Potíže s FTP připojením
Potíže s FTP připojením
Zdravím, nemohu se spojit se serverem na němž spravuji doménu přes mnou používané FTP klienty (Total Commander a FlashFXP), údaje mám vyplněné správně. Přes webové FTP rozhraní hostingu (profitux) se na server dostanu a přes FTP klienty se k jiným serverům (hostovaným u jiných providerů) připojím též bez problému. Všechny servery jsou na portu 21. Zkoušel jsem to i s vypnutým firewallem i přes pasivní režim. Na podpoře hostingu mi sdělili, že oni se přes klienta s uvedenými údaji přihlásit mohou. U tohoto konkrétního serveru mi TCM hlásí "Časový limit spojení vypršel!" a u FlashFXP "Připojení selhalo (Připojení ztraceno)". Netušíte někdo kde by mohl být zakopaný pes? Předem děkuji za jakoukoliv radu či domněnku.
Re: Potíže s FTP připojením
Předpokládám, že se přihlašuješ k FTP poprvé, tak buď zadáváš špatné údaje nebo nějaký program používá také port 21. Zkus FileZillu, s kterou jsem nikdy problémy neměl..
p3!An píše:Předpokládám, že se přihlašuješ k FTP poprvé, tak buď zadáváš špatné údaje nebo nějaký program používá také port 21. Zkus FileZillu, s kterou jsem nikdy problémy neměl..
K FTP se poprvé nepřipojuji. Připojuji se přes FTP (a přes PSPad) k cca 20ti různým doménám, z nichž asi polovina je na serveru mého známého, resp. firmy jež provozuje a některé domény jsou na veřejných hostinzích, konkrétně Český hosting, Ignum, Forpsi a Profitux. S žádnou jinou doménou tato potíž není, pouze s jednou která je hostována u Profituxu, údaje mám v FTP klientech i PSPadu uložené přibližně přes půl roku a do teď vše fungovalo jak má. Předevčírem začalo zmiňované připojení stávkovat výše uvedeným způsobem. Proto jsem se spojil s tech. podporou Profituxu kde mi bylo sděleno, že z jejich PC se k serveru, při použití mnou poskytnutých údajů, přihlásí. Sám tomu nerozumím a nikdy se s ničím podobným nesetkal. Ještě jsem to samé zkoušel přes notebook ale se stejným výsledkem. Přes webové rozhraní se k "problémovému" serveru připojím. Jelikož opravdu s připojením k ostatním serverům potíže nemám, nepředpokládám, že by port 21 využíval jiný program a údaje opravdu zadávám správné (ty samé co do webFTPadminu). Tak se spíše klaním k závěru, že chybka bude někde u Profituxu. Ale ještě než je budu kontaktovat, sem se chtěl ujistit, že není někde na mé straně, což není pořád vyloučeno, jen fakt nevím kde...Díky
zeptej se teda ty podpory jakyho maj klienta, popr. co vepisuji do jakeho policka
Ahoj, mám v tuto chvíli )plně stejný problém. Na jednom z hostingů mi přestalo chodit FTP z Total Commaderu a nejde ani z Průzkumníka ani přes cmd ftp, ačkoliv na jiných chodí. Časový limit prostě vypršel!
Podpora mi sdělila to samé co Tobě, že u nich to není. Asi jim i věřím, protože jsoum to zkoušel z jiného kompu z práce a odtamtud to funguje. Z domova se ale z žádného kompu na FTP toho hostingu nedostanu, přitom můj AP neblokuje žádné adresy a i FW mám na něm vypnutý.
Zajímalo by mě, jak to u Tebe dopadlo, ptože já už nevím co s tím a podpora mě v tomhle nějak nepodpírá
Díky
L

Zajímalo by mě, jak to u Tebe dopadlo, ptože já už nevím co s tím a podpora mě v tomhle nějak nepodpírá

Díky
L
Vyzkoušej si zapnout v Total Commenderu Pasivní režim přenosu (je to v nastavení FTP). Mně to poradil provider, taky mi nešlo připojit se na FTP (konkrétně na Seznam).
Dík, ale to už jsem zkoušel, to není ono
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”