Tip na dobrý set top box
- Pavel Salák
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Tip na dobrý set top box
Zdravím, v dohledné době mě čeká koupě set top boxu. Můžete sem dát své tipy na dobré boxy, a i na ty, kterým se vyhnout? Četl jsem, že ty nejlevnější tak do cca 1000Kč za moc nestojejí. Díky.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Tip na dobrý set top box
Pokud nespěcháš , počkal bych na ty , co podporují MPEG-4 AVC (H.264) , vysílání v HDTV se pomalu bude rozšiřovat. Také se chystá nová norma DVB-T2....
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Vysílání v HDTV se bude rozšiřovat maximálně v multiplexu 4, v ostatnách multiplexech to vidim za hodně dlouhou dobu, pokud chceš investovat víc, pak koukej po těch s podporou MPEG-4 AVC, ale tenhle formát vysílání bych nečekal dřív jak za minimálně 5-6 let.... Ty levnější STB jsou použitelný, ale chce se to zeptat někoho, kdo ten určitý typ STb má (třeba na int. diskuzích), jak funguje a jestli nemá nějaké problémy atd. Ty levnější taky nemívaj tak dobrý příjmový vlastnosti, takže to chce bydlet v lokatě se silnym signálem. Jestli můžu nějaký STB doporučit, tak Technisat Digipal 2 tx... Vyhrál hodně testů, sám mám jeden doma a je opravdu přehlednej, jednoduchej, bezproblémovej a všechno funguje tak jak má.
V součastné době si myslím, že je zbytečné kupovat set-top-boxy podporující HDTV, které jsou docela drahé a v blízké době jej nevyužiješ a čekat až je zlevní, asi nechceš.
Nedávno jsem koupil na doporučení učitele -satelitáře Globo Opticum 4100TSCX, který kombinuje DVB-T a DVB-S. Umožňuje nahrání oficiální tak i neoficiálního firmwaru, ke sledování např. placených stanic. A poměr mezi výkonem a cenou je víc jak lepší.
Nedávno jsem koupil na doporučení učitele -satelitáře Globo Opticum 4100TSCX, který kombinuje DVB-T a DVB-S. Umožňuje nahrání oficiální tak i neoficiálního firmwaru, ke sledování např. placených stanic. A poměr mezi výkonem a cenou je víc jak lepší.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Globo Opticum 4100TSCX je dobrý přijímač pro SD. A ta cena dnes je velmi výhodná. I když nemá CI slot ,dá se vložený modul Conax předělat na multi.Umožňuje i Card Sharing.
Zadavatel ale žádal set-top-box pro DVB-T, musel by k tomuto přijímači připočíst parabolu a konvertor, pokud by měl zájem o satelitní programy.
Pro MPEG-4 a zvláště normu DVB-T2 bude potřeba vyměnit všechny současné přijímače. Já bych počítal ne 5-6 let , ale spíše 2-3 roky.Tlak providerů bude velký.
Zadavatel ale žádal set-top-box pro DVB-T, musel by k tomuto přijímači připočíst parabolu a konvertor, pokud by měl zájem o satelitní programy.
Pro MPEG-4 a zvláště normu DVB-T2 bude potřeba vyměnit všechny současné přijímače. Já bych počítal ne 5-6 let , ale spíše 2-3 roky.Tlak providerů bude velký.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
2-3 roky si myslim že určitě ne... Digitalizace má probíhat, pokud se si to dobře pamatuju, do roku 2012. Nedokážu si představit, že za ty tři roky, tedy v roce 2012, by lidi museli vyhodit STB, které mají doma a zase kupovat nový, to by bylo asi hrozně moc lidí nasr.....
Navíc by se v hodně rodinách museli koupit televize podporující MPEG-4....

- Pavel Salák
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Má někdo zkušenosti s tímto stb? http://www.alza.cz/set-top-box-topfield-tf-6000t-d87051.htm
Off Topic
k.oskar píše:… Ty levnější STB jsou použitelný, … určitý typ STb … Jestli můžu nějaký STB doporučit,
Ti estébáci musejí být všude

A proč že se to jmenuje settopbox? Protože to setuje, topuje a boxuje.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Ja prisel d obchodu a meli tam tri: 700 - 1,ooo - 1,200 Kc ..manik mi rekl co a jak, ze neni vetsiho rozdilu v tom za 1,200, a vzal sem ten co se mi libil na pohled, za tisic (zalezi, zda preferujes i usb-vstup,atd.).
Doprorucuji zajit do takoveto-toho obchodku, kde maji diody, kabely, a pod. (kam chodi elektro-nadsenci) a pravdepodobne ti doporuci bez pocitu, ze ti rvou kapsu.
Me se ale rusil signal, ...coz se pry dalo ocekavat a neni to typem STB (mam tam x-kabelu, a x-traf, a take zminene problemy se signalem uverejnene v novinach, ze ne vsude to musi jit dobre - kosteckovalo to), a reseni je antenni rozbocovac se zesilovacem (nebo co to: zavedes antenu a vyvedes 2 - 4 vystupu pro dalsi televize, 3oo - 6oo Kc, zda 2 nebo 4 vystupy), pro napojeji vice televizi a vymenit prodluzovaci ''zeleny antenni kabel'' za ''bily'' (coz je tak jako tak nutnosti nesouvisejici v typem STB, ale s typem sinalu), a vice neresil - a jde to vse dobre.
To je moje zkusennost s nakupem STB/xu, (a take s pripojenim vice TV na spolecnou antenu, zesileni signalu - rozbocovac, zmena prodluzovaciho kabelu, tak aby na jednu antenu jelo vice televiz).
Doprorucuji zajit do takoveto-toho obchodku, kde maji diody, kabely, a pod. (kam chodi elektro-nadsenci) a pravdepodobne ti doporuci bez pocitu, ze ti rvou kapsu.
Me se ale rusil signal, ...coz se pry dalo ocekavat a neni to typem STB (mam tam x-kabelu, a x-traf, a take zminene problemy se signalem uverejnene v novinach, ze ne vsude to musi jit dobre - kosteckovalo to), a reseni je antenni rozbocovac se zesilovacem (nebo co to: zavedes antenu a vyvedes 2 - 4 vystupu pro dalsi televize, 3oo - 6oo Kc, zda 2 nebo 4 vystupy), pro napojeji vice televizi a vymenit prodluzovaci ''zeleny antenni kabel'' za ''bily'' (coz je tak jako tak nutnosti nesouvisejici v typem STB, ale s typem sinalu), a vice neresil - a jde to vse dobre.
To je moje zkusennost s nakupem STB/xu, (a take s pripojenim vice TV na spolecnou antenu, zesileni signalu - rozbocovac, zmena prodluzovaciho kabelu, tak aby na jednu antenu jelo vice televiz).
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”