Opět zdravím!!
Má práce spočívá v tom, že připojujeme lidi k internetu. Běžným a nezkušeným uživatelům instalujeme Spyware terminator, Spybot S&D a Avast Home (a podobně). Chtěl jsem se s vámi poradit, které nejvhodnější programy byste instalovali vy, popřípadě zda je Avast spávná volba - nebo máte zkušenosti s lepším antivirem?
Díky!
Které free antihavěťové programy instalovat?
- Jara
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Které free antihavěťové programy instalovat?
Nobody expects the Spanish Inquisition!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Které free antihavěťové programy instalovat?
ST a SD jsou klasika, ty bych neměnil i když dnešní antiviry mají už antispyware štíty. Jako antivir bych volil toho AVASTA nebo AVIRU ve free verzi. Má perfektní detekci, ale nekontroluje ve free verzi poštu, nemá antispyware a při aktualizacích otravuje a je v angličtině, ale jinak naprosto doporučuji. Mezi základní prvky bezpenosti na netu patří i firewall (Zone Alarm, Comodo, Kerio, atd.)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Avast sám používám a jako free antivirus ho doporučuji i svým známým.
Kromě antiviru by to pak chtělo firewall – nejlepší zkušenosti jsem měl s Keriem a Comodem. Pro BFU to chce ale nastavit tak, aby se firewall na nic neptal a měl přednastavenou rozumnou restriktivní politiku. Ve Vistách by pak mohl dostačovat integrovaný (nevím, Visty nemám).
Pokud jde o antispyware, tam si nejsem jistý – už dlouho dlouho nepoužívám nic; naposledy jsem asi před půl rokem (rokem?) použil tzv. „Nástroj pro odstranění škodlivého software“ (mrt.exe)(*); tak mi to nedalo a právě ho spouštím.
Kdysi jsem používal Spybot Search & Destroy, přijde mi docela slušný.
Možná tu a tam nějaký odhalovač rootkitů.
Každopádně za dostačující považuji trojici antivirus (Avast), firewall a mrt.exe.
memphisto: To Avast poštu kontroluje; tam i zpět – odesílání jsem ale kontrolovat zakázal, jen to zdržuje.
(*) Kontrola dběhla, OK
Kromě antiviru by to pak chtělo firewall – nejlepší zkušenosti jsem měl s Keriem a Comodem. Pro BFU to chce ale nastavit tak, aby se firewall na nic neptal a měl přednastavenou rozumnou restriktivní politiku. Ve Vistách by pak mohl dostačovat integrovaný (nevím, Visty nemám).
Pokud jde o antispyware, tam si nejsem jistý – už dlouho dlouho nepoužívám nic; naposledy jsem asi před půl rokem (rokem?) použil tzv. „Nástroj pro odstranění škodlivého software“ (mrt.exe)(*); tak mi to nedalo a právě ho spouštím.
Kdysi jsem používal Spybot Search & Destroy, přijde mi docela slušný.
Možná tu a tam nějaký odhalovač rootkitů.
Každopádně za dostačující považuji trojici antivirus (Avast), firewall a mrt.exe.
memphisto: To Avast poštu kontroluje; tam i zpět – odesílání jsem ale kontrolovat zakázal, jen to zdržuje.
(*) Kontrola dběhla, OK

- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
AVAST je "dobrý univerzál", ale má trochu vyšší nároky na paměť a CPU. AVAST mě žere skoro tolik co celé Eset Smart Security
Ta AVIRA byla navrhnuta s ohledem na vytěžování CPU a paměti. Detekci má velmi dobrou a nějaký warezák se nechytá 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- foxy_whiteFox
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Oproti avastu mám daleko lepší zkušenost s avirou. Je pravda, že ty aktualizace jsou otravné, ale třeba to už opravili. Kombinace avira+comodo+spybot SD šlapala dobře.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neopravili a neopraví. Ty okna, co vyskakují je reklama na jejich další produkty a srovnání tvojí verze s placenou 

Nezaregistroval jsem. A to nemám žádné moderní dělo (viz sestava v profilu). Ze 2 GB mám právě ca. 1 300 mega volných a že by měl procesor nějakou práci, taky se mi nezdá.memphisto píše:AVAST … má trochu vyšší nároky na paměť a CPU
U Avastu je taky beze sporu dobré vyřadit z provozu ty rezidentní štíty, které člověk nepotřebuje (v mém případě Instant Messaging, Outlook/Exchange a P2P štít). Taktéž jsem zakázal generování VRDB – kdyby došlo k nákaze, zálohuju, takže léčení by mi k ničemu nebylo.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ty máš v pohodě počítač. Viděl jsem AVAST na horších sestavách a to bylo utrpení. Po výměně za AVIRU běhalo zase PC svižně
Souhlasím s výše popsaným.
Pro méně zkušené uživatele (neangličtináře) dávám Avast a Sunbelt Kerio Personal Firewall (i když s tím Keriem to je pofidérní, nemám ho moc rád, ale lepší než drátem do oka
);
pro ostatní buď AVIRU (nebo AVAST) a jako FW tam cpu ZoneAlarm Free;
Pro méně zkušené uživatele (neangličtináře) dávám Avast a Sunbelt Kerio Personal Firewall (i když s tím Keriem to je pofidérní, nemám ho moc rád, ale lepší než drátem do oka

pro ostatní buď AVIRU (nebo AVAST) a jako FW tam cpu ZoneAlarm Free;
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nvm, jestli je Comodo pro nezkušeného uživatele ideální volbou. Je to jeden z nejlepších FW, ale také dosti otravuje, proto raději nastavit úroveň, kdy se skoro neptá (zrovna si nevzpomenu na označení v programu). Ta sice není tak bezpečná, ale pro uživatele naprosto dostačující. Jako FW bych i doporučil Online Armor, Outpost Firewall Free, či PC Tools Firewall Plus. Jsou to FW zdarma a patří též k těm velmi dobrým.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky bych asi doporučil avast!, a některý z výše zmíněných Free FW. Na odstranění nějakých šmejdů bych doporučoval nějaké jednorázovky typu Machine Removal Tool (mrt.exe) nebo mbam, nebo nějaký nástroj od Symantecu, Esetu apod. Spybotu moc nevěřím, protože se mi při skenu zasekával tak šel....
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
- sondaw
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vzhledem k tomu, že mám Eset Smart Security 4.0.424, tak dělám jen občasné preventivní kontroly na spyware a podobné šmejdy.
Dobrou zkušenost mám se Spybot Destroy, Spyware Terminator a MalwareBytes Antimalware
Dobrou zkušenost mám se Spybot Destroy, Spyware Terminator a MalwareBytes Antimalware
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”