Stavební úpravy - zaklopení routeru

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

jan369
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jan369 » 12 dub 2011 10:11

Dobrý den,

chtěl bych schovat Wifi router a hledám materiál s nejlepší propustností 2,4GHz frekvence.

V úvahu připadá 9.5mm sádrokarton (bez kovového rámu), extrudovaný polystyren nebo 8mm OSB deska.

Nemáte s tím zkušenosti? Nemůžu najít žádné produktové listy, které se týkají prostupnosti pro Wifi signál.

Předem díky.
Janík

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Stavební úpravy - zaklopení routeru

Příspěvekod Tomina » 12 dub 2011 10:53

Vítej na fóru,
záleží, jak velký prostor potřebuješ pokrýt. Pokud to bude pokoj, tak nebude problém mít router klidně i za železobetonovou zdí..já bydlím v paneláku, mám Wi-Fi za 800,- a pokryju dva byty vedle mě, byt nade mnou i pode mnou..
Osobně si myslím, že sádroš pro router nebude problém..pokud by náhodou byl, je možné dokoupit lepší anténu. Pohybuje se to řádově kolem 300 - 500 Kč.

Rossini
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Rossini » 12 dub 2011 11:23

Mam podkrovi, jen sadros. WiFi signál (dlink dir 300) se ztrácí az po cca 10 metrech (na iP 4). Je to přes 4 stěny tl. 10 mm. I s ocelovou konstrukci. Doufám, že to aspoň trosku pomůže.
i5 4690 k, GA Z97 HD3 a 2x 4gb kingston Fury 1600 MHz Cl10; MSI R9 270 gaming 2g, Seasonic 500W

jan369
nováček
Stav:

Příspěvekod jan369 » 12 dub 2011 11:25

Díky za rychlou odpověď. Je to jedno podkroví cca 120m2 + přilehlé balkóny. Umístit anténu přímo na stěnu mi z estetického hlediska neprošlo. Proto hledám materiál, který to utlumí co nejméně. Antény se zalívají do plastů, myslel jsem, že je to nějaký speciální plast. Kdyby se dělal ve formě desek, určitě by šel použít.

S výměnou antény nemám dobré zkušenosti. Jednu takovou jsem pořídil (http://www.alza.cz/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm) a signál má horší, než původní 10cm prut. Ale třeba je to jen jeden nekvalitní kus.

"Místnost" pro router bude muset být samozřejmě přístupná revizní šachtičkou a maluju si PoE. Jen jsem ještě nenašel žádný PoE router/switch s 8 LAN porty a Wifi AP v jednom zařízení, které navíc umí šetřit proud (GreenLine). Líbí se mi TENDA (http://www.alza.cz/w300a-d139075.htm), jen ty LANové porty mi tam chybí.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 dub 2011 17:22

Router, co by splňoval všechno najednou není. Z 99% se dělají s 4 LAN výstupy. Budeš muset koupit ještě switch zvlášť
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

jan369
nováček
Stav:

Příspěvekod jan369 » 18 dub 2011 19:25

To se dalo čekat :lookround:, takhle přeci prodají dvě zařízení.

Můžu ještě poslední? S PoE to bude mé první setkání, můžu napájet switch a APčko najednou? Nebo k nim musím mít vždy vlastní větev?

Tedy je možné schéma:
===== PoE adaptér ==cca 15m=== PoE Switch ===cca 6m=== Wifi AP

Nebo je nutné:
===== PoE adaptér ==cca 15m=== PoE Switch === PoE adaptér ==cca 6m=== Wifi AP

Předem díky,
Janík

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 18 dub 2011 20:13

Nejde o to, že prodají 2 zařízení, ale takových s 8 porty by prodali v řádu kusů a neoplatí se to vyrábět. U switche se více zařízení předpokládá. U AP je důležité Wi-Fi.

PoE switche jsou velmi drahé. A neznamená to, že ony samy můžou být napájené přes PoE, ale že jsou připojené k el. síti a zařízením připojeným na něj poskytujou přes PoE energii. Tzn. Buď

15m > switch > poe adaptér > 6m > AP
nebo
15m > poe switch > 6m > AP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

jan369
nováček
Stav:

Příspěvekod jan369 » 19 dub 2011 12:12

Chápu, že se dělá jeden obří switch na patro a k němu APčka, ale mě by víc vyhovovalo mít to centrálně v jedné krabičce a napájet jen tu.

S tím PoE jsem byl ovlivněn APčkama, u nich je PoE napájení docela standart, ale jestli se vychází z designu velký switch a k němu APčka, tak je nesmysl krmit i switch na dálku. Nějak jsem si to neuvědomil :idea:. Navíc když jsem koukal na watáž co dokáže do LANky dotlačit, tak i kdyby byl průchozí, dvě zařízení na jeden adaptér to neutáhne.

Budu tedy muset vymyslet, jak tam dotáhnout napájení. To je pech.

Díky za nakopnutí a užijte si den.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 19 dub 2011 12:46

Jedno zařízení se všemi těmito vlastnostmi nenajdeš.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1748
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12

Zpět na “Administrace sítě”