Ahoj, chci se zeptat jestli můžu tisknout na tvrdý papír v týhle tiskárně. Canon MP140
Je ingoustová.
A jestli se barva nebude rozmazávat.
Děkuju
Tisk na tvrdý papír
-
- Pohlaví:
Re: Tisk na tvrdý papír
Otázka je co si představuješ pod pojmem tvrdý papír - tady nejspíš půjde o to, jestli ta tiskárna dokáže ten papír posunovat. Nevím jak je to u Canonu, ale já si u HP mohu nastavit dobu schnutí inkoustu aby se nic nerozmazávalo.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
prostě normální čtvrtka... a myslím, že tahle tiskárna tuhle možnost nemá
V návodu k tiskárně musí být uvedená použitelná gramáž papíru.
já bych to zkusil , pokud by to nešlo stornoval bych to a vyndal papír :/
// Opravdu rada nad zlato... tím papírem se dá i leccos poškodit. Tuto radu nedoporučuji!
// mike007
// Opravdu rada nad zlato... tím papírem se dá i leccos poškodit. Tuto radu nedoporučuji!
// mike007
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Také jde o to, zda se ti papír před nasunutím pod tiskací hlavu "otáčí" spodní plochou nahoru, anebo ten tvrdší papír můžeš vložit přímo zezadu bez přetáčení. Jednou jsem na moji tiskárně (nemám tu tvoji) chtěl tisknout vizitky na tvrdší papír, a přesto že tento papír byl pro uvedenou tiskárnu doporučen, tak při "vcucnutí" mezi válce se mi vždy zaseknul. Musel jsem ho vyřadit. V každém případě bys měl mít v popisu u tiskárny uvedeno, jakou gramáž papíru ta tvoje tiskárna zvládá. Tím pádem se nemusíš starat o to, zda inkoust stihne zaschnout anebo ne. Pokud je ten papír dané kvality a gramáže doporučen, tak to zvládne.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dle popisu na internetu to zvládne. Určitě nastavit typ papíru v nastavení tisku tiskárny (heavy paper..), pak by neměl být problém s rozmazáním.
Výcuc z popisu:
Typ média Plain Paper, Envelopes, Photo Paper Pro (PR-101), Photo Paper Plus Glossy (PP-101), Photo Paper Plus Double Sided (PP-101D), Photo Paper Plus Semi-gloss (SG-101/SG-201), Glossy Photo Paper (GP-401), Glossy Photo Paper "Everyday Use" (GP-501), Matte Photo Paper (MP-101), High Resolution Paper (HR-101N), T-shirt Transfer (TR-301), Photo Stickers (PS-101), Super White Paper (SW-201)
Podávání médií Podavač listů: přibl. 100 listů
Velikost média Podavač listů: A4, B5, A5, Letter, Legal, obálky (velikost DL nebo Commercial 10), 10 x 15 cm, 10 x 18 cm, 13 x 18 cm, 20 x 25 cm, kreditní karta (54 x 86 mm)
Hmotnost médií Podavač listů: 64 až 105 g/m2 a podporovaná speciální média Canon do hmotnosti 273 g/m3, jen nevím jakou má gramáž klasický tvrdý papír.. Na netu jsem našel že gramáž mají zhruba do 200g/m2!!!
Výcuc z popisu:
Typ média Plain Paper, Envelopes, Photo Paper Pro (PR-101), Photo Paper Plus Glossy (PP-101), Photo Paper Plus Double Sided (PP-101D), Photo Paper Plus Semi-gloss (SG-101/SG-201), Glossy Photo Paper (GP-401), Glossy Photo Paper "Everyday Use" (GP-501), Matte Photo Paper (MP-101), High Resolution Paper (HR-101N), T-shirt Transfer (TR-301), Photo Stickers (PS-101), Super White Paper (SW-201)
Podávání médií Podavač listů: přibl. 100 listů
Velikost média Podavač listů: A4, B5, A5, Letter, Legal, obálky (velikost DL nebo Commercial 10), 10 x 15 cm, 10 x 18 cm, 13 x 18 cm, 20 x 25 cm, kreditní karta (54 x 86 mm)
Hmotnost médií Podavač listů: 64 až 105 g/m2 a podporovaná speciální média Canon do hmotnosti 273 g/m3, jen nevím jakou má gramáž klasický tvrdý papír.. Na netu jsem našel že gramáž mají zhruba do 200g/m2!!!
Běžný kancelářský papír do tiskáren má hmotnost 80g/m2, vizitkový papír kolem 120g/m2.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak ja to zkusím....děkuju
Kladívková čtvrtka má okolo 200 g/m2. Tu už každá tiskárna nezvládne.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
v nastavení tiskárny není ani možnost tisknout na "heavy paper"....tak to asi nepude... 

-
- Pohlaví:
Kdysi jsem čtvrtku zkoušel na HD desjet 5550 a byl jsem rád, že jsem tu tiskárnu neoddělal. Hned na začátku se to kouslo a rvalo se to přes zuby.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4408
-
od Sipsisipi
Zobrazit poslední příspěvek
25 srp 2024 10:37
-
-
- 5
- 4100
-
od atari