Nejdou nastartovat WIndows! Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Spectrik
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Nejdou nastartovat WIndows!

Příspěvekod Spectrik » 31 bře 2011 20:33

Ahoj,

stala se mi taková eehmm nemilá věc. Chtěl jsem si nainstalovat linux, ale nešlo to jelikož byly zabrané 4 primárni oddíly nějakými hovadinkami od HP. Tak sem si zazálohoval HP RECOVERY na DVDčka a v PC to smazal. No a pak sem si pomocí Acronis directoru chtěl zmenšit disk s Windowsy abych měl nějaký místo na Ubuntu.Pak sem restartoval PC a při tom rozdělovaní se tam něco doslova posralo a PC se restartoval. A pak už mi nenajel ani zavaděč systému (píše to, že to možná půjde opravit přes instalační CD Windows 7 ale to nemám). Prý že to nemá přístup k nějakýmu svazku. Na disku mám velice důležité soubory k matuře takže se k nim potřebuju dostat. Napadlo mě pustit Live CD Ubuntu (na kterém přežívám) a vydolovat ty soubory odtud a pak to všechno zformátovat jenže to na mě vyplivlo tohle:

Screenshot.png

Takže k souborům se nedostatnu. Když jsem zkoušel obnovit systém z těch HP Recovery disků tak sem tam měl možnost jen PC vrátit do továrního nastavení čímž se mi všechno smaže hmm.. Moje otázka tedy zní: Jak se dostanu k těm souborům? Jestli to vůbec jde. Je to pro mě fakt důležitý :(

Předem díky za rady!
PC sítě, programování(HTML5,CSS3,PHP,Javascript,jQuery,Nette,Bootstrap,SQL),Sci-fi,Fantasy,elektrotechnika,automatizace, umělá inteligence

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nejdou nastartovat WIndows!

Příspěvekod Pic » 31 bře 2011 20:47

Nějak tomu nerozumím. Čím máš zabrané 4 primární oddíly, to máš na PC 4 systémy? Také nechápu, proč nemáš zálohu, když takto experimentuješ a nemáš ponětí o tom co děláš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Spectrik
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spectrik » 31 bře 2011 20:54

Říkám že ty 4 oddíly byly zabrané věcma od HP. Nemám 4 systémy. A zmenšovaní disku pomocí Acronise už jsem jednou dělal a nic se nestalo
PC sítě, programování(HTML5,CSS3,PHP,Javascript,jQuery,Nette,Bootstrap,SQL),Sci-fi,Fantasy,elektrotechnika,automatizace, umělá inteligence

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 31 bře 2011 21:03

Použij Recover console a příkaz "fixmbr", měl by opravit zavaděč... v opačném případě přeju krásně zažitky při opravné instalaci systému :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 31 bře 2011 22:57

No to jsi fakt frajer. To je jedna z nejhorších věcí, která se ti může s daty stát. Ta operace je totiž dost nebezpečná, při zmenšování svazku totiž Acronis přesouvá části souborů (dráhy), které se nacházejí v místě, které bude po zmenšení ležet mimo svazek. Tím pádem dělá docela dost zásahů do Master File Table. (MFT). Pokud při této operaci dojde k selhání a restartu, zůstane svazek v nekonzistentním stavu. Proto při připojování svazku dochází k chybě při načítání MFT. Před takovými operacemi se vždy zálohuje.
Zkusil bych chkdsk /f a bootrec /fixboot, z příkazového řádku (command prompt) nástroje System Recovery spuštěného z Recovery Disku.
Myslím ale, že to bude náhoda, pokud to opraví.
Já bych si vytáhnul co půjde pomocí GetDataBack NTFS, který skenuje jednotlivé clustery a dává dohromady fragmenty souborů a adresářů, pak bych svazek znovu zformátoval a obvnovil systém ze zálohy.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 31 bře 2011 23:47, celkem upraveno 2 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 31 bře 2011 23:31

ja bych hodil hdd do jinyho pc jako sekundarni a skusil chkdsk. 2x se mi takhle po... hdd po zvetsovani oddilu a data sem z toho vsechny dostal
Just Fucking Google It!

Spectrik
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Re: Nejdou nastartovat WIndows!  Vyřešeno

Příspěvekod Spectrik » 01 dub 2011 18:11

No na to já sem hotovej expert :) Když už něco podělám, tak pořádně. No nakonec sem to celý zformátoval a nahrál znova Windows, jelikož sem si uvědomil, že tu hlavní práci k matuře mám na CD a otázky do předmětů udělám znova (zatím jsem jich mon neměl). No aspoň mám zkušenost do budoucna na co si dát velkýho majzla.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”