správce relací správce oken plochy Vyřešeno
správce relací správce oken plochy
Problém se službou správce oken plochy. Po obnově systému nefunguje prostředí aero a správce oken plochy je zakázán. Nejde nijak spustit. Mám Win 7 Home Premium Sp1 x64; Celeron(R) 2.10 GHz. Jak mám aero zprovoznit?
-
- Pohlaví:
Re: správce relací správce oken plochy
Mohl by to vyřešit "poradce při potížích s prostředím Aero", který se dá spustit třeba tak, že v nápovědě windows zadáš vyhledat "aero" a spuštění poradce při potížích s prostředím aero
To už jsem zkoušela vícekrát i s předchozím obnovením hodnocení počítače. Taky jsem aktualizovala všechny ovladače, ale pokaždé se objeví toto: http://img807.imageshack.us/i/reseni.jpg/
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Podívejte se do Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->Systém a hledejte tam chybové události od Service Control Manageru. Měla byste tam najít, proč se nepodařilo službu spustit.
Dále do Start->Spustit napište services.msc a OK. Spustí se vám konzola Služby. Tam najděte službu Správce relací správce oken plochy, poklikejte na ni a podívejte se, zda má typ spouštění nastaven na Automaticky.
Stav služby bude zřejmě Zastaveno, pokuste se tu službu spustit a sledujte, zda se neobjeví nějaké chybové hlášení.
Také můžete zkontrolovat, zda se ve složce Windows\System32 nachází soubor uxsms.dll.
Zkuste spustit tento soubor, povolte přidání informací do registru a restartujte počítač.
Dále to může být problém s ovladačem grafické karty. (zkuste ho přeinstalovat novou verzí)
Nějakou aplikaci pro práci s plochou jste neinstalovala?
Dále do Start->Spustit napište services.msc a OK. Spustí se vám konzola Služby. Tam najděte službu Správce relací správce oken plochy, poklikejte na ni a podívejte se, zda má typ spouštění nastaven na Automaticky.
Stav služby bude zřejmě Zastaveno, pokuste se tu službu spustit a sledujte, zda se neobjeví nějaké chybové hlášení.
Také můžete zkontrolovat, zda se ve složce Windows\System32 nachází soubor uxsms.dll.
Zkuste spustit tento soubor, povolte přidání informací do registru a restartujte počítač.
Dále to může být problém s ovladačem grafické karty. (zkuste ho přeinstalovat novou verzí)
Nějakou aplikaci pro práci s plochou jste neinstalovala?
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Re: správce relací správce oken plochy - již funkční Vyřešeno
Moc děkuji, správce oken plochy se rozběhl poté, co jsem přidala do registru ten soubor. Ve výpisu služeb správce nebyl ani vypsán (?), ale to už je teď jedno. (Jsem ráda, protože si potrpím na design i na úkor paměti.) Tak ještě jednou děkuji a přeji hezký den!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7319
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3074
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
21 zář 2024 10:40
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”