Příspěvekod teflondon » 06 led 2011 20:27
Bederni pas,vzperacsky opasek ma za ukol drzet a zabranovat vyhrezum bederni plotynky a tim drzet pokupe bederni pater bez bolesti.
Je ale pravda ze jak si rikal ,svaly tim padem casem jeste vice ochabnou, a vysledek by byl horsi.Takze jen v ,,nouzi,,.Nejlepsim resenim vsak nejsou zadne kosmodisky,opasky apod..,ale cviceni! Idealni by bylo,kdyby napsal ktera cast ho boli. Pokud ma zvysenou hyperlordozu (vice vystrceny zadek a pater je dole vice prohla a tim je vyvijen vyssi tlak na plotynky). To je zpusobeno ochablou brisni stenou! Takze posilovanim bricha lze hyperlordozu mnohem zlepsit a skoro se ji zbavit. Pokud ma hyperkofyzu (kulata zada) ,mel by posilit ochable mezilopatkove svaly. Jestli ma naopak plocha zada,mel by je taky napravit cvicenim ,protoze to ma spatny vliv i na krcni pater a to dale zpusobuje bolesti hlavy ,stres apod..
Ale myslim si ze,kdyby byla ta bolest beder opravdu nesnesitelna, opasek by urcite docasne pomohl ,ale nesmi se nosit porad!
Zalezi to ne cloveku jestli si koupi nejake opasky,kosmodisky apod, nebo radsi bude posilovat urcite ochable svaly ktere maji vliv na zada.