DD-WRT vs Open WRT

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Diesels
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

DD-WRT vs Open WRT

Příspěvekod Diesels » 18 kvě 2011 21:01

Dobrý den,

Potřebuji pomoci rozchodit následující věci na mém TP-LINK : TL-WR1043ND.

1DLNA - Samsung TV
2NAS
3Printserver
4Download Manager
(když je pc vypnuté, aby router stahoval)

Nevím co je vhodnější, jestli Open WRT nebo DD-wrt. Už v minulosti jsem si z touto myšlenkou zahrával, ale pro nedostatek času a znalostí jsem toho zanechal. Prosím o pomoc zprovoznění alespoň DLNA. Router má usb, ke kterému chci připojit externí hdd, který by sloužil jako NAS a rád bych se k tomuto disku dostal přes TV (DLNA). Nechci si kupovat zbytečně NAS server, když mám možnost využít této příležitosti.
Vím, že po naistalování ...WRT si budu muset doinstalovat Sambu. Myslím, že jsou distribuce, které jí mají už v sobě. Jde mi o podrobné rady (návod), nejsem v sítích zběhlý. Pro odborníky jako jsou tady si myslím to nebude problém, napsat nějaký postup pro laika.... :idea:

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: DD-WRT vs Open WRT

Příspěvekod Owner » 27 kvě 2011 17:16

Doporučuji ti použít DD-WRT, podporuje sdílení disku, printserver a nezamrzá, jede stabilně.
Mám přesně ten stejný router a DD-WRT, mám přes to 50mbit net, jede v pohodě, 1Gbit síť také.
Stáhni si ho z http://dd-wrt.com/site/index , zde klikni na router-database a poté si stáhni verzi flash from original FW a nakonec proveď flash.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Zpět na “Sítě - hardware”