Výlet do Prahy.

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Neon
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Výlet do Prahy.

Příspěvekod Neon » 28 říj 2010 10:01

Zdravím, přeji hezký sváteční den :smile: Měl bych takovou otázečku. Chystám se na Výlet do Prahy s přítelkyní. A chtěl bych se na to nějak pořádně připravit. V Praze opravdu nejsem každý den , jsem z Děčína tak si to dokážete představit :lol: Už jsem si stáhnul nějakou mapu Prahy do mbilu, ale není to ono. Chtěl jsem se tedy zeptat jestli neví někdo o něčem kde bych si mohl pořádně napláovat trasu , hlavně aby na ní byli nějaké památky ( Orloj , Karlův most , ... ). Byl bych rád i za osobní nápady a rady kam a jak jít apod. :wink: Předem moc díky za rady!

// Téma přesunuto do vhodnější sekce - Vše ostatní.
// mike007

Reklama
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Výlet do Prahy.

Příspěvekod mike007 » 28 říj 2010 10:41

Čech a nezná matičku Prahu, ostuda ...
Koumal jsi Google mapy či Earth? Přes vyhledávač se dají najít stránky s tipy na hezký výlet po Praze. Stačí jen trošku hledat.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 28 říj 2010 11:13

Asi nejvíc památek uvidíš, když půjdeš po "královské cestě" V Praze je toho hodně k vidění a pokud bys chtěl oběhnout všechno, tak jeden den je na to málo
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 28 říj 2010 11:59

Toto je zrovna věc, kde bych se na počítače úplně vykašlal.
Nejlepší je klasická mapa (nebo městský atlas).
Já byl před 14 dny na školním výletě v Praze a trasu jsem zvolit takto: Hl.n. - Václavské n. - Obecní dům - Celetná - Staroměstské n. - královsko cestou přes Karlův most na Hrad - pěšky na Petřín - lanovkou dolů - tram na Národní třídu - přívoz od Tančícího domu na Dětský ostrov - pěšky na bus na Smíchovské nádraží a pak už metrem na Hl.n. - pěšky 12km 100 m. - celodenní jízdenka za 100.- pro dospělého, za 50 pro dítě - dala by se samozřejmě využít mnohem víc - takhle v tom je jen 1x bus, 1x tram, 1x metro, 1x přívoz, 1x lanovka.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 28 říj 2010 12:19

Taky sjme se ze školou vrátili před týdnem z Prahy. O památkách toho nevím o moc víc, zato si určitě najděte čas a na václaváku si zajděte do "restaurace" Na výtopně. Je to nad KFC blíž k Václavovi. Ceny na centrum Prahy lidové a pití ti vozí vláčky :smile:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 28 říj 2010 12:33

Určitě doporučuju restauraci -
Friedays - na příkopech hned vedle je kino palacecinemas Slovanský dům. (Spíš taková USA)
Amriente - přímo vedle nákupního domu Palladium, jak je KOTVA. (italská)
Potrefená husa - tu bys asi mohl znát.V Praze je jich několik třeba u hotelu Intercontinental.Vedle parkoviště. (česká)
Je jich hodně, ale v restauracích které jsem napsal mi chutnalo nejvíc.Chutnalo mi na hodně místech v Praze, ale už si nemůže vzpomenout. :bigups:

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 28 říj 2010 12:47

mike007 píše:Čech a nezná matičku Prahu, ostuda ...
Koumal jsi Google mapy či Earth? Přes vyhledávač se dají najít stránky s tipy na hezký výlet po Praze. Stačí jen trošku hledat.

Tohle je dost zavádějící.... Proč by musel každej znát Prahu ?:) Já osobně v ní byl dvakrát, moc jí nemusím, znova do ní nechci. Radši mám Brno :)) Ale nehledej v tom prosím nějakou rivalitu, která je mezi PC a HK známá :)

// Ostudo :smile: Prahu nemusíš mít rád, ale například ke Karlovu Mostu snad trefíš, ne? ;)
// rivalita mezi Pce a HK údajně nějaká je, ale mně to nic neříká. Osobně mám Hradec radši ...
// mike007

Jinak jsem taky pro papírovou mapu :)) Ta poslouží vždycky nejlíp:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 28 říj 2010 13:00

Padlo: Čech a nezná Prahu. Doplním... ale chce jí poznat. :wink: Já tvrdím, že každý Čech má navštívit minimálně jednou Národní divadlo. Já, bývalý pražák, jsem si toto splnil před čtrnácti dny, kdy jsme byli s manželkou na Sluhovi dvou pánů. Proto, když se vrátím k tématu, bych doporučil návštěvu nějakého divadla, nemusí být hned národní. Praha určitě není na jednodenní výlet, takže bych doporučil i přenocování s romantickou večeří a Královskou cestu s Karlovým mostem nechal na noc, včetně návštěvy nějaké vinárničky. A co bych určitě nevynechal a to nejen proto, že pocházím ze Žižkova, návštěvu památníku na vrchu Vítkově.

A když se doporučují hospody, tak jednoznačně "U vystřelenýho voka". :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 28 říj 2010 13:07

2 karlos: Ta hospoda nevypadá vůbec marně :twisted:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod HAFcool » 28 říj 2010 13:49

Ještě můžu souhlasit s karlosem,memphisto, že Praha je aspoň na dva dny.Můžeš někde vyjít draho, ale stojí to za to. :onfire:

Neon
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Neon » 28 říj 2010 21:07

Tak Vám musím říct, že jsem se na počítač opravdu vykašlal, vzal jsem do ruky mapu a postupně jsem si napsal plán cesty z Hl.n. až na Petřískou rozhlednu a zrcadlové bludiště :lol: přes karlův most a národní divadlo :smile: moc děkuji za všechny názory moc mi to pomhlo ! PS: Do te restaurace zajdeme, studuji na dopravní průmyslovce takže mě to docela zajímá :smile: opravdu moc děkuji , ještě se ozvu jak se mi v praze líbilo a určitě to bude jen kladné hodnocení !!!

karlos: tak Sluhu dvou pánu bych v Národním divadle vyděl strašně rád, musí to bý velký zážitek. A hlavně Sluhu dvou pánu jsem viděl poprvé ještě když jsem chodil na základní školu doma s tátou v televizi a moc se mi to líbilo a hlavně je pan Donutil mím vekým oblíbencem ! :bigups:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 říj 2010 00:08

Osobně nahrávám mapy do hlavy a když se v Praze trochu držíš metra a tramvají, tak nemůžeš zabloudit ... moje oblíbená zkratka: z nádraží Střed (dnes snad Masarykovo) do metra, projít nástupiště na druhý konec, vyjet nahoru a jsem u Kotvy :lol:

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”