Potíže s MSIE

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Potíže s MSIE

Příspěvekod Anna » 20 bře 2006 19:22

Před časem jsem měla potíže s MSIE, tenkrát jste mi radili, přejít k jinému prohlížeči, což jsem taky udělala a přešla k Opeře. Bohužel do banky se přes Operu nedostanu a MSIE teď zase zlobí :mad:
Předesílám, že načítání všech stránek přes Operu je v pohodě. Pokud použiju MSIE načte se mi domovská stránka a při zadání vyhledávání nebo při snaze přejít na jinou stránku, se MSIE "zabrzdí". Z ukazatele myši mám pak krásné přesípací hodiny, kB/s na nule.
Už jsem vyzkoušela bod obnovení, ale nepomohlo to. :-( Z podčátku se MSIE takle kouslo až na stránkách banky před potvrzením certifikátem, teď se to zhoršilo ještě víc. Potíže trvaji necelý týden.

Ještě pro doplnění - mám XP, používám AVG a přejela jsem to i AD-Aware SE.

Už mám MSIE plné zuby :x

Neví někdo čím by to mohlo být ???
Anna

Reklama

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 20 bře 2006 20:12

Dík za odpověď. Napadlo mě to jako možnost, ale nevím jak na to. Můžeš mi poradit postup? A co si musím odzálohovat ? Budu muset znovu stahovat SP2?
Anna

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 20 bře 2006 20:17

Můžeš to zkusit podle tohoto odkazu., anebo zkusit nejdříve stáhnout všechnyaktualizace - a IE se opraví sám. Šel bych ale raději do toho prvního a potom do druhého.

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 20 bře 2006 21:27

Windows mám nastavený na automatickou aktualizaci.

Ten první odkaz jsem prošla, moje angličtina isn¨t very well. Tak nevím jestli jsem to dobře pochopila. Pro kontrolu: buď si budu stahovat MSIE z internetu s SP1 a dodatečně ještě SP2 se všemi aktualizacemi (což při rychlosti mého připojení odhaduji tak na 15 hodin a nějakou tu stokorunu) nebo použiji instalační CD a budu stahovat znovu "jen" SP2 a aktualizace. :o
Mám z toho strach, abych to nějak nezmastila. Prosím měj se mnou ještě chvíli trpělivost. Je správný postup tento? Změním HKEJ, vypnu všechny běžící programy, vložím instalační CD Windows a pak budu tápat co dál.... :bigups:
Anna

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 20 bře 2006 22:44

Milá Anno,
já jsem taky zlikvidoval IE, protože je asi opravdu nejděravější ze všech a na banku používám Operu, protože mi na Firefoxu nešla nastavit. Záleží o jakou banku jde i jaké nastavení banka požaduje(protokoly SSL a td.)

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 21 bře 2006 06:25

Jestli jde internetbanking spouštět i v Opeře je pro mne novinkou, ale by to bylo i pro tebe velmi dobré. Asi bych šel raději do tohoto a IE zrušil.

Jestli jsi změnila ty klíče, tak se ti IE nainstaluje bez nějakých velkých problémů. Jestli máš takový problém se stahováním, podívej se po kamarádech, protože IE6 se nachází na mnoha CDčkách z různých počítačových časopisů a určitě jej doma někdo má. Potom dáš jen setup.exe. Jestli máš už SP2 nainstalovanou, měla by být jen nepatrně pozměněna touto instalací IE6ky a server Windows Update ti nabídne jen menší opravné balíčky.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 bře 2006 07:35

Anno, možná ti pomůže i tento tip. Polovinu z tohoto postupu určitě znáš, ale v návaznosti na tu druhou polovinu to uvádím jako celek.

1. Odinstalace IE - klasicky přes Přidat nebo odebrat programy / Přidat nebo odebrat součásti systému / Internet Explorer. V některých verzích systému nelze IE odebrat, protože tato možnost je standardně zablokovaná. Pak postupuj následovně: v registrech najdi klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components\{89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4383} a v pravé části najdi položku IsInstalled, u které změň hodnotu z 1 na 0. Pak potvrď F5 (nevím, zda nebudeš muset restartovat počítač).

2. Nová instalace IE - běžným postupem, nejrychleji pro tebe však z nějakého CD. Dle potřeby pak doinstaluj Service Packy.

3. Spuštění aplikace internetového bankovnictví - nejprve pro novou instalaci potřebných modulů a knihoven.

Poznámka: Mne se stal letos podobný případ. Používám aplikaci mojebanka z KB a tato skutečně vyžaduje pouze IE6 (v IE7 nefunguje!). Teď mi to již klape.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 21 bře 2006 08:14

Jo Luboši díky. Potvrdil jsi, že ten odkaz, co jsem Anně dal výše, funguje. Já jsem jej ještě nezkoušel.
Takže Anko do toho!

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 21 bře 2006 08:25

Luboš píše:Anno, možná ti pomůže i tento tip. Polovinu z tohoto postupu určitě znáš, ale v návaznosti na tu druhou polovinu to uvádím jako celek.

1. Odinstalace IE - klasicky přes Přidat nebo odebrat programy / Přidat nebo odebrat součásti systému / Internet Explorer

Poznámka: Mne se stal letos podobný případ. Používám aplikaci mojebanka z KB a tato skutečně vyžaduje pouze IE6 (v IE7 nefunguje!). Teď mi to již klape.

Touto cestou jsem se zbavil IE7, protože mi pro změnu nefungoval na internetbanka(G.E.Money)
Opera pracuje dobře, jediná věc co pořád otravuje jsou zabezpečovací hesla, ale to se dá nastavit.Pokud KB vyžaduje pouze IE6 tak mě čeká nová instalace :-(

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 21 bře 2006 09:09

Petře, je to tak, KB vyžaduje pro své internetové bankovnictví skutečně pouze IE6. Jak píšou na svých stránkách, IE7 ještě jejich aplety nepodporují. Ostatní prohlížeče jsou také u tohoto produktu vyloučené.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 21 bře 2006 19:29

Všem Vám moc děkuju za ochotu a cenné rady. Celý den jsem se nedostala na internet, takže odpovídám až teď.

Internet banku mám u GE Money Bank. Prosím Petře, jestli bys mi nemohl popsat, kam mám do Opery naimportovat certifikáty, nějak to nemůžu najít. Mám Operu 8.01. Pokud bych se zbavila IE i s jeho potížemi dost bych si oddychla.

Anka
Anna

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”