Mám takový problém. Mám výkonný notebook, že když je připojen na nabíječku, nemá problém ani s moderními hrami, ale jakmile odpojím nabíječku, výkon klesne, že se seká i counter strike. Mám nainstalován program Power4Gear, který nastavuje módy notebooku (nabíjení/baterie). V pokročilém nastavení jsem se snažil nastavit všechny hodnoty (u módu vysoký výkon) na co nejvyšší (nebo spíše stejné jako když notebook je na nabíjení). Ale nepomohlo. Když ukončím program (zabiju proces batterylife.exe) tak žádná náprava.
Má s tímto někdo zkušenosti? Jak to napravit, aby alespoň při módu vysoký výkon byl opravdu výkon vysoký ikdyž není notebook připojen na nabíjení?
EDIT:Tuším, že je to grafickou kartou. Mám grafickou kartu Nvidia GT220M, v ovládacím panelu nvidia jsem nenašel nic, co by to mohlo řešit
Výkon notebooku bez nabíječky
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výkon notebooku bez nabíječky
Naprosto normální chování notebooků. I kdybys měl naprosté herní dělo, tak ti to bude dělat, protože pokud jedou na baterku, tak se nepředpokládá, že bys potřeboval plný výkon (např. hraní) a proto se podtaktuje, vypne se diskrétní grafika a najede integrovaná. Tyhle šetřící funkce se dají v BIOSU vypnout, ale rapidně snížíš výdrž na baterii
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Aha, a existuje nějaký software, který by s tím pomohl? Nebo to lze opravdu jen přez BIOS?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak mně například Power4Gear funguje a pokud to na baterku nastavím plný výkon, tak plným jede. Pokud máš ASUS, tak tam budeš mít i přepínání režimů
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Vím, mělo by to jít. Nastavil jsem v pokročilém nastavení Min a Max výkon procesoru na 100%, další podobné nastavení taky, ale nefunguje to...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4770
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53