový sw používám eset smart security...
Restarty počítače bez varování
- Crave
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Restarty počítače bez varování
Bych to viděl na zdroj, 400w se mi nezdá jako dostatečný na tvou sestavu..Máš grafiku propojenou se zdrojem?
Zkus si půjčit od někoho výkonnější zdroj a uvidíš jestli se ti to bude chovat stejně nebo se to zlepší..:)
Zkus to i s jinou grafikou a stejným zdrojem..
Zkus si půjčit od někoho výkonnější zdroj a uvidíš jestli se ti to bude chovat stejně nebo se to zlepší..:)
Zkus to i s jinou grafikou a stejným zdrojem..
tak spotřeba by měla bejt maximálně tak 350W při zátěži grafiky, co jsem se koukal na různý testy. problém je, že se to restartuje i bez zátěže a to by problém zdroje být nemusel. nicméně můžu vyzkoušet. zatím díky za tip
Náhodný reset může být způsoben nedokonalými kontakty zdroje, ať už je to u přívodní šnůry, zásuvky,konektoru napájecí desky nebo uvnitř zdroje. Nejprve zkus vyměnit napájecí 220V kabel za jiný, případně se podívat zda napájecí kabel zdroje je opravdu dobře zasunut do konektoru základní desky a nakonec kdyby nic nepomohlo, tak vyměň zdroj, jak ti tady radí...
A pokud ani to ti nepomůže, tak zřejmě půjde o závadu na zák.desce, procesoru nebo paměti
A pokud ani to ti nepomůže, tak zřejmě půjde o závadu na zák.desce, procesoru nebo paměti

Nemáš náhodou restarty povolené namísto BSOD?
Nevím jak ve Vistě, ale v XP je to přes Tento počítač (pravým myšítkem Vlastnosti) – viz obrázek:
Nevím jak ve Vistě, ale v XP je to přes Tento počítač (pravým myšítkem Vlastnosti) – viz obrázek:
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
mám, odškrtnul jsem to a jdu si psát, kde se děje chyba. A přitom si nevzpomínám, že bych to zaškrtával... 

Tady jsem si dovolil upnout pár BSOD za poslední 2 dny, z toho 5 za poslední hodinu během hraní hry... hrůza hrůzoucí :( Navíc pokaždé jde o něco jiného, vážně nevím...
http://leteckaposta.cz/686548164
// Na odkazy, prosím, nepoužívej [code]. Nejsme tu na warforu, abychom museli odkazy kamuflovat.
// Na „odkazech“ v [code] se blbě kliká.
// Myloš
http://leteckaposta.cz/686548164
// Na odkazy, prosím, nepoužívej [code]. Nejsme tu na warforu, abychom museli odkazy kamuflovat.
// Na „odkazech“ v [code] se blbě kliká.
// Myloš
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Většina BSOD se týká ovladačů GK zkusil bych jiné. Mimoto bych prověřil RAM memtestem a HDD utilitou od výrobce.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2212
-
od Villentretenmerth
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 19:53