Dobrý den,
zkoušel jsem upravit (viz. přiložený soubor) tento sešit tak, aby při aktivaci makra pomocí ovládacího prvku tlačítka se spustil, tedy zobrazil aktuální vývoj např. importovaných dat v procentech.
Bohužel neúspěšně.
Př.
mám makro pro import určitých dat do jiného sešitu, k tomuto makru bych přiřadil grafické zobrazení vývoje importu dat v procentech. Tzn. že při spuštění by se importovaly data a zároven byl zobrazen aktuální stav imporotovaných dat.
Ps: Tedy jde mi pouze o to grafické znázornění ...viz příloha
V přiloženém souboru je více grafických znázornění, chci jenom první volbu (Bar) a to tak, že se bude zobrazovat jen okno v procentech..
Příloha: http://www.edisk.cz/stahni/12851/Progressmeters.xls_270.5KB.html
Makro pro zobrazení vývoje (progress status) Vyřešeno
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Makro pro zobrazení vývoje (progress status)
Jednoduchy progressbar nabizi i samotny Excel. Muzes pouzit ovladaci prvek ProgressBar (Additional Controls) v uzivatelskem formulari UserForm. Vice v priloze Progressbar.xls.
Doplneno:
Pridana jina verze aktivace progressbaru - ProgressBar1.xls
Doplneno:
Pridana jina verze aktivace progressbaru - ProgressBar1.xls
- Přílohy
-
- ProgressBar1.xls
- (33.5 KiB) Staženo 138 x
-
- ProgressBar.xls
- (28.5 KiB) Staženo 104 x
Děkuji za odpověd, nemám problém vytvořit progressbar, jen ho nemůžu spojit z imporotvanými daty. Tzn, jak jsem popsal výše, aby byl závislý procentuálně na imporotovaných datech...
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nemas problem s vytvorenim prvku zobrazujiciho prubeh akce, pak nemuzes mit problem s predavanim hodnoty tomuto prvku z procedury zajistujici import.
Ok, můžete mi nějak polopaticky zdělit jak na to?...Mám několik vba pro import, export atd. Vytvořil jsem si useform, a také new module, abych mohl spustit progressbar, jen nevím, jak to udělat, aby to bylo závislé na těch imp. datech.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V imporotovacich rutinach mej pocitadlo imporotvanych zaznamu (polozek,...). Pokud znas celkovy objem importovanych dat, spocitej kolik je nactench zaznamu na jedno procento, kontroluj a predej na progressbar ( treba takhle: If Celkem Mod jednoproc = 0 Then ProgressBar.value= spocitej kolik procent...).
Pokud neznas celkovy objem stazenych dat, nemuzes spocitat procentni podil a pak nezbyva nez v UserForm zobrazovat prubezny stav jako pocitadlo.
Pokud neznas celkovy objem stazenych dat, nemuzes spocitat procentni podil a pak nezbyva nez v UserForm zobrazovat prubezny stav jako pocitadlo.
Díky, to jsem potřeboval vědět..... 

-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vloudila se chybicka, spravne by melo byt: If nacteno zaznamu Mod jednoproc = 0 Then ProgressBar.value= spocitej kolik procent je nacteno...