Nejde naformátovat HDD

...

Moderátor: Mods_senior

!_UK@$
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejde naformátovat HDD

Příspěvekod !_UK@$ » 23 dub 2009 21:50

Zdravim,
potřebuju naformátovat jeden hard disk, na kterém je momentálně nainstalována Windows Vista. Zkoušel jsem to tak, že jsem ten Hard disk připojil ke compu, ale jako slave (systém se načetl z hard disku s XP). Potom jsem dal Tento Počítač > Spravovat > Správa disků, a když na ten disk kliknu pravym a dám formátovat, tak vyskočí chyba, že disk je právě používán a že nemůže být naformátován. Nevíte o nějaké jiné možnosti, jak ten Hard disk vymazat? Děkuju
CPU: AMD Athlon A64 X2 6000+ & Cooler Master Hyper 212, MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, GPU: ATI Powercolor Radeon HD4850 512 MB & Accelero S1 rev.2, RAM: A-DATA DIMM 4096MB, HDD: Samsung SpinPoint F1 640 GB, Zdroj: Enermax Pro 82+ 425W, OS: Windows XP Professional

Reklama
Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: Nejde naformátovat HDD

Příspěvekod Stene » 23 dub 2009 21:57

Zkus to přes bootovací menu, jestli máš instační CD s windowsama?

Jara
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jara » 23 dub 2009 23:05

Nobody expects the Spanish Inquisition!

!_UK@$
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod !_UK@$ » 24 dub 2009 16:12

Tak jsem zkoušel ten program co jsi navrhoval, ale je to jenom demonstration verze - neumí nic, pokud ji nezakoupíš. Potřeboval bych spíš něco free
CPU: AMD Athlon A64 X2 6000+ & Cooler Master Hyper 212, MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, GPU: ATI Powercolor Radeon HD4850 512 MB & Accelero S1 rev.2, RAM: A-DATA DIMM 4096MB, HDD: Samsung SpinPoint F1 640 GB, Zdroj: Enermax Pro 82+ 425W, OS: Windows XP Professional

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 24 dub 2009 16:47

odpoj ten tvůj HD s WinXP..nech připojen jen ten co chceš formátovat...vlož instal CD ..třeba i XP....zruš oddíly jestli na něm nějaké jsou ...vytvoř nový oddil C(jestli nebudeš disk dělit tak ponech plnou kapacitu disku)....a můžeš formátovat.Možná když ten tvůj odpojíš a připojíš ten druhý budeš muset v Biosu nastavit Boot Priority,ale třeba to půjde i bez toho.A pro jistotu nastav na HD propojku na Master.
Naposledy upravil(a) cicero dne 26 dub 2009 17:24, celkem upraveno 1 x.

Jara
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jara » 26 dub 2009 11:54

!_UK@$ píše:Tak jsem zkoušel ten program co jsi navrhoval, ale je to jenom demonstration verze - neumí nic, pokud ji nezakoupíš. Potřeboval bych spíš něco free

Tak to se omlouvám... myslel jsem že demo ještě zvládá format !!
Nobody expects the Spanish Inquisition!

Zpět na “Vše ostatní (sw)”