Odinstalace systému Vyřešeno
Odinstalace systému
Čau, můj problém tkví v tom, že mám stručně jasně na notebooku dva operační systémy Windows XP, každý na jednom ze dvou disků. Není teď důležité, jak se tam ten druhý dostal, ale to, jak jeden z těch dvou vymazat. Předem díky za pomoc.
Pokud máte rádi elektronickou hudbu a nemáte co na práci, můžete si poslechnout mou hudební tvorbu na SoundCloudu.
Případně mě můžete podpořit koupí mých skladeb/EP na iTunes nebo poslechem mé tvorby na Spotify :)
Případně mě můžete podpořit koupí mých skladeb/EP na iTunes nebo poslechem mé tvorby na Spotify :)
Re: Odinstalace systému
1) Pokud máš možnost, tak radši zálohuj data (na externí disk, SkyDrive nebo USB) a registry (program CCleaner postačí). Nemělo by se nic stát, ale je to běžný postup. Sám jsem takhle jednou dával pryč druhý systém, ale nebyl to Windows... Je to pro jistotu, kdyby proces odstraňování selhal a nastala chyba.
2) DEFRAGMENTUJ DISK!!! Doporučuji úplnou defragmentaci programem Defraggler. Je to důležitý krok, aby se data "nahrnula" na okraj disku.
3) Stáhni a nainstaluj (ve hlavním systému) program Partition Wizard Home Edition, spusť ho a formátuj část disku z druhým systémem, který nechceš. Možná se to restartuje. Nespleť si disky...
Jinak je to dost o nervy, sám jsem to dělal a měl strach, aby vše fungovalo.
Radši počkej na rady dalších lidí. Moje zkušenosti jsou s Windowsem 7 a Linuxem Ubuntu. Nevím, jak to potom bude s bootováním (spouštěním) systému. Nevím, kde to je v XP, ale ten jeden OS (který chceš nechat a používat) musíš nastavit jako hlavní.
Programy najdeš na http://www.slunecnice.cz (jsou free), a něco dalšího na http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... oot-system
2) DEFRAGMENTUJ DISK!!! Doporučuji úplnou defragmentaci programem Defraggler. Je to důležitý krok, aby se data "nahrnula" na okraj disku.
3) Stáhni a nainstaluj (ve hlavním systému) program Partition Wizard Home Edition, spusť ho a formátuj část disku z druhým systémem, který nechceš. Možná se to restartuje. Nespleť si disky...

Radši počkej na rady dalších lidí. Moje zkušenosti jsou s Windowsem 7 a Linuxem Ubuntu. Nevím, jak to potom bude s bootováním (spouštěním) systému. Nevím, kde to je v XP, ale ten jeden OS (který chceš nechat a používat) musíš nastavit jako hlavní.
Programy najdeš na http://www.slunecnice.cz (jsou free), a něco dalšího na http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... oot-system
-
- Pohlaví:
Podle toho, jaký systém chceš pryč, zaedituj boot.ini. Nebo Tento počítač, vlastnosti, upřesnit, spuštění a zotavení systému, zde dej zobrazovat jen jeden systém a zruš časovou nabídku. Disk na kterém bude systém, jež nebudeš používat můžeš zformátovat.
Přesně, souhlasím. Operační systém nelze odinstalovat, protože abys odinstaloval program, potřebuješ jiný program (což je většinou Windows...) Takže se prostě maže.
Tak co? Odpověz.
Re: Odinstalace systému Vyřešeno
Jo, stačilo zeditovat bootovací soubor a zformátovat daný disk :-) dík za pomoc.
Pokud máte rádi elektronickou hudbu a nemáte co na práci, můžete si poslechnout mou hudební tvorbu na SoundCloudu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2428
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7319
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3230