Proč vytvářet torrenty ?

...

Moderátor: Mods_senior

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Proč vytvářet torrenty ?

Příspěvekod Marfy » 12 lis 2010 18:07

Chtěl bych slyšet váš názor,nebo odpověď (kdo to ví),proč si někdo koupí orginál BluRay disk za několik stovek,zkomprimuje ho,vytvoří torrent a pak to hodí na výměnné sítě nebo torrent trackery.Vždyť přece sám riskuje trestní stíhání,má s tím práci a nemá z toho nic.Dělá to snad někdo pro dobrý pocit ??Nějak mi to hlava nebere.To platí samozřejmě i u her.Proč si někdo koupí orginálku,hodí ji na internet a tím pádem přijde i o možnost použít vlastní klíč pro Multiplayer a ještě se musí hrát s vytvářením cracku a obcházet ochrany.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Re: Proč vytvářet torrenty ?

Příspěvekod CZechBoY » 12 lis 2010 18:12

třeba na cz torrentu(největší český tracker) dostáváš body od uživatelů jako poděkování, potom za nějakou upload rychlost dostáváš taky body, viz seed bonus :-)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 12 lis 2010 18:17

Dělaj to protože je to baví, maj z toho dobrý pocit a na cztorrentu jsou zato odměněni seed bodama a za ty si bud můžou vylepšit rátio (download:upload) nebo prodloužit platnost jejich účtu na trackeru a to je motivuje mít pořád víc a víc bodů. Nebejt těhle borců, můj disk by byl skoro prázdnej :lol:
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 12 lis 2010 18:26

Spíš to převedu na toto fórum. Proč jsme tu my každý den a snažíme se pomoct ostatním za dobré slovo? Protože to potom tak nějak potěší, když pomůžeš druhému nebo ho dostaneš z pro něj samotného neřešitelné situace. Torrenty a jiné warez druhy jsou podle mě založené na stejném principu a lidi to dělají pro stejný pocit. Jen se na to dívají z jiného pohledu.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Scary
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Scary » 12 lis 2010 18:40

Žbeky to vystihl dobře. Ale většinou ty lidi na cztrackeru ty hry stahují z jiných serverů, používají cracky od známých výrobců (zdravím mé oblíbené uličníky z Razor) a akorat to pak přehrají do svého torrentu a zveřejní, pak tedy získají nějaké to uznání v podobě bodů. Pokud de o filmy, též nemají těžkou práci většina lidí (film stáhnou od jiného serveru a pak stáhnou titulky).

De o to, že když lidi torrenty vytvářejí tak z toho mají dobrý pocit. A nějaký trest? To se už dlouho nestalo přece. Takže jde o stejný pocit jako když pomůžete babičce s taškama. Rád bych "pomohl" též, mít rychlejší upload.

(co se týče cztrackeru, tak tam mají neuveřitelně hloupé adminy, nechápu jejich myšlení)
MSI GX620X - Windows 7 Ultimate 64bit | mouse: SteelSeries IKARI | headset: SteelSeries Siberia v2

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 lis 2010 18:53

Protože je to prospěšný a informace by se měli sdílet. Přispívá to i k pokroku a ještě většímu rozvoji, vždyť proč používáme Net? Protože tam najdeme plno informací ... Ale největší zásluhy na těchto věcích má (warez) scéna. Na druhou stranu to donutilo i výrobce snížit ceny, přece jen je to jakási konkurence. Pak je tu další zajímavý fakt, že ti největší "hříšníci" mají (překvapivě?) největší rozhled a většinou utrácejí za "originálky" nejvíce, to už bylo potvrzeno v mnoha průzkumech.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 12 lis 2010 19:36

Sice bezvýhradně nesouhlasím se vším, nicméně připouštím, že na tom něco pravdy je. Na snížení ceny je pravdy o nutný kus více :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 12 lis 2010 19:48

Nemyslím, že by to lidé dělali protože je to prospěšný, ale prospěšný to jistě je. A na cenu to jistě vliv má, byť je to "sedá" konkurence.
Ale mám spíš prozaičtější vysvětlení. Část lidí a bohužel ne většina má jakousi potřebu opětovat dobrý skutek, v tomto případě ve smyslu "Stáhl jsem si film a tak také přispěji".
A tak je to obecně se vším a myslím i s tímto fórem. Také asi nikdo nevygooglil PC-Help a neřekl si tak a budu pomáhat, ale přišel s nějakým problémem, bylo po poraděno a pak tu zůstal.

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 12 lis 2010 20:05

Žbeky píše:Spíš to převedu na toto fórum. Proč jsme tu my každý den a snažíme se pomoct ostatním za dobré slovo? Protože to potom tak nějak potěší, když pomůžeš druhému nebo ho dostaneš z pro něj samotného neřešitelné situace. Torrenty a jiné warez druhy jsou podle mě založené na stejném principu a lidi to dělají pro stejný pocit. Jen se na to dívají z jiného pohledu.

Krásně si to napsal, ale ... Nám tady nejde o kriminál a nebo vysokou pokutu. Teda snad :-o

Co se týká dvdripů tak ... mám takový názor, že jsou tací co to uměj akorát zmrvit a já vždy řvu. Když už to děláš, proč to neděláš pořádně. To zase nechápu já. Neumět z DVD udělat krásnou, koukatelnou, s přiměřenou velikostí, kopii je podle mě strašný amatérismus a já nechápu, proč to teda dělaj. Asi se učí :D

Mluvím o filmech, které z 4,5GB mají 1,2GB a koukat se na to nedá.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 12 lis 2010 20:14

Potěší je to stejně, jako třeba mne vytvoření nějakého díla, grafiky atp. U některých torrentů je i třeba přímo napsáno, že to dělaj pro radost. Získá tím takový ten pocit "chytrého" a ostatní se ho ptají na věci ohledně toho, co stáhli. Podobně je to i tady na PC-HELP.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 12 lis 2010 20:17

Vždyť v tom je jádro pudla.Přece nemůžu mít dobrý pocit z toho,že mne může čekat vězení a nebo úhrada několikatimilionových škod vydavatelským firmám.Za to přece nějaké poděkování,nebo seed body nestojí.Tady na fóru je to něco jiného.Jsme rádi,když někomu pomůžem a na druhou stranu čtením příspěvků,které jsou skoro vždy vyřešeny se vlastně učíme a zdokonalujeme znalosti.Pak můžeme o to víc radit a pomáhat.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 12 lis 2010 20:22

Taky mi není jasné proč Tvůj dotaz otočili na fórum. Podle mě blbý příklad. Jeden babičce pomůže přes přechod a ona mu poděkuje (PC Help) a druhý ji praští, povalí a okrade (torrent, warez apod.) A že tím pomáhá? Nepomáhá nikomu. Zdražujou se různé věci kvůli autorský přirážkám, učí lidi přicházet levně k něčemu ... to nedopadne dobře.

Nedávno mi známej řekl, že kluk makal 14 dní na brigádě a pak si koupil Mafii. Tak by to mělo být. A ne sedět u netu.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    9356
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    5268
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23

Zpět na “Vše ostatní (inet)”