zdravím pány webmastery.. Již delší dobu pozoruji, že na webech se vyskytují net zápisy.. A chci se zeptat jak ovlivňují validitu. Je dobré je tam nechávat, nebo je raději máznout? Dejme tomu, že Doctype mám 4.1 Strict, ale to asi nemění nic na situaci
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
//název upraven tak, aby neporušoval Pravidla
//mmm
Jak ovlivňují SEO a NET zápisy validitu?* Vyřešeno
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: SEO a NET zápisy
Než bych rozebíral vliv NET zápisů na validitu, pročetl bych si něco o validitě. Dříve jsem se za tím proklatým zeleným pruhem také hnal, ale nemá to smysl. U webové stránky jde o něco jiného, než je validita. Na SEO nemá NET zápis žádný vliv..ta, potřebuje vhodná klíčová slova, rozumný text v obsahu webové stránky a ověřovací nástroj od Google..s tímto jsem se vždycky dostal během 3 měsíců na první pozici a tuto pozici si s jedním webem držím již třičtvrtě roku..
Re: Jak ovlivňují SEO a NET zápisy validitu?*
Validita nemá nic společného se SEO. Většina celosvětového webu je nevalidní, Google i Seznam jsou taky nevalidní a ve výsledcích se na nejlepších místech umísťují především nevalidní weby (ne proto, že jsou nevalidní, ale proto, že jich je většina). Ani naše fórum není validní a ničemu to nepřekáží.
Tzv. NET zápis je důsledkem toho, že kodéři předstírají XHTML, ovšem to, že píšou podle pravidel XHTML, ještě neznamená, že XHTML používají. Jestliže (a to je naštěstí většina případů) posílají stránku s mime-typem text/html, všechny prohlížeče takovou stránku považují za HTML s chybami (pouze oficiální validátor se domnívá, že to je xhtml).
Tzv. NET zápis je důsledkem toho, že kodéři předstírají XHTML, ovšem to, že píšou podle pravidel XHTML, ještě neznamená, že XHTML používají. Jestliže (a to je naštěstí většina případů) posílají stránku s mime-typem text/html, všechny prohlížeče takovou stránku považují za HTML s chybami (pouze oficiální validátor se domnívá, že to je xhtml).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak ovlivňují SEO a NET zápisy validitu?* Vyřešeno
To mi stačí, díky 

Zpět na “Programování a tvorba webu”