problem s formatovanim WIn XP
problem s formatovanim WIn XP
Zdarec mam takovy problem. rad bych po dlouhe dobe zformatoval muj stolni PC. V soucasne dobe na nem mam Win XP a rad bych ho tam mel dal. chtel jsem HDD naformatovat pres CD s operacnim systemem, vse slo jak melo az do doby nez se mi mel objevit seznam kam muzu windows nainstalovat. a ejhle problem. nobjevila se mi zadna moznost kam to mohl nainstalovat. pokud dam Enter tak mi ho napise: Muzete instalovat pouze na disky GPT v v pocitaacich s architekturou IA-64 nebo na disky MBR s architekturou X86. a dal nic. vite nekdo co s tim? diky
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problem s formatovanim WIn XP
Zřejmě stejný důvod
viewtopic.php?f=46&t=64306
viewtopic.php?f=46&t=64306
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
diky za odpoved, bohuzel problem stale trva. priznam se ze pocitacum moc nerozumim takze akce typu: Pomocí nLite integrovat do instalačky ovladač řadiče disku jsou nad moje sily :-) zkousel jsem hledal v biosu abych moh prenastavit mod radice ale bohuzel jsem tu moznost nikde nenasel. je to mozne nebo jsem jen spatne hledal? ono mozna to pujde jeste jinak ale pokud ne tak jak mam vytvorit disketu s ovladačem řadiče disku? diky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ovladač na SATA najdeš zpravidla na CD k základní desce a nakopíruješ jej na disketu. Disketu vložíš do disketové mechaniky. Při instalaci jsi vyzván ke stisknutí klávesy (zpravidla F6) a ovladač je při instalaci automaticky načten.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
a kdyz nemam cd k zakladove desce tak jsepm asi ve slepe ulicce ze?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsi! Ovladač najdeš na stránkách výrobce základní desky. Napiš přesný název základní desky a podívám se po ovladači SATA. Ještě je možné v BIOSu nastavit "native" mód a pak ovladač nepotřebuješ.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
tak ja bych to zkusil pres ten "native" mod. kde bych to v tom BIOSu mel zhruba najit?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to u různých BIOSu trochu jiné, ale zpravidla mrkni do "Integrated Peripherals". Pokud máš manuál k základní desce, tak do něj mrkni do části "BIOS Setup".
ono to je s tou zakladni deskou trochu slozitejsi, nic od ni nemam. koupil jsem starsi pocitac v bazaru a pokud vim tak jsem k tomu nic nedostal takze ani nevim jak zjistit co tam vevnitr vlastne je. co se tyce Integrated Peripherarls tak tam, a ani nikde jinde nic jako NATIVE mod nemam. co jsem se ruzne snazil zjistit na forech a netu tak bych mel mit mod radice IDE, ne AHCI. AHCI tam ani nikde na vyber nemam a v Integrated Peripherals kdekoliv je zminka o IDE tam mam Enabled. co ted tedy?
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Bře 2011 13:25) ---
zkusil jsem trochu vlastni invence a dal jsem do mechaniky CD s WIN 7 jen na zkousku, a koukam ze tady mi instalator dava moznost zformatovat disk. co treba to zformatovat pres CD WIN 7 a pak tam zpet nainstalovat XP? nebylo by to reseni?
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Bře 2011 13:25) ---
zkusil jsem trochu vlastni invence a dal jsem do mechaniky CD s WIN 7 jen na zkousku, a koukam ze tady mi instalator dava moznost zformatovat disk. co treba to zformatovat pres CD WIN 7 a pak tam zpet nainstalovat XP? nebylo by to reseni?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sundej bočnici bedny počítače a podívej se na základní desku. Bývá na ni napsán typ.
Další možnost je zjistit typ třeba pomocí CPU-Z (záložka Mainboard), Everestu atd.
Další možnost je zjistit typ třeba pomocí CPU-Z (záložka Mainboard), Everestu atd.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek