Nejede mi hardisk.Když dám v tento počítač procházet do hardisku tak mi to píše D:\ není přístupný parametr není správný prosím poraďťe mi co s tím.
mod. by Ltb
Problém s hardiskem pomóc !
- mijaja
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V Biosu je ten disk vidět? Jestli ano, tak zkus v Správci disků tento aktivovat, eventuálně naformátovat, nebo co ti s ním systém povolí udělat tak, aby jej wokna poznaly.
Měl bys aspoň napsat, jestli je to nový disk, nebo starý, který se náhle "ztratil" jestli máš na něm systém. Co máš za wokna apod. Dal jsi sem příliš málo informací.
Vyzkoušej jeho pozici na kšandě a jumpery (Master - Slave)
Měl bys aspoň napsat, jestli je to nový disk, nebo starý, který se náhle "ztratil" jestli máš na něm systém. Co máš za wokna apod. Dal jsi sem příliš málo informací.
Vyzkoušej jeho pozici na kšandě a jumpery (Master - Slave)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s hardiskem pomóc !!!!!!!!!!!!
romcx75 píše:Nejede mi hardisk.Když dám v tento počítač procházet do hardisku tak mi to píše D:\ není přístupný parametr není správný prosím poraďťe mi co s tím.
Výborný popis problému! Nejede mi auto nevíte co tím může být?

PS: Máš ho nastavený Fdiskem a naformátovaný?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Pokud byl nový, pak to není nic divného.
Na rozdíl od disket, které jsou povětšinou FAT12 a proto se prodávají naformátované (dřív tomu tak nebylo, ale to asi proto, aby při vadě nepadla vina na prodávajícího), harddisky lze naformátovat a rozdělit na tisíc a jeden způsob:
1 či více diskových oblastíjako FAT32, NTFS, ext2, ext3, reiser, xfs…
Proto se harddisky prodávají nenaformátované.
Na rozdíl od disket, které jsou povětšinou FAT12 a proto se prodávají naformátované (dřív tomu tak nebylo, ale to asi proto, aby při vadě nepadla vina na prodávajícího), harddisky lze naformátovat a rozdělit na tisíc a jeden způsob:
1 či více diskových oblastíjako FAT32, NTFS, ext2, ext3, reiser, xfs…
Proto se harddisky prodávají nenaformátované.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 5736
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 15:22