Je tu někdo zkušenější, který zná nějaký fígl? Nebo to tam nechat? Díky!
Kerio a Síťová bezpečnost Vyřešeno
-
guest
- Pohlaví:

Kerio a Síťová bezpečnost
Při povolování různých procesů se tabulka Síťové bezpečnost neustále plní různými záznamy, které po odinstalovaní souvisejícího programu jsou zbytečné. Pokud člověk ví o co se jedná-může to odstranit, ale co udělat v případě neznámých záznamů. Já vidím jako jedinou možnost tyto "neznámé" záznamy odebrat a nadále opakovat případné povolení atd..
-
guest
- Pohlaví:

kerio
mijaja píše:Tvoje řešení je jedna varianta, druhá je nechat to tam. Přece to v chodu kompu nikterak nevadí, tak bych se tím netrápil.
-----------------------------------------------------------------------
Já vím, ale v případě nějakých problémů by přece jen bylo lepší kdyby se v tom člověk mohl orientovat a věděl co to vlastně má povoleno atd..
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Vyřešeno
Já sice nevím, kde se ti to tam bere, protože já lítám po všech možných stránkách a nemám s tímhle povolováním žádné problémy. V té kartě co jmenuješ mám za 7 měsíců 6 (slovy šest) řádků a to si je ještě vepsal Kerio spolu s windowsy sám. Tady se už v mnoha topics řešilo nastavování Keria. Instaloval jsem jej za poslední rok 4x. Vždy jsem nechal default a nikdy s ním nebyly problémy.
-
guest
- Pohlaví:

Kerio
Z Keria jsem mimo a vždy ho nastavuju podle nějakýho obrázku, možná tady nebo na virech, ale default-to mi nejde do hlavy. Při instalaci programu to chce povlit kolikrát spoustu věcí: spustit exe., nějáké záměny aplikace a já už nevím co ještě a když to nepovolím, tak neinstaluje??? Asi povoluju blbosti. Koukni prosím tě na screen-http://img237.imageshack.us/img237/6835/kerio0du.jpg a jetě jeden screen na konec. Jsem připojenej přes kabelovku a pořád se mi tu objevuje někdo ze sítě. Nevím jestli je chyba u mě (nastaveni firewallu), ale asi ano.
http://img411.imageshack.us/img411/8182/pcheri2yn.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/8182/pcheri2yn.jpg
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Sakra vidím, že budu muset shodit Kerio a dát konečně Sunbelt Kerio. Ve starém K. toto okno vůbec není. To co tam máš povolené, jsou víceméně jasné věci. Jen se mi nelíbí ta čtvrtá ikonka od spodu (bezejmenná - tu vyhoď pryč a potom druhá věc je ten setupx - povolení změn, spouštění jiných programů - to zavání nějakými ActiveX prvky, a to je vždy nebezpečné - tohle bych taky zrušil. Ať se příště zeptá a ty budeš vědět co chystá spustit, tak to povol, ale z tohoto prvku pravidlo nedělej.
-
guest
- Pohlaví:

kerio 4.1
mijaja píše:Sakra vidím, že budu muset shodit Kerio a dát konečně Sunbelt Kerio. Ve starém K. toto okno vůbec není. To co tam máš povolené, jsou víceméně jasné věci. Jen se mi nelíbí ta čtvrtá ikonka od spodu (bezejmenná - tu vyhoď pryč a potom druhá věc je ten setupx - povolení změn, spouštění jiných programů - to zavání nějakými ActiveX prvky, a to je vždy nebezpečné - tohle bych taky zrušil. Ať se příště zeptá a ty budeš vědět co chystá spustit, tak to povol, ale z tohoto prvku pravidlo nedělej.
---------------------------------------Ale to si viděl 1/10, podívej se vpravo, kde je jezdec na posun screenu. A není to Sunbelt, ale nějaká starší verze z CD 4.1. A zapoměl jsem tam dát ten druhý screen:
http://img215.imageshack.us/img215/6066/pcheri2hs.jpg
-
guest
- Pohlaví:

síť
To je právě to Kerio, který nechápu. Ty dvě PC jsou tady z naší sítě co je na kabelovce-jednou jsem se tam nějak nechtíc naboural, ale kde se to tu teď bere nechápu. V Síťové bezpečnosti mám jako důvěryhodné povolené 4 IP, ale kdo (já) a jak je povolil nemám tušení. Ani nevím, kam to vede...Ráno jsem psal provozovateli a posílal screen, ale obn ho nedostal (asi jsem ho zapoměl přiložit). Čekám, co zítra napíše. A co RAW, napadlo tě něco?
-
guest
- Pohlaví:

RAW
mijaja píše:Šmarjá promiň, na ten jsem si ani nevzpoměl.![]()
![]()
![]()
Ale slibuju, že to napravím.
Vůbec o nic nejde. Ptám se z jiného důvodu. Měl jsem problém s maily. Většina které jsem posílal z OE se vracela s tím, že můj provozovatel je na Black listu nebo ve Spamové databázi. Tak jsem to všechno poslal z Centra. On mi pak napsal jiný SMTP, abych zatím než se to vyřeší psal přes to. Psal, že některé firmy to mají takto blbě chráněné a že už po 3. mailu to jde na ten Black list. Takhle mne odmítl třeba ČEZ. Nevím jak to řešili, ale druhý den ta všechna pošta z OE odešla zase, ale teď už byla i doručena. Teď mi pro změnu chodí všechno 2x a nevím co s tím, kdyby to zase z té jedné adresy nešlo. Teď k věci. V té poště jsem právě našel kousek z ČEZu a napadlo mne, jestli jsi to neotevřel a neposlal mi to. Že se můžu podívat na odesilatele mne v tu chvíli nenapadlo a odstranil jsem to-
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”