Neustale se zaplnuje disk

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Savarkar
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Neustale se zaplnuje disk

Příspěvekod Savarkar » 17 zář 2009 14:34

Zdravim vsechny,

zase mam nejaky problem :D Na starem PC mam disk rozdeleny na 2 casti, c=windows a programy jako opera ccleaner, antiviry apod a druhy na vse ostatni. Disk c se z nejakeho neznameho duvodu neustale zaplnuje at delam co delam. Nejaka svina si vesele zaplnuje disk, takze mam volne misto 0kb, i kdyz sem uz smazal asi 4giga. Nod, spytbot s&d, ad-aware a par online scanu nic nenasli, krom nekolika neskodnych veci jako cookie a jine. Muze mi nekdo poradit jak se toho zbavit? Popripade jak zjistim co mi to vlastne dela? Googlil sem to a nic. Jenom sem nekde nasel, ze by to mohl delat anti-spy, ktery neustale generuje error soubory kvuli toho, ze nebyl aktualizovan...
Mam OS XP SP 3

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Neustale se zaplnuje disk

Příspěvekod Pic » 17 zář 2009 16:55

Předpokládám, že používáš Ccleaner k čištění PC a tak si poznamenej po čištění velikost jednotlivých složek a po zmenšení místa na disku snadno zjistíš, kde se co ukládá. Co jsi vlastně smazal - myslím těch 4GB?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

gigahonza
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod gigahonza » 17 zář 2009 17:31

uklada se ti tam nejspis strankovaci soubor :) zmenis to jednoduse Start-ovladaci panely-vykon a udrzba-system-zalozka upresnit-zalozka upresnit a virtualni pamet,dal uz to snad zvladnes sam,dal taky pokud casto emulujes CD/DVD tak se ti to uklada do C:/ (alespon me) a stejne tak kdyz odrarovavas tak to na dobu odrarovavani musi byt v domovskem disku(C:/). Jo a taky ovladace,aktualizace veskereho SW co mas na C:/ se ti tam ukladaji,tak to ber na vedomi a priste nech XPckam aspon 15GB. PS Plocha je taky na C:/
Intel Celeron 2,4 GHZ 256kB L2 cache,224MB RAM,166 MHZ,ProSavager DDR,80GB HDD a nestidím se za to :) mam to jen na blizzard hry a net :)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 zář 2009 17:36

Buď ten stránkovací soubor a nebo body obnovy zabírají šílené místo
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Savarkar
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Savarkar » 17 zář 2009 21:33

Mazal sem Visual Studio:D to uz samo o sobe ma dost, a jeste taky par programu, ktere uz sem tam nepotreboval - na pripojeni telefonu, eclipse, cely apache server, presunul par objemnych dokumentu do druheho disku atd...
CCleaner pouzivam a hned jak to pujde tak zkusim zjistit, kde se co uklada...
Plocha je cista, mountnute nic neni. Ja dal XPcku 10GB, myslim, ze by to melo stacit.
Bod obnoveni ted nechci vypinat, protoze by se mohl snad i hodit, pokud selzou ostatni metody (ja ho teda jeste ani jednou nepouzil, ale snad by to mohlo lecos vyresit).

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 17 zář 2009 21:40

Já body obnovy nepoužívám; na cizích počítačích, o které jsem se kdy staral, jsem s touto technologií neměl nikdy dobré zkušenosti (nedosáhl jsem uspokojivých výsledků).
Moje volba je zákaz bodů obnovy + Acronis True Image.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest

Příspěvekod guest » 17 zář 2009 21:50

Používáni BO je velmi diskutující se a velmi diskutabilní. Já bych ho obecně doporučil používat. Tím myslím pro lidi, kteří si v případě problémů nevědí poradit jinak. Fakt je, že ty body obnovení zabírají spoustu místa. Já to řeším tak, že jednou za čas /2,3,4 měsíce/ BO vypnu, projedu PC CCleanerem a po restaru ho znova zapnu. Asi bych se bez něho obešel, ale je fakt že už mi několikrát usnadnil práci s hledáním závady a její opravou. :smile:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 17 zář 2009 22:10

Blue Spirit:
To já mám díky programu True Image jen ty „body obnovy“, které chci mít. A mám je tam, kde je chci mít (na externím disku).
Vyladěný systém zakonzervuji a když se něco potento, vrátím zálohu (poslední funkční mám z ledna), stáhnu aktualizace a doinstaluji případné programy, nanejvýš udělám nějakou změnu v konfiguraci a nový vyladěný systém opět zazálohuji.
V takovém případě jistě chápeš, že nemám pro BO. žádné použití.
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 zář 2009 22:55

Sebevětší harddisk je vždy malý, proto nechápu lidi co si ho ještě zmenšují :D Mám jediný oddíl 300 GB (279 GB) a stejně pořád problémy s místem :D

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 17 zář 2009 23:29

X:
Už jsi o tom psal na více místech a my „děliči“ jsme ti zase vysvětlovali svoje postoje.
Je to zkrátka otázka priorit; ty preferuješ jeden diskový prostor, aby se ti data všude vešla a nemusels řešit, na kterém disku jsou a na kterém je ještě dost místa.
Já preferuji oddělení, protože komprimovaná image systémového 32GB disku (obsazená jen systémem a nainstalovanými programy) mi pak zabere 3–4 GB, což je maličkost a když se systém podělá, nahradím právě jen tuhle systémovou oblast, aniž bych se musel starat o data (uživatelská data zálohuji ručně na externí disk). Kdybych měl všechno na jedné oblasti, nemohl bych toto řešení použít.

guest

Příspěvekod guest » 18 zář 2009 09:19

S tím prostorem je to velmi relativní. Mám tam pár GB hudby a něco fílmů které jsem ještě neviděl. Až je skouknu tak se mi pár GB uvolní. Důležitý jsou dokumenty a ty ani 1GB nezaberou.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”