Tak hledám podle licence např. pavouka. Zadám "které lze opětovně použít s úpravami, a to i komerčně" a hledám.
http://www.google.cz/search?um=1&hl=cs&safe=off&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&as_st=y&biw=1143&bih=651&tbs=iur%3Afmc&tbm=isch&sa=1&q=spider&btnG=Hledat&oq=spider&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_sm=s&gs_upl=380953l381756l0l6l5l0l1l1l0l241l667l1.1.2
Lze tomu věřit?
Google - license obrázků, lze věřit vyhledávači?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Google - license obrázků, lze věřit vyhledávači?
A proč bys tomu neměl věřit?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
To právě zjišťuji... 

-
- Pohlaví:
Pochybuji že na tuto problematiku tu je nějaký odborník. Podle mne, a to už jsem psal minule, pokud tam není copyright anebo zákaz není výslovně uveden to možné je. Ale právník nejsem.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Aby nedošlo k nějaké mejlce... :)
Google umí hledat podle licence. Já potřebuji pro komerční použití. Jen mi není jasný, podle čeho to najde, když na stránkách s fotkou nikde nic o licenci není.
Google umí hledat podle licence. Já potřebuji pro komerční použití. Jen mi není jasný, podle čeho to najde, když na stránkách s fotkou nikde nic o licenci není.
-
- Pohlaví:
Na dotaz "Foto s copyrightem" google vyhodil např.:
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit: copyright nic neznamená, i obrázky bez něj mohou podléhat aut. právům.
-
- Pohlaví:
To je sice otázka pro právníka, ale dovolím si nesouhlasit, resp. bych takový obrázek klidně použil. Vzhledem k tomu že není označen a není na něm uveden autor, jednám v dobré víře.
Autorské právo (anglicky označováno jako copyright) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným dílům. Tvůrci mohou být například spisovatelé, hudebníci, filmaři, programátoři apod. Prostřednictvím autorského práva stát poskytuje autorům po jistou omezenou dobu určitá výlučná práva k jejich dílu. Autorské právo je součástí tzv. duševního vlastnictví.
Autorské právo nechrání samotné myšlenky či ideje, pouze konkrétní díla, konkrétní vyjádření takových myšlenek, dílo v objektivně vnímatelné podobě. Autorským dílem je pouze jedinečný výsledek tvůrčí činnosti autora, dílem není námět, zpráva, informace, metoda, teorie, vzorec, graf, tabulka fyzikálních konstant, výstup počítačového programu apod. samy o sobě. Vedle autorského práva v užším smyslu jsou chráněna také tzv. práva související s právem autorským, kam patří práva výkonného umělce k vlastnímu výkonu, práva výrobců zvukových a zvukově obrazových záznamů, právo rozhlasového a televizního vysílatele a právo nakladatele. Obdobná je také ochrana databáze.
Autorské právo je v Česku upraveno autorským zákonem (zákon č. 121/2000 Sb. ve znění pozdějších novelizací), v mezinárodním právu je základem několik mezinárodních úmluv, hlavně tzv. Bernská úmluva z roku 1886 a Všeobecná úmluva o autorském právu uzavřená v Ženevě v roce 1952. Pro podporu ochrany duševního vlastnictví vznikla v roce 1967 Světová organizace duševního vlastnictví (World Intellectual Property Organization, WIPO).
Fakt, že dané dílo je chráněným autorským dílem, se často signalizuje symbolem © následovaným rokem a jménem autora. Tento symbol má však v Česku (i ve většině jiných zemí) pouze ryze informativní význam – dílo je plně chráněno i tehdy, není-li to na něm nijak uvedeno.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Četl si toto? 
Pokud se budeme piplat v soutěži s fotomontáží, tak potřebujeme jistotu, neb se předpokládá, že má člověk práva od autora, nebo se jedná o obrázek volný pro komerční účely.
Např. když hledám podle filtru -které lze opětovně použít s úpravami, a to i komerčně- tak najdu i toto:

http://www.pc-tapety-na-plochu.rejza.cz/tapeta/1876-zaba/
Jen mi není jasný, podle čeho Google poznal, že to autor nabídl volně i pro komerční účely.

Tento symbol má však v Česku (i ve většině jiných zemí) pouze ryze informativní význam – dílo je plně chráněno i tehdy, není-li to na něm nijak uvedeno.
Pokud se budeme piplat v soutěži s fotomontáží, tak potřebujeme jistotu, neb se předpokládá, že má člověk práva od autora, nebo se jedná o obrázek volný pro komerční účely.
Např. když hledám podle filtru -které lze opětovně použít s úpravami, a to i komerčně- tak najdu i toto:

http://www.pc-tapety-na-plochu.rejza.cz/tapeta/1876-zaba/
Jen mi není jasný, podle čeho Google poznal, že to autor nabídl volně i pro komerční účely.
-
- Pohlaví:
Tak ten konec jsem fakt nedočtel.
Pokud to Google opravdu pozná, pak jedině podle toho

Pokud to Google opravdu pozná, pak jedině podle toho
- Přílohy
-
- Copy.jpeg (3.52 KiB) Zobrazeno 838 x
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ty si mě nepochopil. :)
Ve vyhledávání obrázků v Google máš i rozšířené nastavení, kde lze hledat podle licence.
Toto je vyhledávání podle parametru -které lze opětovně použít s úpravami, a to i komerčně-
Ve vyhledávání obrázků v Google máš i rozšířené nastavení, kde lze hledat podle licence.
Toto je vyhledávání podle parametru -které lze opětovně použít s úpravami, a to i komerčně-
-
- Pohlaví:
Ale pochopil jsem tě, ale to je přesně ta tvoje otázka "Podle čeho to Google pozná", já myslím že to nemůže poznat jinak než jsem uvedl.
Jesli někam upnu obrázek bez označení, můžu na něj mít autorské právo, ale Google to bez věštecké koule nepozná.
Jesli někam upnu obrázek bez označení, můžu na něj mít autorské právo, ale Google to bez věštecké koule nepozná.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5250
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
- 3
- 4261
-
od petr22
30 dub 2025 09:26
-
-
Google pixel 9 pro a 5g od kaktusu
od walderan » 09 čer 2025 21:57 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2827
-
od zeus
09 čer 2025 22:08
-
-
- 0
- 4196
-
od Kincl6