Dabing u filmů překřičí efekty

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Dabing u filmů překřičí efekty

Příspěvekod CrazyManer » 19 lis 2009 01:04

Zdravim, ano jsem to opět já a další problém který možná není problém, ale líná huba holí neštěstí a tohle mě vážně vytáčí ...

u filmů je dabing málo slyšet ale zvukový efekty přímo řvou, tudíž když dám dabing na slyšitelnou úroveň, můžu poslouchat konverzaci a krásně je slyším pak přijdou třeba výstřely a vzbudim celej barák protože výstřely jsou tak o 300% hlasitější ... když dám volume tak aby efekty neřvaly, neslyšim dabing, je to snaha tvůrců filmů a větší zážitek z filmů a dramatičnost nebo se to dá nastavit v FFa? :crazy:

Předem dík
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

Reklama
pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Re: Dabing u filmů překřičí efekty

Příspěvekod pikaso.andreas » 19 lis 2009 07:23

Ahoj,
reproduktory máš 5.1 a nebo stereo?? Pokud 5.1, najdi nastavení předních repro (centrálního), většinou jde dabing odtud. Dále lze nastavovat tyto záležitosti v kodecích. Například já mám kodeky ffdshow a tam je detailní nastavení rozložení a hlasitosti zvuk. kanálů. U stereo repro musíš nastavovat jen v kodecích.
Rád se přiučím od zkušenějších... A učený z nebe nespadl :-D

Když mám čas, dělám geoboardy pro děti.

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 19 lis 2009 07:44

repro mám domácí kino s výstupem 3 * cinch, přes redukce to mám na 3* 3,5jack, ve windows je mám nastavený ale jako 2 stolní repráky takže volume všech repráků nastavuju tou jedinou šavlí volume.
Ohledně tvojí věty o kodecích :
CrazyManer píše:nebo se to dá nastavit v FFa?
(ano FFa je zkratka pro ffdshow kodeky a to malý A označuje Audio, a ano vim že je tam detailní nastavení ale kde nastavim dabing versus efekty? hm?)
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.

pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 19 lis 2009 07:59

Tak zkus v nastavení zvukové karty (ovladačích) nastavit výstup na 5.1. Pak na domácím kině najdi nastavení hlasitosti pro jednotlivé kanály a zkus si s tím pohrát. Já mám obyč. geniusy 5.1 a maj na subwoofru nastavení hlasitosti zadních repro a předních repro a subwoofru. Ohledně FFa se mrkni na přílohu ;-)
Přílohy
ffdshow.jpg

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 19 lis 2009 08:20

nastavit to na 5.1 jsem zkoušel a to nedělá dobře ... mám to moc složitě zapojený, nejsou to 5.1 dělaný k počítači ale televizi, když to nastavim na 5.1 tak mi nejde do sluchátek plnej zvuk ale třeba jenom vejšky a to si kvůli skládání hudby nemůžu dovolit ;) a hejbání šavlema jsem teď vyzkoušel a ať posunu jakoukoliv nahoru nejde dabing nebo efekty ale obojí, takže to nepomáhá :crazy:

pikaso.andreas
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pikaso.andreas » 19 lis 2009 09:22

Dost složité. V tomto případě trošku tápu, třeba se ozve někdo, koho napadne něco jiného :-)

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”