Ahoj mňel bych takový dotaz koupil jsem si nový PC utáhné to i nové hry ale zajímalo by mně za jak dlouho (aspoň přiblyžně) moje sestava přestane stíhat nové hry a za jak dlouho bude třeba upgrade ?
OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit 6.1.7600 (Win7 RTM)
Záladní deska : Gigabyte GA-770T-USB3 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 460 (768 MB)
CPU: QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz (14 x 200)
RAM: 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Zvuková karta: Realtek ALC888/1200 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller
Typ BIOSu: Award Modular (01/06/10)
Monitor: Dell 1907FP (Digital) [19" LCD] (641806C126MA)
HDD: SAMSUNG HD103UJ ATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Optická jednotka: HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Keyboard: Microsoft SideWinder X4 Keyboard
Mouse: Roccat Kone
Mousepad: ErgoView
Repro: Genius
Case: Cooler Master Elite 330 W černo-stříbrná
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W OEM
Za odpověď předem díky všem
Za jak dlouho je třeba upgradovat PC ?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Za jak dlouho je třeba upgradovat PC ?
To poznáš snadno - pokud nebude schopen zvládat některé programy, bude nejspíše potřebná výměna některé součásti PC. Nejspíše GK, případně zdroje, pokud nebude dostačovat výkonem. Pokud nebudeš chtít hned vždy nejnovější hru, tak nejspíše 2 - 3 roky, ale možná i déle. To záleží i na tom jaké budeš mít později nároky na PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nároky jsou aby šli nejnovější hry na hratelné detaily a hratelné FPS koupil jsem schválně do budoucnosti GK z podporou DX 11 ZK z USB3 a 4jádra
Takže orijentačně za 2 roky ?
Na jak dlouho budou asi stačit ty 4GB RAM ?
Takže orijentačně za 2 roky ?
Na jak dlouho budou asi stačit ty 4GB RAM ?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To vždy záleží na nárocích uživatele? Co na PC děláš?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já bohužel nejsem notorický hráč her, takže nesleduji jejich vývoj a tím i nároky na PC, takže usuzuji z trendu minulých let. Jenže to asi není úplně objektivní srovnání, protože procesory jsou již na dosti vysoké úrovni a inovace nejspíše nebude již tak rychlá. Intel sice připravuje procesory i s integrovanou grafikou, ale je otázka, jak rychle se tato inovace prosadí, protože zákonitě ovlivní i složení PC i programy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
samotarrk píše:To vždy záleží na nárocích uživatele? Co na PC děláš?
Hraju nové hry jako třeba GTA IV něco na medium něco na high a starší hry na max (COD6) jak dlouho mi to takhle vydrží ?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
COD6 je novější než GTA IV 
Nové hry rozjedeš imho tak +- 3 roky bez jakéhokoliv zásahu (nebavím se o detailech)

Nové hry rozjedeš imho tak +- 3 roky bez jakéhokoliv zásahu (nebavím se o detailech)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Moment, skočím si pro jasnovidnou křišťálovou kouli ...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U her to bude vždy hlavně o grafice. A ta myslím dva roky vydrží.
Teď je jen otázka zda všechny pořízené komponenty budou fungovat jak mají. To víš, pokazit se může všechno a nebo se nepokazí, ale nebudou podávat výkon jaký mají a jaký od nich očekáváš.
Pozn.: Uvádíš poměrně detailní informace, ve kterých však chybí buďto značka (RAM) a nebo přesný typ (repro: Genius). Být tebou tak zainvestuji do 22" nebo 24" full hd monitoru.
A zda vydrží "Typ BIOSU" fakt netuším
Teď je jen otázka zda všechny pořízené komponenty budou fungovat jak mají. To víš, pokazit se může všechno a nebo se nepokazí, ale nebudou podávat výkon jaký mají a jaký od nich očekáváš.
Pozn.: Uvádíš poměrně detailní informace, ve kterých však chybí buďto značka (RAM) a nebo přesný typ (repro: Genius). Být tebou tak zainvestuji do 22" nebo 24" full hd monitoru.
A zda vydrží "Typ BIOSU" fakt netuším

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Žbeky píše:COD6 je novější než GTA IV
aha

a kdyby jsme se o datailech bavyly
2-3 roky v pohodě,pak bude stačit vyměnit grafickou kartu.Měl jsis připlatit za monitor alespoň 22 palců.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X: Půjčil by si mi ji, prosím, až se jí dotážeš? Tu svou nemohu najít a rád bych poradil.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”