Pískání PC při hrách ... Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

An@kIn
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pískání PC při hrách ...

Příspěvekod An@kIn » 08 čer 2011 22:27

Zdravím Vás, místní odborníky, chtěl bych vás požádat o pomoc s mým problémem. Už cca rok zpátky se mi poprvé při hře CS 1.6 (na mou sestavu - viz. profil - by to nemělo být nic náročného) ozval zpočátku přerušovaný, poté stálý z PC. Pukd CS shodím na Hlavní panel je po problému a vše ztichne. Obnovím okno s hrou a pokračuje ustavičný řev. Ten problém se přes zimu (mám rád v bytě chládek - asi 17°C) snad neobjevil. Nyní v letních tepltách, kdy mám doma kolem 22°C je to zpět a já už nevím co s tím ...

Laicky jsem tipoval že se něco přehřívá, tudíž jsem PC vyčistil (před hodinkou i rozebral a vyčistil zdorj). Nepomohlo to, ani ne 5 minut v CS a znovu. Nyní onen tón byl 4x po sobě cca vteřinový a přerušovaný, poté dlouhý několik desítek vteřin a po vteřině pauzy už stálý ... Při nabíhání PC chybu nehlásí, nebo jsem ji nezaregistroval. Poradí nějaká dobrá duše? Mimo CS nebo Trackmanii se tento problém nevysktl ...

Reklama
HAFcool
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Pískání PC při hrách ...

Příspěvekod HAFcool » 08 čer 2011 22:36

Mně se tohle děje při každém spuštění Crysis 1. U Trackmanie problémy nemám. Nevím, čím to může být. Taky jsem zkoušel vyčistit, ale stejně to nepomohlo.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 08 čer 2011 22:36

Tipuješ to správně na přehřívání, asi nastavené varování na procesor. Zkontroluj teploty HW monitorem z mého podpisu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

An@kIn
nováček
Stav:

Příspěvekod An@kIn » 08 čer 2011 22:40

Mám Nvidia System monitor .. teplota CPU 51°C. To není moc ne ? Tedy přesněji Core#0 je na 49°C, Core#1 na 54°C. Grafika 51°C

Jinak mám doma připraven ke vložení do PC nový procák a grafiku (AMD Athlon II X3, Radeon HD5670). Nechci je ale do bedny dávat dokud nezjistím v čem by měl být háček ...
Naposledy upravil(a) An@kIn dne 08 čer 2011 22:44, celkem upraveno 1 x.

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 08 čer 2011 22:41

heeej taky mě pískal PC, ale jen když sem měl tak 1000 a víc FPS (měl sem přesně místo kde to dělalo jako prase asice prvních pár vteřin aplikace Stone Giant), jinak teploty byly v pořádku - prostě jen vysoký FPS (nárazově z Idle) => tak okamžitě pííííííííííísk... problém zmizel ve chvíli kdy jsem přidal další grafiku a vyměnil zdroj (obojí v jednom zásahu), toť vše co vím o pískání :eh:
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 08 čer 2011 22:44

51°C v zátěži nebo idle? V zátěži to klidně vyleze na 60 a to už spousta desek má jako první varovnou teplotu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

An@kIn
nováček
Stav:

Příspěvekod An@kIn » 08 čer 2011 22:45

Zatížím do řevu a kouknu .... :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Čer 2011 22:51) ---

hups .... zátěž ... řev ... 0#73°C a 1#80°C, to už asi není košér. Ve sloupci MAX jsou nyní hodnoty 91a 107st.

Co tedy s tím ? Jelikož předpokládám, že řešit by to chtělo ...

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 08 čer 2011 23:20

ty krávo kam se hrabu, já mám stanovenej limit na CPU 80°C a pro karty 90°C a už to je dost...
Pro grafiku
za předpokladu, že máš vyčištěnej chladič, alespoň nějakej přívod čerstvýho vzduchu, točící se větrák a tvoje senzory měřej správnou hodnotu tak bych zvažoval reklamaci, pokud záruku už nemáš tak ručně vysadit, vyčistit technickým benzínem, nanýst pastu a znovu posadit chladič na kartu + za běhu zkontrolovat jestli se ti točí větrák... zkus taky test dotykem prstu
Pro CPU
za předpokladu, že máš vyčištěnej chladič a tvoje senzory měřej správnou hodnotu tak vysadit, vyčistit technickým benzínem, nanýst pastu a znovu posadit chladič na procák... taky si zkontroluj napětí na procesoru, jestli není vyšší než má bejt (utilita CPU-Z, kolonka Core Voltage, zvykem bejvá někde kolem 1,3V) a zkontroluj si jestli se ti vůbec točí větrák... zkus taky test dotykem prstu
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 09 čer 2011 11:30

Pokud je ta takovej ten otravnej vysokofrekvenční pískot, tak to bude nějaká elektronika, pravděpodobně na grafické kartě (je to při spuštěné grafice). Zjisti, odkud ten pískot jde. Pokud se nepletu, tak je grafika zralá na reklamaci.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

An@kIn
nováček
Stav:

Příspěvekod An@kIn » 09 čer 2011 15:49

Tak rovnou říkám, že větrák se točí na všem a čistil jsem jej (štětečkem a šťouradlama do uší ( :D ) s benzínem)) . Na reklamaci není po 5ti letech už zralého nic ... mám na okně novou GPU i CPU ;) Jen chci vědět co to dělá než si nechám dát do bedny nový komponenty abych jim akorát nezamával na rozloučenou. Dlvod proč se tu vyptávám, přesto, že mi rpocák do bedny bude muset dá místní srevis je ten, že právě místní servis ani nebyl schopen odhalit závadu, jelikož nedokázali simulovat podmínky, při kterých by se dělo něco, co nemá ... Nevěřím jim tedy a raději se zeptám zkušenějších zde 8)

S nanášením pasty mám nulové zkušenosti, nikdy jsem to neviděl a nikdy jsem to nedělal. Nevím tedy zda je dobrý nápad si ji kupovat a pouštět se do toho laicky :lookround:

Core Voltage 1.360 ...

kuntscher
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 09 čer 2011 15:58

ted z té debaty ale nevím jestli piští nějaká součástka, nebo speaker

An@kIn
nováček
Stav:

Příspěvekod An@kIn » 09 čer 2011 16:14

Je to záměrně vydávaný (zcela evidentně) varovný tón. Neutuším jak zjistit která částe bedny to vyluzuje, ale dle teplot nalezených na CPU je to myslím jasné.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Záseky v UE hrách
    od Fantousek » 02 říj 2024 11:38 » v Problémy s hardwarem
    8
    2298
    od Fantousek Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 14:10
  • FPS dropy ve hrách, SSD/CPU. Příloha(y)
    od Galli » 23 úno 2025 12:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    1948
    od Galli Zobrazit poslední příspěvek
    25 úno 2025 04:43
  • Je potřeba 16 nebo 20 a více VRAM ve hrách?
    od p3v4x » 20 črc 2024 23:06 » v Problémy s hardwarem
    2
    2704
    od p3v4x Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 18:39

Zpět na “Problémy s hardwarem”