praxe v oboru Informační technologie

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Deny8
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

praxe v oboru Informační technologie

Příspěvekod Deny8 » 15 úno 2011 12:11

Studuju obor IT a v červnu budeme mit praxi v nějaké počítačové firmě. Máte s tím někdo zkušenosti, už jste to taky někdo měli ? Co tam vlastně budu dělat ? Ve škole nám toho moc neřekli, tak bych to rád věděl.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: praxe v oboru Informační technologie

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2011 12:19

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

Řeknu ti to takhle, nevím a jsem si jist, že nikdo nebude vědět, protože jsi neuvedl naprosto žádné informace. Můžeš tam dělat podržtužku a nebo tě taky mohou zapojit do týmu. Záleží na přístupu té firmy, kam nastoupíš a přesně ti to řeknou jen oni sami
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 15 úno 2011 12:26

Já studuji také IT - na VŠ a také jsem měl několik praxí ve firmách. Na poslední praxi jsem byl ve stavební společnosti u "ajťáka" a pomáhal jsem mu. Dělal jsem holku pro všechno, ale hodně mi to dalo. Člověk příjde do styku s drahými tiskárnami, notebooky, pochopí, jak funguje firemní síť, servery, v neposlední řadě i bezpečnost IT (ISMS). Je to zlatá zkušenost a dobře se vyjímá v životopise.. :-D
Rozhodně není důvod se toho bát. Nám ve škole řekli, ať si firmy najdeme sami, takže jsem rozesílal žádosti a vždycky se nějaká našla. Narozdíl do kuchařů, či pinglů jsem nedostával na praxi peníze, většinově mi ale zařídili min. obědy, či se mi snažili vyjít nějak jinak vstříc.
Myslím si, že to byly právě tyto praxe, které mi dali nejvíce vědomostí a zkušenosti z celého studia..rád na to vzpomínám..

Smile
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Smile » 17 úno 2011 21:45

taky jsme museli mít už na střední praxi ve firmě a je fakt že mi to dalo víc než praxe ve škole ikdyž to byly jen 2 týdny ročně...
Každopádně sme si jí mohli najít sami a nebo si ji nechat přidělit, já ji měl u známého co má firmu a pohoda, dokonce mi i platil (1000 na týden).
Myslím že se nemusíš ničeho bát, že by po tobě chtěli něco co si nikdy nedělal nebo neviděl....
MSI B650 GAMING PLUS WIFI / ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G / Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO / SSD disk Kingston FURY Renegade NVMe 2TB / Be quiet! PURE POWER 11 700W

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 17 úno 2011 21:59

Přesně tak, nebám bych se toho. Já praxe ze školy moc nemám. Teda ve škole jsem toho naběhal dost ale jsem samouk, praxi mám doma, u sousedů a u všech lidí co znám i neznám. Taky možná proto půjdu i na vejšku si dovednosti rozšířit... A když už jsme se tu sešli my ajťáci, ti z Vás co jste dělali/děláte vejšku, máte nějaké zkušenosti? Rady kde je to dobré a tak myslím... Nějaká doporučení...

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 17 úno 2011 22:36

ČVUT, VUT, u nás na univerzitě je katedra informatiky, nebo přes louži MIT :lol:

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 18 úno 2011 11:27

Přesně jak uvádí memphisto: záleží od firmy, u které jsi na praxi. Ve firmě, kde jsem dělal, jsme měli každým rokem nějaké praktikanty a myslím si, že se svojí praxí byli spokojeni. Jednou předělávali dokonce celý firemní web, na jejichž základě se pak tento web přepracoval, jiní zase pomáhali při inventuře výpočetní techniky v podniku, další pomáhali vkládat data do firemních aplikací apod. Takže slovo "praxe" (v oboru) bylo naplněno na 100 procent.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”