Zdravím,
mam na svém PC dva OS...win7 a winXP. Disk jsem měl rozdělen na oddíly C (winXP),J(win7),K(data). Jelikož jsem XP příliž nepoužíval a měl sem pro C vyhrazeno 130GB, chtěl jsem ve win7 tento oddíl zmenšit pomocí správa disku nebo tak nějak to bylo, spočítalo to volné místo, které mohu ubrat, tak jsem ho ubral, ale volné místo nešlo přidat k jinému disku. Tak jsem ho vráti zpět.
Jenže po restartu PC mi to začlo hlásit "NTLDR nenalezen - restartujte počítač stiskem kláves Ctrl+Alt+Del". Vyčetl jsem že jsem nejspíš smazal některé soubory, duležité pro načtení z oddílu a že se to stává právě u PC s dvěma OS. Nabootoval jsem tedy winXP dal jsem instalovat, zobrazil jse pouze oddíl C, který jsem zformátoval, ale po nahrání instalačních souboru se pc restartoval a instalace začla znovu. Zkusil jsem to tedy znovu ale už jsem nedaval zformatovat ale nějak pokračovat v instalaci (už přesně nevím co tam bylo), opět restart ale nasledovala hláška Chyba čtení disku....., nechci přijít o data na oddílu K, jestli tedy ještě existuje. Poraďtě prosím :(
chyba čtení disku
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: chyba čtení disku
Stáhni si CD Hirenboot, vypal na CD (je bootovací) nejlépe verzi 11 (je tam MiniWin), kde je mnoho programů na kontrolu a opravu nejen disků. Potom můžeš zkusit stáhnout si data, třeba v tom Mini Windowsu, pokud budou přístupná, případně opravit HDD.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3316
-
od Steage7717