Nezobrazují se naposled otevřené položky

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nezobrazují se naposled otevřené položky

Příspěvekod Viktor.Z » 24 bře 2011 23:17

Zdravím

Pomohli by jste mi prosím s jedním problémem? Mám Windows 7 Ultimate. Přestali se mi najednou z ničeho nic zobrazovat naposledy otevřené položky u některých programů připnutých na liště a to včetně i průzkumníka windows. Normálně když kliknu pravým tlačítkem myši na nějaký program připnutý na liště, tak se má zobrazit historie naposledy otevřených souborů a u průzkumníka windows i naposled otevřené složky a to i včetně složek/souborů, které jsem si do tohoto seznamu připl natrvalo. Jako první mi z ničeho nic přestala tahle funkce fungovat u Winampu a teď i u průzkumníka windows. Vůbec NIC jsem neměnil ani nedělal, co by to mohlo zapříčinit. Prostě jsem měl jen otevřenou mozilu a koukal na net a pak si chci něco otevřít z toho seznamu průzkumníka windows a najednou koukám, že seznam je pryč :-( Přitom tam ještě před 15ti minutama byl.
Tady je příklad, co mám přesně namysli. Tady je ukázka seznamu, který mi zatím funguje u Photoshopu:
Obrázek
Tenhle seznam naposledy otevřených položek už mi prostě nefunguje u winampu a u průzkumníka windows. Prostě tam není. Hledal jsem na googlu a našel jsem třeba tohle: http://www.online-tech-tips.com/windows ... jumplists/ Ale tohle vůbec v PC nemám: del %appdata%\microsoft\windows\recent\automaticdestinations\. Mám to tam až do té složky recent, ale složku automaticdestinations už tam vůbec nemám. A v té složce recent jsem měl různé soubory, které se zdáli být jako nějaká historie. Tak jsem je smazal, ale nepomohlo to.

Moc vás prosím o radu :-(

Díky

Edit: Zkoušel jsem i to v tom nastavení jak tam jsou ty dvě možnosti: "Uložit a zobrazit naposledy spuštěné programy v nabídce Start" a "Uložit a zobrazit naposledy spuštěné programy v nabídce Start a na hlavním panelu". Obě možnosti jsem měl a pořád mám zaškrtnuté. Zkoušel jsem je teda odškrtnout potvrdit a znovu zaškrtnout a potvrdit, ale nepomohlo to.

--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Bře 25, 2011 12:32 am) ---

Tak už jsem na to přišel. To co jsem před tím našel na googlu bylo správně. Jen jsem si nemyslel, že tu cestu k té složce můžu zkopírovat tak jak jí oni psali. I bez kopírování jsem se dostal ale až do složky recent, ale nenašel jsem tam žádnou složku s názvem automaticdestinations a to ani přes program, který mi skryté složky zobrazuje. Zajímavé.
No napíšu sem to řešení, aby všichni věděli pro případ, že budou mít stejný problém.

Takže jednoduše tohle zkopírujte do řádky s adresou ve windows exploreru: "%appdata%\microsoft\windows\recent\automaticdestinations\" a otevře se vám složka se soubory, které představují položky (nebo s nimi pracují) které se vám maj zobrazit v těch historiíích u programů na liště nebo i pod startem. Pokud je všechny smažete, tak je problém jednoduše vyřešen. Jen akorát budete muset vše připínat znovu. Ale dočetl jsem se i něco, že se má zkusit smazat jen soubory, které jsou větší než 1 MB. To by mělo zpravit jen ty programy u kterých ta funkce nešla. Nejspíš je ta příčina v tom, že ta historie je asi jaksi už moc přehlcená, tak se to pak takhle kousne. No já tam měl dva soubory větší než 1 MB a vyřešilo to problém jen s tím windows explorerem, ale ne s winampem. Tak jsem smazal vše a už zase vše funguje :smile:
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
    od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    3206
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 12:27