změna ip adresy

...

Moderátor: Mods_senior

aldik
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

změna ip adresy

Příspěvekod aldik » 21 kvě 2010 01:32

nevíte jak často se u UPC mění uživatelům jejich IP adresy? .. za moji dobu u UPC (začínal sem ještě u Karnevalu) se mi myslím změnilia IP adresa jen jednou.. dřív mi začínalo 89.xxx a ted mám 94.xxx ..
.. myslel sem že restartem modemu se načte nová IP adresa, ale nic.. to se snad mění jenom když si UPC usmyslí že by bylo dobré zákazníkům prohodit IP adresy mezi sebou? :smile:

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: změna ip adresy

Příspěvekod guest » 21 kvě 2010 01:34

Tobě je přiřazována adresa automaticky pomocí DHCP?

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 21 kvě 2010 01:39

ano, je.. :-) a pokaždé stejná.. co vím, tak zatím jenom jednou se změnila.. to možná souviselo jak se karneval přebarvoval do modra na UPC :D

btw. nedávno tady byl technik (tehdy mě nenapadlo se ho zeptat) a zapojoval telefon a televizi od UPC, dostali jsme i nový modem, ale IP adresa pořád stejná.. neptejte se proč toužím po nové IP adrese, to je jedno..

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 21 kvě 2010 01:46

Ono je to složitější - pokusím se vysvětlit. Provider má koupeno třeba 10 adres které automaticky /DHCP/ přiděluje svým zákazníkům. Takže ti přidělí jednu, třeba AAABBBCCC a na tu jedeš trvale, pokud je volná. Pokud ale nejsi připojený a zákazníci obsadí všech 10 tedy včetně i té tvé, pak ti při dalším připojení přidělí jinou, třeba AAABBBDDD.

Z toho vyplývá - pokud má provider dost adres k dispozici, můžeš na jednu jet třeba 5 let. Pokud by jich měl málo a "hádali" byste se o ně, pak by se ti mohla měnit každý den.

Ale proč to potřebuješ vědět?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 kvě 2010 07:25

Asi nějaký banánek co? :evil:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 21 kvě 2010 14:42

Asi nějaký banánek co?

nojo, a neoprávněný :evil: :roll: :bomb:

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 kvě 2010 17:02

To říkají všichni :D Pokud je opravdu neoprávněný, proč to adminovy serveru/webu nevysvětlíš a nedokážeš?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 21 kvě 2010 17:12

To říkají všichni :D Pokud je opravdu neoprávněný, proč to adminovy serveru/webu nevysvětlíš a nedokážeš?

no na jednou serveru ignorují a na Líbku taky, ale tam je support a admin team tak neskutečně tupý a arogantní, že tam se s nima ani nemá cenu bavit.. tam se BANuje a mažou účty podle nálady a podle toho kdo se jim jak líbí(jeden admin prý maže každého kdo nemá kozy a p**u :D) :evil: :roll: .. a pak se diví že to s líbkem jde s kopce, oni už sou teda skoro na dnu :lol: 8) dobře jim tak..

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 kvě 2010 17:16

Kdyby se mi někdo tak protivil tak bych u4rčitěnedělal vše pro to abych se na jeho stránky dostal zpátky...

IP adresu ti změní jedině provider a ti to nemění ze solidárnosti vůči ostatním adminům a taky proto, že až by tu tvou IP dali zas někomu jinému tak by měl ban ani by nemrkl

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod aldik » 21 kvě 2010 17:36

Kdyby se mi někdo tak protivil tak bych u4rčitěnedělal vše pro to abych se na jeho stránky dostal zpátky...

IP adresu ti změní jedině provider a ti to nemění ze solidárnosti vůči ostatním adminům a taky proto, že až by tu tvou IP dali zas někomu jinému tak by měl ban ani by nemrkl

no jo, na líbku si můžeš ale dělat co chceš, tam ti support ani nikod z admin teamu ve vetšině případů ani neodpoví.. kdyby facebook měl support, tak rozhodně by byl lepší jak na líbku.. i lidé.cz (seznam.cz) má kvalitní podporu 8) .. na líbku holt nemají rádi uživatele, ale jenom peníze z reklamy a z jiných zdrojů :lol:

Clasic
nováček
Stav:

Příspěvekod Clasic » 15 čer 2010 05:27

Změny IP adres jsou u UPC docela časté, jen mě fakticky nevyhovují adresy, které jsou prostě po světě dokonale profláknuté.
UPC mi na koncové zařízení Scientific Atlantic modem neustále připojuje blokované adresy ve všech koutech.
Pokud jsem měl adresy tak před půl rokem, byla adresa blokovaná tak max. na jednom blacklistu. Z člověka dělají naprostého idiota...
Používám mail server někde na netu, tzn. Gmail, Seznam a IP adresa mě označuje 24hod. denně jako naprostého SPAMMERA !!
Používám Linux, nemám žádný malware aj. potřebnosti, které by takový spammer měl mít .
Třeba dneska, než jsem zapojil router jsem opět blokován..

BARRACUDA
Spamhaus-ZEN
UCEPROTECTL3

Po zapojení se IP musí změnit, takže jsem blokován jen tady :)

Spamhaus-ZEN
UCEPROTECTL3

Prostě je to postaveno na náhodě ! UPC, že začalo evidovat ty svoje IP i s MAC adresama :)
Úsměvná fízlácká starost, takovej kedr co přidávájí k používání, by si měli nějak opucovat.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MAC Adresy
    od draxxx » 10 kvě 2025 16:50 » v Administrace sítě
    4
    8472
    od draxxx Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:46
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4286
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56
  • Změna poskytovatele internetového připojení
    od Fargotroniac » 09 říj 2024 08:15 » v Sítě - hardware
    17
    7693
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    12 říj 2024 18:59
  • Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
    od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    10592
    od jkmaxfli Zobrazit poslední příspěvek
    31 bře 2025 19:19

Zpět na “Vše ostatní (inet)”