Ahoj, již přes rok se potýkám s divným problémem. Každých 5-10 minut vypadává wifi spojení mezi routerem a oběma notebooky. Je třeba se na notebooku odpojit a znovu připojit. Pak to cca dalších 10 minut vydrží než se spojení zase rozpojí. Asi tak 1 x denně ale nepomůže ani to a musím router natvrdo zrestartovat. Již jsem vyměnil veškerý možný SW i HW, ale nepomohlo to ani o fous.
Zde uvádím (chronologicky), co už jsem všechno podnikl.
a/ Probémy začaly na prvním notebooku. Podezříval jsem Windows XP, takže jsem udělal upgrade na Windows Vista. Nepomohlo to.
b/ Nepomohl ani upgrade na Windows 7.
c/ Koupil jsem si druhý notebook s Windows 7. Úplně stejný problém, wifi se neustále rozpojuje.
d/ Koupil jsem jiný wifi router (stejný typ - ZyXEL P660HW-T3 v2). Žádná změna.
e/ Snížil jsem úroveň zabezpečení na routeru, žádné šiforvání, jen kontrola MAC adresy. Nepomohlo.
f/ Změnil jsem SSID, změnil jsem rozsah IP na standardní 192.168.0.X. Ale taky to nepomohlo.
g/ Vyzkoušel jsem to i s jinými wifi klienty (mobil, pda). Taky se to rozpojuje.
Router není nijak zatěžovaný, nepoužívám žádné výměnné sítě, nehraju po netu hry, nepouštím si videa, nestahuju nic objemného. Internet používám na e-mail a browsování.
Router a notebooky jsou v přímé viditelnosti, 5 metrů od sebe.
A po kabelu všechno jede OK.
Díky za nápady,
Tom
Neustálé výpadky wifi - ZyXEL P660HW-T3 v2
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 6172